تولید ۳ میلیون تنی محصولات گلخانه‌ای در سال جاری

کشت گلخانه ای با توجه به شرایط امروز دنیا و کمبود منابع آبی یکی از به صرفه ترین نوع تولیدات کشاورزی است و با توجهاتی که در این زمینه در کشورمان صورت گرفته پیش بینی می شود به تولید ۳ میلیون تنی محصولات گلخانه ای در سال جاری برسیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، کشت گلخانه ای با توجه به شرایط امروز دنیا و کمبود منابع آبی یکی از به صرفه ترین نوع تولیدات کشاورزی است که به توسعه این بخش کمک قابل توجهی را می ند و با توجه به اینکه بخش عمده ای از کشور ما نیز از منابع آبی چندانی برخوردار نییستد از این رو شاهد هستیم که در سال های اخیر این نوع از کشت در کشورمان روز به روز توسعه یافته است.

 

بر اساس آمار رسمي تا پايان سال ۹۴ سطح گلخانه هاي کشور حدود ۱۰ هزار هکتار بوده که از اين ميزان 7 هزار و 253 هکتار آن به محصولات سبزي و صيفي و 2 هزار و 264 هکتار آن به گل و گياهان زينتي اختصاص دارد. همچنين حدود ۲۹۵هکتار نيز مربوط به کشت توت فرنگي و بقيه نيز مربوط به ساير محصولات از جمله نهال، نشا است این در حالی است که بر اساس آمارها در ابتدای دولت یازدهم سطح گلخانه های کشور ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار بود که در حال حاضر این میزان به حدود ۱۵ هزار هکتار رسیده است.

 

توجه به این نوع از کشت باعث شده است تا بنا به گفته مدیر کل دفتر امور گلخانه ها و گیاهان زینتی وزارت جهاد کشاورزی برای سال ۹۸ از مجموع ۱۳ هزار هکتار سطح گلخانه‌های کشور پیش بینی می‌شود تولید محصولات گلخانه‌ای به ۳ میلیون تن برسد.

 

«غلامرضا تقوی» در این باره به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: «ایجاد تنظیم بازار، تامین سبد کالا و ایجاد تنوع در محصولات گلخانه‌ای نظیر تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری در فضای گلخانه در اقتصادی شدن تولید و کشت خارج از فصل تاثیر بسزایی دارد. بهره وری منابع آب یکی از مهم‌ترین اهداف توسعه کشت گلخانه‌ها است و با توجه به نوسان نرخ ارز و فاصله قیمت دلار با ریال صادرات محصولات گلخانه با رعایت تنظیم بازار دنبال می‌شود تا بازار‌های هدف را از دست ندهیم.»

 

تقوی با بیان اینکه محدودیتی در اعطای تسهیلات بانکی در زمینه احداث گلخانه‌ها وجود ندارد، تصریح کرد: «براین اساس برای روستا‌ها و شهرک‌های کمتر از ۱۰ هزارنفر جمعیت تسهیلات بانکی با نرخ ۶ درصد و مناطق محروم با بهره ۴ درصد پرداخت می‌شود.»

 

گفتنی است با توجه به اينکه بيشتر استان ها ظرفيت مناسبي براي توسعه کشت هاي گلخانه اي دارند صندوق توسعه ملي سال 69 تسهيلات 11 تا 16 درصدي به متقاضيان اعطا کرده بود و در ۹ ماهه سال 97 بیش از ۹۵۰ هزار تن محصول گلخانه ای به ارزش ۳۵۰ میلیون دلار از کشور خارج شده و پیش بینی شده بود این عدد تا پایان سال به ۵۰۰ میلیون دلار برسد./

 

 

کد خبر 776572

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha