خبرگزاری شبستان،گروه بین الملل:ایالات متحده آمریکا در حال حاضر درگیر مذاکره با حداقل 12 کشور از جمله مذاکرات اقتصادی،نظامی و سیاسی است.
آمریکا استراتژی های دیپلماتیک را در مواجهه با ناتوانی خود برای تضمین پیروزی های نظامی اتخاذ کرده است.
در حقیقت هدف اتخاذ رویکردهای دیپلماتیک برای تضمین اهداف و امتیازات به دست نیامده از طریق راه های نظامی است.
اگرچه دیپلماسی کمتر از راه های اقتصادی و نظامی در معرض شکست قرار دارد اما به هر حال این شیوه هم مستلزم توافق است.
گفتگوها تنها در زمانی موفق هستند که شامل منفعت برای دو طرف مذاکره باشند،مفهومی که آمریکایی ها به ویژه دولت «دونالد ترامپ»،رئیس جمهوری کنونی آمریکا به طور کلی با آن بیگانه هستند.
دولت هایی که خواستار بیشترین امتیازات و کمترین توافق ها خستند معمولا در گفتگوها دچار شکست می شوند یا اگرموفق شوند موفقیت آنها بر اساس روابط قدرت کاملا نابرابر است.
از جمله این مذاکرات می توان به گفتگوهای آمریکا و چین اشاره کرد.آمریکا وارد گفتگو با چین شده است تا اقتصاد آن را تضعیف کرده و برتری جهانی برای خود به دست بیاورد. پکن موافقت کرده است واردات خود را از واشنگتن افزایش دهد و کنترل بیشتری بر روی استفاده چینی ها از تکنولوژی آمریکا داشته باشد اما واشنگتن حاضر نشده هیچ گونه امتیازی به چین بدهد.
دولت ترامپ غافل از این است که تهدید چین به افزایش تعرفه ها نفعی برای واشنگتن نخواهد داشت.
این تهدیدها بر وضعیت کشاورزان آمریکایی که وابسته به بازارهای چینی هستند تاثیر منفی خواهد گذاشت. واردکنندگان آمریكا، به ویژه بخش خرده فروشی كه محصولات چینی را وارد می کنند را نیز دچار خسران خواهد کرد.
از سوی دیگر،چین روابط خود را با بازارهای جایگزین در آسیا و آفریقا،روسیه،آمریکای لاتین و جاهای دیگر عمیق می کند.
به همین دلیل می توان گفت که گفتگوهای مبتنی بر زور و فشار آمریکا با چین نه تنها نفعی برای واشنگتن ندارد بلکه یک شکست بزرگ برای این کشور محسوب می شود.
یکی دیگر از این مذاکرات،گفتگوهای آمریکا و کره شمالی است.ترامپ و «کیم جونگ اون»،رهبر کره شمالی حدود یک سال است که در حال مذاکره با هم هستند.
هدف کاخ سفید از این گفتگوها،جلوگیری از فعالیت های هسته ای کره شمالی است که شامل از بین بردن سلاح های هسته ای،موشک ها،توقف آزمایش های هسته ای و دیگر اهداف نظامی استراتژیک است.
از سوی دیگر کره شمالی به دنبال پایان دادن به تحریم های اقتصادی،اضمای معاهده صلح آمریکا و کره و به رسمیت شناختن های دیپلماتیک است.
گفتگوهای میان کیم و ترامپ در روزهای 26 و 27 فوریه در هانوی یک شکست کامل بود..واشنگتن نتوانست هیچ دستاوردی کسب کند و یا فرآیند صلح را پیش ببرد،هیچ گونه چشم اندازی هم برای آینده روابط این دو کشور وجود ندارد.
گفتگوهای آمریکا با روسیه و اتحادیه اروپا هم از دیگر مذاکراتی هستند که در نهایت منجر به شکست واشنگتن به خاطر یکجانبه گرایی های این کشور شده اند.
در یک کلام می توان گفت که مذاکرات شکست خورده و دیپلماسی غیر متقابل به مشخصه سیاست خارجی آمریکا تبدیل شده است که می تواند برای این کشور بسیار خطرناک باشد.
نظر شما