تاریخ انقضای اختلافات ارشاد و سازمان تبلیغات بر سر قرآن فرارسیده است

بهبودی با بیان این مطلب که تاریخ اختلافات وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات منقضی شده است، گفت: بنابر تفاهمات به عمل آمده میان این دو دستگاه فعالان قرآن بیمه شده و موسسات از معافیت مالیاتی برخوردار می شوند.

 

حسین بهبودی، مدیر امور استان ها و موسسات سازمان دارالقرآن الکریم درباره مباحث مطرح شده پیرامون میزان بهره مندی موسسات تحت پوشش سازمان تبلیغات اسلامی از اعتبارات و حمایت ها در مقایسه با موسسات تحت پوشش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خبرنگار شبستان گفت: باید توجه داشت گاهی تاریخ مصرف آن چیزی که در ذهن دیگران وجود دارد گذشته و از بین رفته است، این مباحث و مشکلات مطرح شده نیز شامل همین مسائل می شود.

وی ادامه داد: خوشبختانه در طول عمر دولت های نهم و دهم تعداد تفاهم نامه های منعقد شده میان سازمان تبلیغات اسلامی و وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی در مقایسه با عمر 30 ساله انقلاب به ویژه در ارتباط با موسسات و تشکل های مردمی بی سابقه بوده است.

بهبودی با بیان این مطلب که وزارت ارشاد به دلیل قرار گرفتن در زیر چتر حمایتی دولت از برخی مزایا برخوردار است، تصریح کرد: نهادهای حاکمیتی نیز باید از این اعتبارات و حمایت ها بهره مند شوند، اگرچه سازمان تبلیغات اسلامی هم از بودجه های مناسبی برخوردار است اما حجم بالای فعالیت های به اعتبارات بیشتری اختصاص دارد به ویژه برای تقویت و استمرار زیرساخت ها که به نوبه خود می تواند چالش زا باشد.

مدیر امور استان ها و موسسات سازمان دارالقرآن الکریم از انعقاد تفاهم نامه همکاری با معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد و بیان کرد: بنابر مفاد این تفاهم نامه موسسات تحت پوشش سازمان تبلیغات اسلامی نیز از بن های الکترونیکی خرید کتاب بهره مند و کتاب خانه های استانی تجهیز می شوند.

 

برخورداری موسسات سازمان تبلیغات از معافیت مالیاتی
بهبودی درباره مفاده تفاهم نامه منعقد شده میان رییس سازمان تبلیغات اسلامی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: بنابر مفاد این تفاهم نامه موسسات قرآنی تحت نظارت سازمان تبلیغات اسلامی از معافیت مالیاتی برخوردار شده و فعالان این ساحت مقدس نیز تحت پوشش بیمه ای قرار می گیرند.

وی با اشاره به همکاری موثر و گسترده سازمان دارالقرآن الکریم و مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور ابراز کرد: مباحثی که مبنی بر اختلاف این دو نهاد مطرح می شود بیشتر درپی برافروختن جنگ روانی است تا واقعیت باشد چون این مسائل اصلا در ستاد جدی گرفته نمی شود و بیشتر بر رد و بدل کردن اسناد و آیین نامه ها برای رسیدن به انسجام فکری و نتیجه مناسب تاکید می شود.

بهبودی درباره روند کار شورای ساماندهی تشکل های قرآنی ادامه داد: این شورا که از اردیبهشت سال جاری فعالیت خود را با حضور استادان ممتاز و کارشناسان طراز اول آغاز کرده است با برگزاری ماهیانه دو جلسه نحوه ساماندهی به تشکل های مردمی را بررسی می کند.

 

تدوین آیین نامه چرخه صدور مجوز تشکل های مردمی
وی با بیان این مطلب که در جلسه قبلی این شورا کار آیین نامه چرخه صدور مجوز تشکل های مردمی به پایان رسید، اظهار کرد: این آیین نامه در جلسه بعدی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد تا پس از تغییرات احتمالی برای اجرایی شدن به استان ها ابلاغ شود، علاوه بر این در جلسه آتی آیین نامه شرح وظایف و اختیارات مراجع دست اندرکار در ساماندهی تشکل های قرآنی مورد بررسی قرار می گیرد.

بهبودی تراکم تشکل های مردمی را از موانع موجود در مسیر نهادهای مربوطه دانست و تصریح کرد: البته اتحادیه های استانی و کشوری هر کدام وظایفی را عهده دار هستند اما طی دو سال گذشته به دلیل فقدان آیین نامه مشخص چالش هایی میان تشکل های مردمی به وجود آمده است.

 

عزم سازمان دارالقرآن در عملیاتی کردن اصل 44 قانون اساسی جزم است
وی با بیان این مطلب که در هیچ صنفی تا این اندازه تنوع مراجع مربوطه و دست اندرکار وجود ندارد، عنوان کرد: سازمان دارالقرآن بیشترین اهتمام را برای اجرایی شدن اصل 44 قانون اساسی مبنی بر واگذاری امور به بخش مردمی دارد البته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز همین منوال را با شیوه ای متمرکز دنبال می کند.

وی با اشاره به تدوین آیین نامه انضباطی در این شورا با هدف طرح و رسیدگی مباحث و ابهامات در مراجع قابل قبول ابراز کرد: قوانین تصویبی این شورا به دلیل آنکه به تصویب رییس سازمان تبلیغات اسلامی می رسد و این سازمان نیز با نظارت رهبر معظم انقلاب فعالیت می کند لازم الاجرا است و قابلیت اجرایی شدن دارد.

بهبودی مستندسازی را مهمترین محور مصوبات شورای ساماندهی تشکل های مردمی معرفی کرد و افزود: بنابراین همه این موارد با دقت بررسی می شود تا مصوبات شورا که از ضمانت اجرایی نیز برخوردار است مستند و منطقی باشد تا ابهامی بروز نکند.

وی با بیان این مطلب که مشکلات اساسنامه تشکل های مردمی اعم از موسسات و اتحادیه های استانی و کشوری برطرف شده است، خاطرنشان کرد: این اساسنامه ها نیازمند بازنگری بودند و امید است بتوان در شش ماهه دوم سال برای اجرایی شدن آنها را به استان های ابلاغ کرد.

پایان پیام/
 

کد خبر 77673

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha