خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ هرچند در ایران اسلامی وجود بارگاه منور رضوی به عنوان مهمترین زیارتگاه شیعیان به مانند خورشیدی نور معنویت می گسترد، در کنار آن بقاع متبرکه امامزادگان در گوشه و کنار کشور چون ستارگان تابانی هستند که به زیبایی آسمان امامت و ولایت می افزایند.
یکی از راههای بزرگداشت مفاخر و صاحبان کمال، زیارت آنان است که در حقیقت موجب بقا و استمرار حیات علمی، هنری و معنوی آنان میگردد چنانچه زیارت ائمه و امامزادگان درس عزتطلبی، تسلیمناپذیری، دلاوری و غیرت نسبت به اسلام و دفاع از فضیلت و کرامت انسانی و حرمت انسانها را به شیعیان میآموزد.
روح زیارت، ارتباط زائر با زیارت شونده است و در این راستا، زیارت قبور مفاخر و صاحبان کمال، ضمن تکریم آنان، حرکتی در مسیر پیوند روحی نسل حاضر با گذشتگان و استمرار تاثیرگذاری علمی و معنوی آنان بر بشریت است. روستای كلاته مزار كه امامزاده داوود(علیه السلام) در جوار آن قرار گرفته از توابع بخش زهان شهرستان زیرکوه میباشد. كلاته مزار از نوع درهای و دارای آب و هوای معتدل و خشک است. امامزاده به علت قرار گرفتن بر فراز كوه فوداب بنام مزار فوداب نيز شهرت دارد.
امامزاده داوود(ع)؛ بقعه ای بر فراز چشم اندازهای زیبا
ارتفاع تقريبی امامزاده نسبت به روستاهای مجاور 300 متر است و به دليل همين ارتفاع زياد از چشم انداز جغرافيايی بسيار زيبايی برخوردار است و در شرق مزار روستای بنمرود، در شمال روستای بايمرغ در جنوب روستاهای سارجين و شيرگ قرار گرفته است.
از بلندی امامزاده چشمانداز زيبايی پيداست كه شامل مزارع زيبای زرشک در امتداد دره رودخانه زهان و مناظر روستاهای مذكور است. همچنین جاده آسفالته زيركوه به بيرجند از كنار اين روستا میگذرد كه میتواند در جذب زائرين از بخش درميان بيرجند سهم بسزايی داشته باشد. امامزاده داوود(علیه السلام) به دليل قرار گرفتن در مسير جاده ارتباطی قاين، بيرجند و مجاورت با چندين روستا در بیشتر ايام سال پذيرای زائرين است.
نسب امامزاده داوود(ع) و آمدنش به قهستان
در بین اهالی منطقه و منابع و الواح موجود نسب وی را با هفت واسطه به حضرت ابوالفضل العباس (علیه السلام) می رسانند. داوود بن حسین بن علی بن حسین بن علی بن عبیدالله بن حسن بن عبیدالله بن عباس علی(علیه السلام). نسب داوود در کتاب های عمده الطالب، سراج الانساب، کبریت الاحمر و الجریده فی انساب العلویین ذکر شده است. مهمترین منابعی که از آمدن داود به منطقه قهستان یادکرده اند سراج الانساب گیلانی و تاریخ حسامی است.
اعتقاد مردم منطقه به امامزاده داوود (ع)
مردم منطقه بخش زهان قاینات و مناطق اطراف همواره به زیارت امامزاده داوود میروند اعتقاد زیادی به این آستان مقدس دارند. یکی از مناسبتهایی که از قدیم الایام این امامزاده به مرکز تجمع دوستداران اهل بیت تبدیل می کرده روز 21 ماه مبارک رمضان بوده، بسیاری از مردم میانسال و پیر شهر قدیمی زهان در دوران نوجوانی با پای پیاده از زُهان تا کلاته مزار حدود 12 کیلومتر را برای زیارت در سالروز شهادت امام علی(علیه السلام) طی میکردند.
از قدیم الایام از امامزاده داوود (علیه السلام) کراماتی دیده شده و در این باره آیت الله آیتی به نقل از تاریخ حسامی مربوط به عهد تیموری می نویسد؛ «بر ذروره کوه فوراب در حوالی زهان مشهد معطر و مرقد منور یکی از اکابر دین و دو تن از اصحاب آن سرور اهل یقین واقع است که سرمنزل غیبان و محفل مقربان و روحانیان است و فیوضات سبحانی و انوار روحانی از اطراف و انحای آن مشهد شریف، مشاهد است.
وجود 7 بقعه متبرکه در زیرکوه
حجتالاسلام «علی رمضانپور» رئیس اداره اوقاف شهرستان زیرکوه، گفت: امامزاده داوود(علیه السلام) از جمله بقاع شاخص در شهرستان زیرکوه است كه با اسامی مختلف در متون تاريخی از آن ذكر شده است.
وی از وجود ۷ امامزاده و بقعه متبرکه در این شهرستان خبر داد و افزود: موثرترین و اثرگذارترین مکان ها برای اجرای برنامه های فرهنگی آستان مقدس امامزادگان و مساجد است.
رئیس اداره اوقاف شهرستان زیرکوه با بیان اینکه بقاع متبرکه دارای قابلیت فراوانی برای تبدیل شدن به قطبهای فرهنگی هستند، عنوان کرد: با توجه به اینکه در بقاع متبرکه تمامی اقشار با عقاید مختلف حضور می یابند لذا این فرصت مناسبی است تا بتوان از آن برای فعالیت فرهنگی استفاده های لازم را برد .
حجت الاسلام رمضانپور با اشاره به جرای طرح نوروزی آرامش بهاری، گفت: این طرح همزمان با سراسر کشور در سه بقعه امزاده داوود کلاته مزار، امامزاده سعد الله بن موسی شاهرخت و مسجد النور پیشبر در حال برگزاری است.
امامزادگان؛ پرچم دار فرهنگ اسلام
وی از برپایی سه خیمه معرفت در جوار بقاع متبرکه مجری طرح آرامش بهاری خبر داد و بیان داشت: پرسش و پاسخ به مسائل شرعی، مشاوره خانواده، برپایی غرفه کودک و نوجوان، ایستگاه همه واقف باشیم و خیمه چند رسانهای کودک و نوجوان از جمله خدمات ارائه شده در برپایی خیمههای معرفت است.
رئیس اداره اوقاف شهرستان زیرکوه با اشاره به حضور 4 روحانی بومی و غیربومی در خیمههای معرف، ادامه داد: امامزادگان پرچمدار فرهنگ اسلام بودند و اوقاف با ایجاد خیمههای معرفت علاوه بر توجه به نیازهای روحی مردم تلاش میکند مردم به سمت بقاع متبرکه سوق داده شوند.
حجت الاسلام رمضانپور با اشاره به سخن امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه میخواهیم مردم در جوار بقاع متبرکه به آرامش برسند، تصریح کرد: برگزاری نماز جماعت، ادعیهها،دیدار چهره به چهره روحانیون با مردم دیگر برنامهها در طرح خیمههای معرفت است.
وی با اعلام اینکه طرح آرامش بهاری از 28 اسفندماه آغاز و تا 14 فروردینماه ادامه دارد، افزود: از ابتدای طرح آرامش بهاری تاکنون بیش از 15 هزار زائر و مسافر به زیارت امامزادگان شهرستان زیرکوه مشرف شدند که از این تعداد بیش از 500 زائر در زائرسراها و سوئیتهای بقاع متبرکه شهرستان اسکان یافتند.
نظر شما