کمک سیاستمداران غرب به حرکت«راستگرای تندرو»

یک روزنامه انگلیسی با اشاره به جنایت نیوزلند ضد مسلمان نوشت: برخی از سیاستمداران غرب به رشد حرکت راستگرای افراطی و تندور کمک کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خلیج آنلاین، روزنامه انگلیسی «گاردین» در گزارشی آورده است که برخی از سیاستمداران در غرب به رشد حرکت راستگرای تندرو که هر روز در افزایش اختلاف در جامعه سهیم است، کمک کردند، به جای اینکه نقشی در جلوگیری از رشد این حرکت داشته باشد.

گاردین سرمقاله خود را  به حمله تروریستی روز گذشته به دو مسجد نیوزلند و کشته شدن 51 نفر از نمازگزاران مسلمان اختصاص داد.

 

در این سرمقاله آمده است: این کشور درلبه جهان قرار دارد؛ مسلمان در این کشور بیش از یک درصد از کل ساکنان آن به شمار نمی آیند. این کشور در سال 2017 میلادی تنها شاهد 35 مورد قتل بوده است. بنابراین این جنایت تروریستی می طلبد که نیوزلند به تعامل گروهی با این شوک اقدام کند.

گاردین نوشت: «برنتون تارانت» استرالیایی تبار۲۸ ساله ای است که نمی شناسند که او شریکی داشته است؛ اما از طریق فیس بوک با افردی در ارتباط بوده که با آنها هنگام سفرش به پاکستان دیدار کرده است. درباره وی گفته شده است که وی فردی جدی است.

 

در سرمقاله این روزنامه آمده است: رسانه های ارتباط اجتماعی در رشد حرکت راستگرایی تندرو که در اتاق تاریک به سرمی برد، کمک کردند و این امر به گسترش افکار و پیام های خود گسترشد دهد. اینترنت مملو از اینگونه عملیات های وحشتناک است.

همچنین این روزنامه با اشاره به مسئولیت رسانه نوشت: بین عملکرد مشروع  در انتقال اطلاعات و تلاش برخی از فاشیست ها از تبدیل کردن آن به سکویی برای ارایه دیدگاههایشان تمایز است، به طوری که تحقیقات نشان می دهد که رسانه های آمریکا در طول سالهای 2016 – 2018 در اغراق پیام های انزجارطلبانه کمک کردند.

 

در این مقاله آمده است: سیاستمداران در ایجاد اینگونه وضعیت و شیوع تفکر راستگرای افراطی کمک کردند، بنابراین سفید پوست ها در آمریکا براین باورند که آنها از طریق «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا صدای قوی در کاخ سفید  باشند؛ ترامپ نه تنها تلاشی برای نفی این فکر نکرد، بلکه هیچ مقاومتی برای تمایل به تحریک مفهوم اسلام هراسی نداشته است.

گاردین آورده است که در انگلیس نسبت به پیام های خشونت آمیز راستگرایان تندرو از زمان های طولانی سهل انگارند، این مسئله می طلبد که دستگاه امنیتی توقف جدی نسبت به آن داشته باشند.

 

براساس این مقاله، نخست وزیر نیوزلند ماهیت تهدید را که حملات مساجد در این کشور را دربرمی گیرد، فهمید. این تهدید ارزش های این جامعه را که گرامی می دارد، با فروپاشی مواجه خواهد کرد؛ به همین دلیل به سرعت همبستگی با آن را ابراز کردند. وی تاکید کرده است که باید همگان احساس امنیت کنند؛ همه قربانیان خواه مهاجر یا پناهندگان. کسانی که مرتکب جنایت شدند، آن را علیه همه ما انجام داد.  

گاردین در پایان سرمقاله خود آورده است که تروریستها برای تقسیم جامعه با اشاعه خشم تلاش می کنند و این مسئله ایستادگی جمعی در مقابله با آن را می طلبد.

کد خبر 773828

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha