سفر ظریف به قم/بی ثباتی بازار ارز؛ مشکل اصلی اقتصاد سال ۹۷

صدور حکم پرونده بانک سرمایه، آرامش بهاری در انتظار بازار طلا و ارز، سفر ظریف به قم، روش های سنتی برای تنظیم بازار جواب نمی دهد، مشکل اصلی اقتصاد سال ۹۷ بی ثباتی بازار ارز از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۲۷ اسفند ماه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، صدور حکم پرونده بانک سرمایه، آرامش بهاری در انتظار بازار طلا و ارز، سفر ظریف به قم، روش های سنتی برای تنظیم بازار جواب نمی دهد، مشکل اصلی اقتصاد سال ۹۷ بی ثباتی بازار ارز از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۲۷ اسفند ماه است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

صادرات غیرنفتی از مرز ۴۰ میلیارد دلار گذشت

چندی پیش وزیر اقتصادی خبر داده بود که ۴۰ میلیارد دلار صادرات تاکنون انجام شده است. «فرهاد دژپسند» گفته بود که «از۴۰ میلیارد دلار صادرات انجام شده تاکنون ۸ میلیارد دلار، ارز حاصل از صادرات به کشور بازگشته است که ۶ و نیم میلیارد دلار آن مربوط به فولادی‌ها و پتروشیمی‌ها بوده است. تصمیمات راجع به ارز، صادرات و واردات بر عهده یک هیئت ۵ نفره است. این هیئت متشکل از رئیس بانک مرکزی، وزیر صمت، وزیر نفت، وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه است و ابلاغ دستورالعمل توسط بانک مرکزی انجام می‌شود و در این جلسات سعی شده حقوق صادر کننده رعایت شود.»

 

این در حالی است که بر اساس آخرین آمارها در انتهای سال 97 با تکیه بر تولیدات داخلی و افزایش تولید کالاهای صادراتی توانسته ایم از مرز 40 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی نیز بگذریم. آمار مقدماتی گمرک ایران از صادرات در ۱۱ ماهه امسال نشان می دهد که میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی) بالغ بر ۱۰۵.۹۰۸ هزار تن و به ارزش ۴۰ میلیارد و ۷۸ میلیون دلار بوده است.

 

تنها راه حل مبارزه در جنگ پیش رو با آمریکا تقویت تولید داخل است

«سید ابوالفضل موسوی بیوکی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به تحقق شعار حمایت از کالای ایرانی گفت: تلاش دولت و مجلس این بود که این شعار محقق شود نه به عنوان اینکه شعار سال است بلکه به عنوان اینکه تنها راه حل مبارزه در جنگ پیش رو با آمریکا این است که ما بتوانیم تولید داخل و اقتصاد خودمان را تقویت کنیم.

 

نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر آمریکا و هم کشورهای دنیا فهمیده اند در بحث گزینه نظامی نمی توانند علیه ایران اقدامی انجام دهند و همه تحلیل هایی که وجود دارد این است که نباید به سمت گزینه های نظامی رفت چرا که ایران در گزینه نظامی قطعا پیروز میدان است و تجربه هشت سال دفاع مقدس این را به دشمنان نظام نشان داد.

 

وی تصریح کرد: مثلا در مورد FATF که در حال حاضر مخالفانی دارد باید بگوییم که اگر سیستم بانکی ما به سیستم بانکی سایر کشورها مرتبط نشود و ارتباط برقرار نشود، ما قطعا دچار مشکل می شویم. در حال حاضر ما صادرات مان به برخی از کشورها خوب و رضایت بخش است و قطعا برای ارتباطات بانکی با این کشورها باید به FATF بپیوندیم، ما در یزد 850 کالا تولید می کنیم که بیش از 400 نوع از این کالاها به 91 کشور دنیا صادر می شود و ما باید پول این کالاها را با ارز وارد کشور کنیم در حالی که در این تحریم ها اتفاقاتی برای ما می افتد که صادرات ما ریالی می شود و این مشکلاتی را برای تولید ما پیش می آورد.

 

روش های سنتی برای تنظیم بازار جواب نمی دهد

«علی ابراهیمی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به افزایش قیمت برخی کالاها در شب عید گفت: بعضا در بازار شب عید چه در بازار میوه و چه مرغ و گوشت شاهد افزایش قیمتی هستیم و این از جمله اشکالاتی است که هم دولت به آن دامن می زند و هم رسانه ها در بهم ریختگی آن بی تاثیر نیستند.

 

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما در بحث تولید محصولات باغی و کشاورزی توانمند هستیم، تولید مرکبات و سیب ما همواره مازاد بوده است و دلیلی ندارد که ما بخواهیم آن را با برنامه ریزی در انبارها نگه داریم تا برای شب عید تدارک ببینیم.

 

وی ادامه داد: رسم و رسومات شب عید مشخص است و این گونه نیست که مصرف ما در این ایام به گونه ای افزایش یابد که ما بخواهیم بازار را تا قبل از شب عید به هم بریزیم.

 

وی تصریح کرد: همین مباشرهایی که انتخاب می کنند که میوه را ذخیره کنند وقتی به بازار ورود پیدا می کنند، باعث افزایش قیمت می شوند. نگهداری این میوه ها هزینه دارد و وقتی می خواهند دوباره آن را بازتولید کنند نیز هزینه دیگری دارد و اگر بخواهند قیمت را پایین نگه دارند نیز هزینه بر است و در واقع دور باطلی را در مورد تامین میوه شب عید طی می کنیم که جز هزینه های اقتصادی اثر دیگری ندارد.

 

سفر ظریف به قم برای دیدار با مراجع تقلید

وزیر امور خارجه کشورمان صبح امروز برای زیارت بارگاه حضرت معصومه (س) و دیدار با علما و مراجع تقلید صبح امروز وارد قم شد.

 

مشکل اصلی اقتصاد سال ۹۷ بی ثباتی بازار ارز بود

«مصطفی محبی مجد» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مشکل اصلی اقتصاد ایران در سال 97 را بی ثباتی سیاست های ارزی دانست و گفت: این بی ثباتی بازار ارز باعث شد تا هزینه های تولید بالاتر برود و هم تامین کالاهای اساسی با معضل روبرو شود.

 

کارشناس اقتصادی با بیان این که بی ثباتی بازار ارز موجب افزایش تورم در کشور شد، افزود: مهمترین نکته ای که در سال 98 وجود دارد این است که باید بازار ارز کنترل شود تا دچار مشکلات سال 97 نشویم.

 

وی ابراز امیدواری کرد که در آینده با مدیریت بیشتر در بازار ارز شاهد ثبات بیشتر در اقتصاد کشور باشیم.

 

محبی مجد در خصوص وضعیت بازارهای مسکن و خودرو در سال 97 نیز عنوان کرد: این دو بازار دارای حباب بوده اند و به صورت ویژه در بازار خودرو به دلیل محدودیت های موجود در واردات و همچنین عدم عرضه مساوی با تقاضای خودروهای داخلی مشکلات ایجاد شده است.

 

آرامش بهاری در انتظار بازار طلا و ارز

بانک مرکزی به عنوان متولی حوزه پولی و مالی کشور برنامه ریزی های مدونی را در سال جاری برای کنترل بازار طلا و ارز انجام داده است. این بان در سال جاری پس از آنکه شاهد شوک قیمتی بالای ارزی در اواسط سال بودیم با دستور شورای هماهنگی اقتصادی کشور اجازه دخالت مستقیم در بازار ارز و سکه برای ایجاد آرامش در ان را به دست آورد.

 

مجموعه اقدامات انجام شده از سوی این نهاد در نیمه دوم سال به اذعان کارشناسان اقتصادی نشاندهنده موفقیت های سیاست های کنترلی بانک مرکزی بوده است. رییس بانک مرکزی در خلال این مدت بارها و بارها در گفتگوها و نشست ها و حتی در فضای مجازی بر عزم جدی این بانک برای کوتاه کردن دست واسطه گران و سودجویان و دلالن از آن و کنترل قیمت بیش از پیش آن برای جلوگیری از سرایت شوک قیمتی بازار سکه و ارز به سایر بازارها تاکید داشته است.

 

هشدارهای «عبدالناصر همتی» به دلالان بازر سکه و ارز بنا بر آمارها و ارقامی که از سوی نهادهای زیربط در این زمینه منتشر شده است گویایی این است که تاثیر بسیاری در این حوزه داشته است به تازگی نیز وی در پست ایستاگرامی خود نوشته است: «بانک مرکزی کاملا بازار ارز را کنترل می کند.»

 

تعیین تکلیف واردات گروه کالایی ۴ به مناطق آزاد

گمرک ایران در بخشنامه‌ای واردات گروه کالایی ۴ بر اساس سهمیه مشخص شده مناطق آزاد را تعیین تکلیف کرد.

 

بر این اساس ثبت‌سفارش بارنامه‌های قبل از تاریخ ۱۳۹۷/۱۱/۱۵ می‌تواند به صورت بدون انتقال ارز انجام شود. همچنین مسئولیت کنترل بر عهده مناطق آزاد است.

 

تکلیف پرونده بانک سرمایه در پایان سال مشخص شد

اواسط سال جاری بود که با انتشار مطالبی از سوی «محمود صادقی»، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی ماجرای بانک سرمایه پس از قرائت گزارش تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از این بانک و ارسال پرونده تخلفات آن به قوه‌قضاییه دوباره سر زبانها افتاد.

 

طبق اسناد منتشر شده صادقی، بانک سرمایه از چند شرکت که گویا به گروه امامی - هاشمی تعلق داشتند، چند صدمیلیاردتومان طلب داشته و در ازای این مطالبات، املاکی در لواسان، خیابان فرشته و خیابان زاگرس از آن‌ها گرفته که قیمت واقعی شان بسیار کم‌تر از قیمتی بوده که بانک سرمایه براساس آن‌ها بدهی امامی - هاشمی را صاف کرده است به طور مثال ارزش یک ملک در خیابان لواسان در حالی که ۲۶ میلیارد‌تومان قیمت داشته، ۹۶ میلیاردتومان محاسبه شده و ارزش ملک دیگری در همین منطقه در حالی که ۷۲ میلیاردتومان بوده، بیش‌از ۲۰۵ میلیاردتومان حساب شده است. از قرار معلوم این شرکت‌ها در ازای پولی که از بانک سرمایه گرفته‌اند پروژه‌هایی هم باید اجرا می‌کردند که گویا در انجام آن‌ها هم قصور جدی داشته‌اند.

 

امروز دوشنبه 27 اسفند ماه با رسیدن به انتهای سال قاضی مسعودی مقام در پنجمین جلسه رسیدگی رای پرونده مدیران بانک سرمایه را صادر کرد.

 

وی اعلام کرد که رای مدیران بانک سرمایه صادر شده و امشب اعلام می‌شود.

 

نباید به روابط با اروپایی ها در سال ۹۸ امید داشت

«حسین شیخ الاسلام» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در سال 97 را در برخی از موارد قوی و در برخی از موارد ضعیف ارزیابی کرد.

 

دیپلمات سابق کشورمان سفر «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه به ایران را یکی از نقاط قوت سیاست خارجی ایران در سال 97 دانست و گفت: سفر رئیس جمهوری کشورمان به عراق نیز از دیگر نقاط قوت دیپلماسی جمهوری اسلامی در این سال بود و همگی این ها نشان از پیروزی محور مقاومت در منطقه دارد.

 

وی در خصوص اولویت هایی که در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در سال 98 باید مد نظر قرار گرفته شود، اظهارداشت: بلاشک تقویت روابط با همسایگان باید در اولویت برنامه های دیپلماسی ما در سال جدید باشد و اقدامات منطقه ای یکی از نقاط قوت و نجات کشور محسوب می شود.

 

شیخ الاسلام به نقش مهم سیاست خارجی در شکوفایی اقتصاد ایران در سال آینده اشاره کرد و افزود: در کنار ساماندهی وضعیت داخلی اقتصاد ایران، تقویت روابط با همسایگان یکی از راه های نجات اقتصاد کشور محسوب می شود.

 

دولت با همه توان و امکانات به دنبال خدمت‌رسانی گسترده به مردم خواهد بود

حجت الاسلام «حسن روحانی» روز دوشنبه (۲۷ اسفندماه) در آخرین جلسه هیأت دولت در سال 1397، با حضور در جمع خبرنگاران در سخنانی پیشاپیش میلاد با سعادت مولای متقیان امیرالمؤمنین علی(ع) و نوروز باستانی را به ملت بزرگ ایران تبریک گفت و اظهار داشت: در سال 97 مردم بزرگ ایران هم سختی‌های بزرگی داشتند، هم حماسه‌های بزرگی خلق کردند. در این سختی‌ها و مشکلات هم دشمنان تمام توان خود را علیه ملت ایران به کار گرفتند و هم با نامهربانی‌های طبیعت مواجه بودیم.

 

رییس جمهوری خاطر نشان کرد: در تابستان سال جاری در برخی مواقع از لحاظ آب و برق مضیقه‌هایی برای مردم ایجاد شد و در این زمینه وزارت نیرو، تلاش‌های خوبی انجام داده و امیدواریم در سال آینده اینگونه مشکلات وجود نداشته باشد و یا بسیار کم باشد.

 

وی ادامه داد: در سال جاری 4 هزار مگاوات برق آبی خود را بخاطر شرایط دریاچه‌ها از دست دادیم و به این خاطر مردم در مضیقه قرار گرفتند اما توانستیم 8 نیروگاه با ظرفیت بیش از 1200 مگاوات به مدار اضافه کنیم. همچنین 1.1 میلیارد متر مکعب آب را مهار کردیم و امیدوارم همین مقدار را هم در سال آینده بتوانیم مهار کنیم./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 774338

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha