دولت تدبیر و امید پرچمدار توسعه روستایی/رونق اشتغال با تخصیص اعتبار ۱۸۰ هزار میلیارد ریالی

دولت تدبیر و امید به عنوان داعیه دار توسعه روستایی تاکنون توانسته است با اجرای طرح ملی اشتغال روستایی اشتغال در این مناطق را بالا برده و در آخرین آمارها ۱۸۰ هزار میلیارد ریال از منابع صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال روستاییان اختصاص یافته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، توسعه و آبادانی روستاها برای افزایش تولید و بهره وری در کنار جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها پس از پیروزی انقلاب اسلامی مورد توجه دولتها قرار گرفته است و در میان دولت هایی که از ابتدای انقلاب تاکنون تشکیل شده است دولت یازدهم و دوازدهم داعیه دار حمایت از این مناطق و توسعه بیش از پیش آنها بوده است

 

در این زمینه شاهد ارائه خدماتی چون گازرسانی، برق رسانی، آبر رسانی، تجهیز مناطق روستایی به شبکه های مخابراتی و حتی اینترنت بوده ایم. با خدماتی که دولت یازدهم در حوزه برق رسانی روستاها انجام داده است امروز در کشور روستای بالای 10 خانوار بدون برق وجود ندارد. همچنین در دولت یازدهم به پنج هزار و 200 روستا آب سالم رسانده شد یعنی بیش از 4 میلیون نفر به آب سالم دست پیدا کردند.در سال 93 برای آبرسانی روستایی 300 میلیارد تومان ردیف بودجه در نظر گرفته شد که این رقم در سال 94 به 500 میلیارد تومان و در اواخر سال 94 این رقم به 500 میلیون دلار رسید. در سال 95 رقم ردیف بودجه آب‌رسانی روستایی به 2 هزار میلیارد تومان رسید که در سال 96 بیش از 2 هزار و 200 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است و تا پایان سال 97 آب‌رسانی تمام روستاها با برنامه‌ریزی دولت تکمیل شد.

بنابراین گزارش، از ابتدای گازرسانی به روستاها تا سال 92 جمعاً 14 هزار روستا گازرسانی شده بود که تنها در دولت یازدهم برای 9 هزار روستا گاز‌رسانی صورت گرفت این در حالی است که در دولت گذشته میزان گازرسانی به روستاها در مدت 8 سال برای 12 هزار روستا بوده ست. روستاهای برخوردار از گاز در سال 85، 3هزار و 45 روستا بوده است که در پایان سال 1394، 19 هزار و 157 روستا به سیستم گازرسانی متصل شده‌اند.

 

در حوزه بهداشت و درمان نیز 995 خانه بهداشت  و با 2 هزار و700 مرکز درمانی به روستائیان خدمات می‌دهند. در دولت یازدهم بیش از 3 هزار و 477 کیلومتر راه روستایی و بیش از هفت هزار کیلومتر آسفالت صورت گرفته است که به معنای ایجاد زیرساخت برای روستاها است. ایجاد زیرساخت‌های لازم باعث شد تا در سال گذشته 152 هزار شغل برای روستاها ایجاد شود.

 

دولت دوازدهم نیز در ادامه اقدامات توسعه ای برای روستاها انقلابی در اشتغال روستایی، توسعه و اشتغال پایدار روستاها ایجاد کرده است. رئیس جمهوری نیز بر این نکته تاکید داشته است که «باید برای رسیدن به نقطه مطلوب، حراست از روستاها، حفظ فرهنگ روستایی، حفظ تولید و اشتغال در روستا، جلوگیری از مهاجرت و به دنبال آن رفع مشکلات آینده شهرها به طور جد مورد توجه قرار گیرد.»

Image result for ‫برنامه ملی اشتغال روستایی‬‎

رهبر معظم انقلاب نیز همواره در دیدارهای خود بر موضوع لزوم توجه به اشتغالزایی در حوزه روستاها برای آبادانی و توسعه این مناطق تاکید داشتند از همین رو از سال 96 بر این اساس برنامه ملی اشتغال روستایی با دریافت مجوز از رهبر معظم انقلاب با اختصاص 1.5 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی با تلفیق منابع چهار موسسه عامل (بانک توسعه تعاون، بانک کشاورزی، پست بانک و صندوق کارآفرینی امید) با هدف حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری از بهمن ماه همان سال آغاز شده است و عملیات اجرایی آن از اردیبهشت ماه امسال در ادامه اقدامات دولت برای توسعه مناطق روستایی آغاز شد. کمک به افزایش عدالت اجتماعی و رفع محرومیت، حفظ محیط زیست و ارزش های قومی، فرهنگی و اجتماعی و جلوگیری از مهاجرت از اهداف اجرای این طرح است.

 

آمارها و گزارش های بسیاری در این زمینه در سال گذشته از سوی چهار موسسه عامل برای این طرح داده شد و در حسن ختام آن معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری اعلام کرد که با تدبیر دولت 180 هزار میلیارد ریال از منابع صندوق توسعه ملی به توسعه روستاها و مناطق محروم و ایجاد اشتغال روستاییان کشور اختصاص یافته است.

Image result for ‫محمد امید، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری‬‎

ایرنا در این رابطه به نقل از «محمد امید» نوشته است: «تسهیلات یادشده برای نقاط مرزی با بهره چهار درصد و نقاط غیرمرزی با بهره 6 درصد و بازپرداخت 6 ساله است که پرداخت این تسهیلات در چهار دهه گذشته بی سابقه بوده است. تنها راه برون رفت از شرایط فعلی کشور در عرصه کلان و منطقه ای توجه به تولید و اشتغال است و اجرای هر برنامه و کاری درکشور مسیر صحیح آن اشتغال جوانان است.»

 

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری اظهار کرده بود: «رسیدگی به موضوع اشتغال و برطرف کردن مشکل بیکاری از اولویت های دولت دوازدهم است. آمار بیکاری موجود در جامعه بیانگر بی توجهی به موضوع اشتغال در سال های گذشته است. بر اساس آمار، نظام جمهوری اسلامی در ایجاد زیرساخت ها در مناطق مختلف کشور به خصوص مناطق محروم و روستاها کارهای مهم و گام های بسیار خوبی برداشته شده است. اکنون دولت برای هر انشعاب گاز در مناطق روستایی 120 میلیون ریال یارانه می دهد تا به شبکه گاز متصل شود.»

 

یادآور می شود: یک میلیون و 914 هزار شغل در روستاها باید بر اساس برنامه ششم توسعه ایجاد شود در همین زمینه دولت در لایحه بودجه 1397 به منظور دستیابی به اهداف برنامه ششم توسعه حدود 17 هزار میلیارد تومان از محل اصلاح قیمت های حامل های انرژی، حدود 150 هزار میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی، حدود 60 هزار میلیارد ریال از محل قانون توسعه اشتغال پایدار در مناطق روستایی عشایری و شهرهای زیر 10 هزار نفر جمعیت و حدود 220 هزار میلیارد ریال از محل منابع داخلی بانک ها تجهیز شد. این منابع برای ارائه برنامه های اشتغال فراگیر، توسعه اشتغال پایدار در مناطق روستایی، عشایری و شهرهای زیر 10 هزار نفر جمعیت و توسعه اشتغال حمایتی به کار گرفته شد.

 

به نظر می رسد با تاکیدات مقامات و با در نظر گرفتن اعتبارات مناسب برای اجرای طرح اشتغال روستایی در سال گذشته شاهد رونق روزافزون این مناطق و بازگشت بسیاری از مناطق روستایی به چرخه تولید و در کنار آن شاهد توسعه و شکوفایی کشور باشیم اما نتایج به دست آمده در این زمینه نباید باعث شود تا توجه هات در این زمینه کمرنگتر از گذشته شود بلکه نیاز است با توجه به تاکیداتی که مقام معظم رهبری در سال های اخیر بر حوزه تولید و اشتغال دارند این بخش همچنان به عنوان اولویت دولت در نظر گرفته شود./

کد خبر 774893

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha