افزایش تولید برق با ورود ۲۷ نیروگاه جدید

کشورمان که رتبه نوزدهم دنیا، ششم آسیا و دوم منطقه خاورمیانه در حوزه تولید برق را به خود اختصاص داده است قرار است در راستای افزایش تولید ۲۷ نیروگاه جدید به سیکل نیروگاهی کشور اضافه شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ایران قدرت نخست تولید برق منطقه است. اینها گفته های وزیر در حاشیه آغاز عملیات اجرایی نیروگاه 546 مگاواتی سیکل ترکیبی سبزوار در اسفند ماه سال گذشته بوده است. «رضا اردکانیان» گفته بود که «دانش متخصصان و سطح فناوری جمهوری اسلامی در حوزه انرژی و برق زبانزد و فراتر از سطح کشور است. صنعت برق از مزیت های مهم کشور است و مهمتر از آن، منابع انسانی و نیروهای کارآمد می باشد زیرا عرصه فعالیت متخصصان ایرانی از عرصه فرامنطقه ای نیز عبور کرده است.»

 

در همین رابطه کشورمان با بهره‌برداری از 12 هزار مگاوات نیروگاه برق‌آبی رتبه ۱۹ دنیا، ششم آسیا و دوم منطقه خاورمیانه را به خود اختصاص داده است که قدرت اول تولید برق بین کشورهای منطقه است. کشورمان بیش از 80 هزار مگاوات ظرفیت نصب شده نیروگاهی دارد و این میزان ظرفیت نصب شده نسبت به چهار دهه قبل، بیش از 11 برابر رشد کرده است.

انجمن جهانی انرژی‌ برق‌آبی در گزارشی که بهمن ماه منتشر شد و فارس آن را ترجمه کرده خبر داده بود: «میزان تولید نیروگاه‌های برق‌آبی دنیا به حدود چهار میلیون مگاوات ساعت رسیده است که این میزان تولید انرژی برق‌آبی مانع از انتشار چهار میلیارد تن گازهای گلخانه‌ای در سراسر جهان شده است. در حال حاضر 26.5 درصد از کل انرژی تولیدی دنیا توسط انرژی‌های تجدیدپذیر تامین می‌شود که در این بین 16.4 درصد از این رقم مربوط به نیروگاه‌های برق‌آبی، 5.6 درصد مربوط به نیروگاه‌های بادی، 2.2 درصد مربوط به نیرگاه‌های زیست توده، 1.9 درصد مربوط به نیروگاه‌های خورشیدی و 0.4 درصد مربوط به سایر نیروگاه‌های تجدیدپذیر است که در کشور ایران سهم نیروگاه‌های برق‌آبی از کل ظرفیت نیروگاهی نصب شده به حدود 15 درصد رسید است.

 

طبق گزارش این انجمن که در سال 2018 منتشر شده است در حال حاضر کشور چین بیشترین ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی جهان را به خود اختصاص داده است، به طوری که میزان تولید واحدهای برق‌آبی این کشور به بیش از 341 هزار مگاوات رسیده است. پس از چین نیز کشورهای آمریکا (103 هزار مگاوات)، برزیل (100 هزار مگاوات) و کانادا (81 هزار مگاوات) در میان چهار کشور برتر دارای بیشترین ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی قرار گرفته‌اند. در حال حاضر کشورهای چین، ژاپن، هند، ترکیه، ویتنام و ایران شش کشور برتر آسیا به لحاظ بهره‌برداری از نیروگاه‌های برق‌آبی هستند.

 

همچنین ایران در سال 2017 توانسته است با بهره‌برداری از 520 مگاوات واحدهای جدید برق‌آبی در میان کشورهای پیشتاز این بخش قرار بگیرد و رتبه هفتم جهان را به لحاظ افزایش ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی به خود اختصاص بدهد.

 

طول شبکه‌های برق کشور (انتقال، فوق‌ توزیع و توزیع) در طول 40 سال گذشته بیش از 11 برابر افزایش یافته و از مرز 923 هزار کیلومتر مدار گذشته است که این حجم شبکه برق احداث شده حدود 154 برابر طول مرزهای زمینی ایران با کشورهای همسایه و 74 برابر قطر کره زمین است.

حالا در تکمیل توسعه نیروگاه های برقی کشور وزیر نیرو خبر داد که با ورود 27 نیروگاه جدید در مدار تولید برق و مدیریت مناسب بر مصرف به دنبال پیشگیری ازهرگونه بحران احتمالی در ارتباط با خاموشی برق در تابستان هستیم.

 

یادآور می شود: ظرفیت نیروگاه‌های کشور در ابتدای پیروزی انقلاب هفت هزار مگاوات بود که اکنون از مرز ۸۰ هزار مگاوات گذشته است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد تنوع نیروگاه‌ها در سطح کشور بوده‌ایم به نحوی که انرژی برق هم‌اکنون از طریق نیروگاه‌های مختلفی همچون دیزلی، اتمی، گازی، تجدیدپذیر، برق‌آبی، چرخه ترکیبی، تولید پراکنده و بخاری تولید می‌شود. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران با کشور‌های همسایه هیچگونه تبادل برق نداشتیم، اما در حال حاضر با هفت کشور همسایه تبادل برق داریم. بیش از ۵ دهه است که تمام کشور‌های توسعه یافته با هم ارتباط شبکه‌ای الکتریکی دارند. مبادله انرژی برق در این کشور‌ها براساس اهداف و منافع اقتصادی و سیاسی صورت می‌ گیرد.

 

مشترکان برق طی این سال ها از 3 میلیون و 400 هزار به 360 میلیون مشترک رسیده است. شهرها و همه روستاهای 10 خانوار به بالا از نعمت برق برخوردارند. شرکت های سازنده تجهیزات برق در 4 دهه اخیر از 65 شرکت به 875 شرکت رسیده است. صنعت برق یکی از عرصه های اشتغالزایی در کشور است. در حال حاضر شرکت های پیمانکاری و مهندسین مشاور صنعت برق کشورمان در بخش خصوصی بالغ بر 3 هزار و 450 شرکت است.

 

طول شبکه‌های انتقال و فوق توزیع کشور در ابتدای انقلاب ۱۳ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مدار بوده است که تا ابتدای‌ دی‌ماه سال جاری با احداث خطوط جدید این رقم به بیش از ۱۲۵ هزار کیلومتر مدار رسیده است و در حال حاضر نیز طول خطوط جدید انتقال و فوق توزیع که با پیشرفت ۸۵ درصدی در حال ساخت و تکمیل شدن هستند به سه هزار و ۳۲۴ کیلومترمدار رسیده است. همچنین طول شبکه‌های توزیع برق کشور نیز از ۶۸ هزار کیلومتر ابتدای انقلاب به حدود ۷۹۸ هزار کیلومتر تا ابتدای فصل زمستان سال جاری رسیده است./

کد خبر 775174

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha