افزایش ۱۲ درصدی تولید گاز طبیعی در پارس جنوبی

انتهای سال گذشته با دستور رییس جمهوری ۴ فاز جدید در مجموعه پارس جنوبی به بهره برداری رسید که حالا بنا به گفته مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی با این اقدام تولید گاز طبیعی در پایتخت انرژی ایران ۱۲ درصد افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، میدان گازی پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی جهان است که در خلیج فارس و به طور مشترک، در آبهای سرزمینی ایران و قطر واقع شده‌است. این میدان در سال ۱۹۷۱ کشف و بهره‌برداری از آن در سال ۱۹۸۹ آغاز شد. حجم ذخیره درجای گاز طبیعی میدان پارس جنوبی در حدود ۵۱ تریلیون مترمکعب و ذخیره قابل برداشت آن ۳۶ تریلیون مترمکعب برآورد می‌شود.

 

در سال ۱۳۹۷ به طور متوسط روزانه ۱ میلیارد و ۲۱۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی از این میدان استخراج شد که ۶۱۰ میلیون مترمکعب در روز توسط شرکت ملی نفت ایران و روزانه ۶۰۰ میلیون مترمکعب نیز توسط قطر پترولیوم تولید می‌ شود. در 26 اسفند ماه سال گذشته نیز فازهای ۱۳و ۲۲، ۲۳ ،۲۴ پارس جنوبی در کنگان با دستور رئیس جمهوری  به طور رسمی به بهره‌برداری رسید.

 

حالا در راستای افزایش تولید از این قطب انرژی کشور بنا به گفته مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی تولید گاز طبیعی در پایتخت انرژی ایران 12 درصد افزایش و با توسعه صورت گرفته در پارس جنوبی و افتتاح فازهای جدید در سالیان اخیر برداشت گاز ایران از قطر پیشی گرفت.

 

روابط عمومی شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی در این زمینه به نقل از «هادی هاشم زاده فرهنگ» نوشته است: «در سال 97 میزان برداشت گاز از مخزن پارس جنوبی حدود 7 درصدی نسبت به سال گذشته رشد داشته که با برنامه ریزی و انجام فرآیندهای مناسب باعث افزایش حدود 12 درصدی در تولید گاز شیرین و گاز ترش خشک پالایشگاه های گاز پارس جنوبی شده است.»

 

وی یادآورشد: «مخزن پارس جنوبی دارای 14 تریلیون متر مکعب گاز طبیعی و 19 میلیارد بشکه میعانات گازی است که این حجم از گاز معادل 50 درصد ذخایر کشور و 8 درصد ذخایر گاز جهان است.»

 

 هاشم زاده فرهنگ با اشاره به سهم حدود 74 درصدی گاز طبیعی در سبد انرژی فسیلی کشور گفت: «هم اکنون نیمی از این سهم توسط مجتمع گاز پارس جنوبی تامین می شود و پارس جنوبی در سبد انرژی فسیلی کشور حدود 50 درصد سهم دارد. چشم انداز افق 1404 این شرکت سرآمدی در عملیات رقابت‌پذیر در تراز جهانی و ارزش آفرینی حداکثری از منابع گازی منطقه از طریق پالایش پایدار گاز طبیعی و تولید محصولات جانبی همراه با توسعه خدمات فنی دانش محوراست.»

 

یادآور می شود: فاز ۱۳ پارس جنوبی با چهار سکوی دریایی، ۳۸ حلقه چاه و  چهار خط لوله به طول هر کدام ۹۰ کیلومتر، فازی صد در صد ایرانی در همه مراحل طراحی، ساخت و راه اندازی است. فاز ۱۳ با هدف تولید روزانه ۵۶ میلیون متر مکعب گاز، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی، ۴۰۰ تن گوگرد و تولید سالانه یک و نیم میلیون تن ال پی جی، و یک میلیون تن اتان در ساحل کنگان اجرا شده که ارزش محصولات تولیدی این فاز پنج میلیون دلار در روز است.

 

همچنین فاز ۲۲، ۲۳ و ۲۴ میدان گازی پارس جنوبی با چهار سکوی دریایی، ۳۸ حلقه چاه و سه خط لوله در فاصله ۱۰۵ کیلومتری ساحل کنگان واقع شده است. این فازها که همه مراحل طراحی، ساخت و راه اندازی تجهیزاتش صد در صد ایرانی است ۲ میلیارد فوت مکعب گاز را از دریا به خشکی منتقل می‌کند.

 

فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی برای تولید روزانه ۵۶ میلیون متر مکعب گاز، ۷۷ هزار بشکه میعانات گازی، ۴۰۰ تن گوگرد و تولید سالانه یک و نیم میلیون تن گاز مایع و یک میلیون تن اتان طراحی و ساخته شده که ارزش محصولات تولیدی این فازها روزانه ۳۰ میلیون دلار برآورد شده است.

 

با بهره‌برداری از این فازها روزانه ۱۱۳ میلیون متر مکعب گاز غنی، ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز متان، ۱۵۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۸۰۰ تن گوگرد گرانول به ظرفیت تولید اضافه و همچنین سالیانه ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن گاز مایع و ۲ میلیون تن اتان به عنوان خوراک اصلی صنایع پتروشیمی تولید می‌شود.

 

تمامی این مراحل با اعتباری بیش از ۱۱ میلیارد دلار ساخته شده ‌و ایران برای نخستین بار در برداشت گاز از این میدان مشترک از قطر پیشی می‌گیرد. اجرای این طرح‌ها که با مشارکت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) به کنسرسیوم‌هایی متشکل از پیمانکاران، مشاوران و سازندگان ایرانی واگذار شده، با بهره‌گیری از حداکثر توان و تخصص شرکت‌های داخلی به مرحله بهره‌برداری رسیده است./

کد خبر 776188

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha