خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ فاصله 25 کیلومتری سرایان به سمت شمال این شهرستان را که در پیش بگیریم به روستای ییلاقی کریمو میرسیدم. در بدو ورود درختان بادام و گردوی کهنسال شما را به عمق نقاشیهای کودکانه میبرد.
زمین زیر پایتان به شکلی زیبا با علفهای هرز و گلهای زرد رنگ کوچک ذوق نگاه کردن و قدم زدن را برایتان دوچندان میکند. خانههای روستاییان بیشتر خشت و گلی است و به دلیل کوهستانی بودن منطقه خانهها به شکل پلکانی قرار گرفتهاند و مصالح به کار رفته در آنها بیشتر خشت، گل، سنگ و چوب است، البته در بافت جدید روستا خانههای مستحکم و مقاومی نیز احداث شده است.
مسیر روستا را ادامه میدهیم و بعد از گذر از کوچه پس کوچههای روستا آستان امامزاده سلطان کریم شاه(ع) خودنمایی میکند. این زیارتگاه در منطقهای ییلاقی قرار گرفته و اقليم آن معتدل و نيمه خشک است. آب و هواي اين روستا در بهار و تابستان و اوايل پاييز، مطبوع و دلپذير و در زمستانها سرد است.
آبشار زیبای سبز رود و چشمه سارهای فراوان، آب و هوای مساعد و اراضی مستعد، موجب رشد درختان گردو در کنار سپید کوه شده است. بافت قديمی و بنای امامزاده سلطان کريمشاه از قدمت و پيشينه کهن روستا حکايت دارند.
اولین بانی ساخت زیارتگاه و تاریخ احداث آن به درستی مشخص نیست. این بارگاه بارها مرمت و بازسازی شده است. آنچه سالخوردگان بیاد میآورند، ساختمان گلی و سنگی به صورتی کاملاً سنتی در اندازهای کوچک بود که در اطراف آن تعدادی ایوانچه دیده میشد.
در دورههای بعدی که توسعه فضای حرم در برنامه کاری هیأت امنا قرار گرفت؛ با استفاده از آجر و سنگ، ستونهای ضخیم ایجاد شد تا گنبدهای متعدد بر فراز آنها قرار گیرد. اولین ضریح این امامزاده چوبی بود که هم اکنون تنها درب آن موجود می باشد. دومین ضریح فلزی بود که هم اکنون در محل امامزاده دیده می شود. سومین ضریح آلومینیومی بود که بعداً در محل بارگاه یکی از بزرگان نصب شد. چهارمین ضریح که مطلا می باشد با استفاده از آهن و نقره و طلا توسط هنرمندان اصفهانی ساخته و نصب شده است.
زیبایی هایی که فزونی مییابد
اکنون بعد از گذشت سالها، این امامزاده هر روز بیش از گذشته توجه زائران زیادی را به خود جلب میکند و درخشش گنبدش نیز بیش و بیشتر میشود. هر چه تاریخ در گذر است، امامزاده «سلطان کریم شاه» چشمان زیادی را به سمت خود میکشاند و برگزای برنامه های فرهنگی نیز خاطراتی سرشار از معنویت را در اذهان زائران به یادگار میگذارد.
این زیارتگاه علاوه برجاذبههای تاریخی به علت قرار گرفتن دریک دره سرسبز و ییلاقی با آب وهوای مطبوع و آبشار زیبای سبزرود و کوههای مرتفع جذابیت های طبیعی خوبی دارد و همین موضوع سبب شده تا گردشگران زیادی را جلب کند.
در ایام و مناسبت های خاص به ویژه اربعین حسینی، عاشورا، تحویل سال و شب های جمعه خیل عظیمی از مردم به این امامزاده مراجعه می کنند. جذب خادمین داوطلب، اجرای نقاره خوانی به هنگام تحویل سال، دعوت از هیأت های مذهبی شهرها و روستاهای اطراف، احداث خانه روحانی، ایجاد پارک کودک و ... در این امامزاده آن را تبديل به قطب فرهنگی نموده است.
«حسین عطایی» رئیس اداره اوقاف وامور خیریه شهرستان سرایان در گفتگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه یکی از بقاع متبرکه شهرستان سرایان بارگاه امامزاده سلطان کریم شاه روستای کریموی بخش آیسک شهرستان سرایان است، گفت: این امامزاده معنوی ودیدنی در ایام تعطیلات نوروزی پذیرای مسافرین می باشد.
وی افزود: مردم و مطالعان محلی این امامزاده را فرزند بلا فصل حضرت امام موسی کاظم (علیه السلام) و برادر امام رضا(علیه السلام) و برادر سلطان محمد عابد (علیه السلام) شهر کاخک گناباد می دانند و معتقدند که به هنگام درگیری وتعقیب و گریز امامزادگان زیدالنار و سلطان محمدعابد، سلطان کریم شاه هم همراه ایشان بوده و در گذر از کوه های این منطقه دراین محل مدفون می گردند.
رئیس اداره اوقاف وامورخیریه شهرستان سرایان در خصوص وقفیات این امامزاده، اعلام کرد: این امامزاده دارای موقوفاتی همچون دو شبانه روز آب از قنات مزرعه کلاته زرد، چند قطعه زمین از اراضی مشهور به کره، یک فنجان آب از قنات الله آباد و چند قطعه زمین ازاراضی رودهن است.
عطایی، احداث دو گلدسته با هزینه 37 میلیون تومان را از اقدامات عمرانی انجام شده در این امامزاده ذکر کرد و افزود: همچنین طرح جامع این زیارتگاه در سال 1390در زمینی به مساحت 4 هکتار ابلاغ و در حال اجرا است.
حضور سالانه 30 هزار زائر در امامزاده کریم شاه(ع)
وی با بیان اینکه سالانه به طور متوسط 30 هزار نفر به این زیارتگاه مراجعه می کنند، عنوان کرد: این زیارتگاه علاوه برجاذبه های تاریخی به علت قرارگرفتن دردره ای سرسبز و ییلاقی با آب وهوای مطبوع و آبشار زیبای دره سبزرود و کوههای مرتفع جذابیت های خوبی دارد همین سبب شده گردشگران زیادی جذب منطقه شوند.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان سرایان از برگزاری برنامه های فرهنگی مختلف طی ایام سال در این امامزاده خبر داد و افزود: یکی از برنامه های فرهنگی طرح آرامش بهاری است که هر ساله از ۲۸ اسفندماه آغاز و تا 14 فروردین ماه ادامه دارد.
میزبانی از زائران نوروزی در 4 بقعه متبرکه
عطایی با بیان اینکه طرح آرامش بهاری در ۴ بقعه متبرکه این شهرستان در حال اجرا است، گفت: این طرح در ایام تعطیلات نوروزی و در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر قطب فرهنگی کردن بقاع متبرکه اجرا می شود.
وی بقاع متبرکه سلطان کریمشاه روستای کریمو، سلطان مصیب روستای مصعبی، سلطان ابوالقاسم روستای قاسم آباد و امامزادگان سید حسین و سید محمد روستای دوست آباد را مجری طرح آرامش بهاری در شهرستان سرایان عنوان کرد.
رئیس اداره اوقاف وامور خیریه شهرستان سرایان گفت: مراسم تحویل سال، تهیه هفت سین، قرائت قرآن کریم، سخنرانی و اجرای برنامه های مدیحه سرایی، قرائت دعای تحویل سال، برگزاری نماز جماعت و برپایی دفاتر مشاوره و پاسخگویی به مسائل شرعی از جمله برنامههای طرح آرامش بهاری در ایام نوروز در جوار امامزادگان است.
نظر شما