خبرگزاری شبستان ـ زنجان، چیزی تا آغاز سال نو باقی نمانده است، در بازار تب و تاب مردم برای خرید عید را حس می کنی، ولی گویی مردم امسال کمی متفاوت تر از سال های قبل مهیای سال نو می شوند.
نارضایتی را می توان به راحتی در چهره بسیاری از مردم دید، قیمت کالاها مورد رضایت مردم نیست و بسیاری از آنها به ناچار خرید می کنند.
علیرغم تاکیدات فراوانی که از سوی استاندار و رئیس کل دادگستری استان زنجان در مورد کنترل قیمت بازار داده شده است، ولی هنوز هم مردم از وضعیت قیمت ها راضی نیستند و معتقدند دخلشان با خرجشان نابرابری می کند.
تعزیرات حکومتی استان هم از اجرای طرح نظارت بر اصناف خبر داده است، کالاهای اساسی همچون گوشت قرمز، مرغ و حتی شکر در زمره کالاها گران هستند و با وجود تاکیداتی که از سوی مسئولان استان مبنی بر برخورد با متخلفان داده شده است، همچنان قیمت ها راه خود را می روند.
آجیل به عنوان یکی از کالاهای مورد خرید مردم در آستانه سال نو هم با قیمت بالا در بازار به فروش می رود و با وجود کمپین های نه به خرید آجیل، برخی از مردم خود را مجبور به خرید آن می دانند.
مرغ هم به عنوان یکی از کالاهای اساسی در زنجان برخلاف 29 استان کشور عمل می کند و در گزارشی مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان تاکید دارد تصمیم های نادرست در زنجان تولید مرغ را با مشکل مواجه کرده است.
محمدجعفر حصاری بیان می کند: نرخ مرغ گرم در 29 استان کشور 150 هزار ریال است اما در زنجان برخلاف آن عمل می شود. خرید مرغ زنده از مرغداران با نرخ 80 هزار ریال به لحاظ عرفی، قانونی و شرعی درست نیست چون تولید کننده با این نرخ راضی به فروش نیست و به اجبار از آنها خرید می شود. قیمت مرغ زنده در دیگر استانهای کشور 109 هزار ریال است و از طرفی باید عرضه و تقاضا، نرخ این فرآورده را در بازار تعیین کند.
در حال حاضر مرغ گرم با نرخ 115 هزار ریال در زنجان موجب سودآوری برای دلالان، قطعه بندها و فروشندگان خارج از شبکه توزیع شده است. تصمیم برای 350 هزار ریال کاهش قیمت موجب شده تا روزانه 60 تا 70 تن مرغ گرم از شبکه توزیع استان خارج شود.
وقتی از شهروندان جویای وضعیت بازار شدیم، یکی از شهروندان می گوید: متاسفانه خرید مرغ در زنجان هم در صورت یافتن، در صف های طویل عرضه می شود، در بسیاری از موارد هم فروشنده اعلام می کند که مرغ تمام شده است.
مرغ فروشان هم معتقدند تا زمانی که تا زمانی که مرغ گرم در استان با 115 هزار ریال عرضه شود همین روند ادامه دارد مگر اینکه نرخ آن همانند دیگر استان های همسایه تعیین شود.
روزانه 58 تا 60 تن مرغ به استان های دیگر حمل می شود و در زنجان برای گرفتن تشویقی از مسئولان بالادستی نرخ آن را 115 هزار ریال ثابت نگه داشته اند.
استاندار زنجان هم در جلسات تنظیم بازار اعلام کرده است قیمت مرغ را از 29 آذر ماه امسال تاکنون 11 هزار و 500 تومان نگه داشتیم و این در حالی است که حداقل قیمت فروش مرغ در استان های دیگر 14 هزار 500 تومان تا 15 هزار 500 تومان است.
فتح الله حقیقی با بیان اینکه در راستای نگهداری قیمت در 11 هزار و 500 تومان هشت میلیارد و 820 میلیون تومان کمتر پول مرغ در استان توسط مردم پرداخت شده است، ادامه داد: قیمت مرغ در کشور باید تثبیت شود، نظارتهای ما نیز باید دقیقتر باشد تا این چرخه به صورت صحیح بچرخد.
بنا به گفته آجیل فروشان در زنجان با وجود خرید آجیل از سوی مردم ولی نسبت به سنوات گذشته خرید آجیل کاهش یافته است، در بازار زنجان با وجود اینکه قیمتهای فعلی آجیل نسبت به نرخهای شب یلدا کاهش یافته اما افزایش 2 تا 3 برابری قیمتها در مجموع نسبت به سال قبل و ابتدای سال جاری در برابر ثابت ماندن حقوق مردم، پایین بودن قدرت خرید جامعه سبب شده تا متقاضیان نتوانند اجناس مورد علاقه خود را خرید کنند.
بازار میوه هم در زنجان رونق چندانی ندارد، بازار برخلاف انتظارات، خیلی خلوت و آرام بود و خبری از فریاد میوه فروشان، صفکشی در آجیل فروشیها و شور و شوق لباس فروشیها نبود.
نظر شما