به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، سیمان به دلیل جایگاهی که در حوزه ساخت و ساز دارد یکی از اقلام مهم در صنایع و تولید محسوب می شود. کشورمان با داشتن منابع عظیم از سیمان جزو صادرکننده های برتر در این بخش محسوب می شود و از آنجا که هزینه تولید سیمان در ایران نسبت به سایر کشورها کمتر است به همین دلیل مزیتی در حوزه صادرات برای کشورمان محسوب می شود و صادرات کشورمان در این حوزه نسبت به سایر کشورها قابل توجه تر است.
ایران در صادرات سیمان رتبه اول در منطقه و رتبه ششم در جهان را دارد. صادرات هر تن سیمان نزدیک به ۳۰ دلار ارز آوری برای کشور دارد. از سال ۹۰ میزان تولید سیمان سالیانه ۲ میلیون تن افزایش داشته است و به جرات میتوان گفت صنعت سیمان، جزو صنایع بزرگ و تاثیر گذار در اقتصاد کشور است.
این در حالی است که بنا به گفته دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان «سیمان به ۱۷ کشور دنیا از جمله آسیای میانه، آفریقا، بنگلادش کشورهای حوزه خلیج فارس و غیره صادر میشود. مصرف سیمان یکی از شاخصهای رشد ساختوساز است که نشان میدهد میزان ساختوساز تفاوت چندانی با سال ۹۶ نداشته است هر چند در این میان شاخصهای دیگر باید بررسی شود.»
«عبدالرضا شیخان» در این باره به پایگاه خبری معدن ۲۴ گفته است: « صنعت سیمان در سال ۹۷ یک روال ثابتی را در بازار طی کرد. تحریمها در این صنعت بی تأثیر نبوده است. پیشبینی میشود صنعت سیمان در سال ۹۸ رونق و توسعه یابد.اگر کارخانهها با ظرفیت ۶۰ تا ۶۵ درصدی به فعالیت خود ادامه دهند قیمتها روند بهتری را طی میکند.»
گفتنی است: بر طبق آمارهای بین المللی کشورمان در سال های 2014 و 2015 با سهم 1.6 درصدی، رتبه هفتم جهانی در تولید سیما را به خود اختصاص داده بود در حالی که کشورهای چین، هند، آمریکا در این مدت به ترتیب 57، 6.6 و 2 درصد از تولید جهان را به خود اختصاص داده بودند. ایران در حال حاضر دارای 75 کارخانه تولید کننده سیمان است و با ظرفیت تولید 3/85 میلیون تن سیمان از نظر ظرفیت چهارمین رتبه را در کشورهای جهان بعد از چین و هند و آمریکا در اختیار دارد و بر اساس پیش بینی های صورت گرفته با تکمیل کارخانجات در دست احداث تا پایان سال 1398 تولید سیمان در کشورمان به 91 میلیون تن می رسد./
نظر شما