به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، رشد و توسعه اقتصادی، نیازمند برخورداری از بازارهای مالی گسترده و کارا است. بازارهای مالی از دیدگاه اقتصادی به دو بخش بازار پول و بازار سرمایه تقسیم میشوند. بازار پول، بازار مبادله منابع کوتاهمدت است و حداکثر سررسید آن یک دوره مالی (معمولا یکسال) است.
در کنار بازار پول، بازار سرمایه از جایگاه و اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. بازار سرمایه که براساس ویژگی آن، مختص منابع بلندمدت است، امکان مبادله منابع را میان دارندگان مازاد منابع با متقاضیان کسری منابع فراهم میآورد.
از آنجا که رشد و توسعه اقتصادی نیازمند ایجاد سرمایهگذاریهای کلان است و این سرمایهگذاریها هیچگاه نمیتوانند براساس بازار منابع کوتاهمدت (بازارپول) تامین مالی شوند، ایجاد یک بازار سرمایه قوی و کارآمد زیرساخت اساسی تامین مالی بلندمدت طرحهای اساسی هر کشور را تشکیل میدهد.
بازار سرمایه مکانیزمی را ایجاد می کند تا براساس آن امکان تجهیز پساندازهای اندک به سرمایهگذاریهای کلان اقتصادی فراهم شود که این اقدام براساس تخصیص بهینه منابع امکانپذیر میشود. در یك اقتصاد سالم و بازار بورس پویا می توان از طریق فروش سهام و اوراق مشارکت به تجهیز منابع مالی پرداخت، می توان با تقویت حس مشارکت درعموم افراد جامعه به هدایت سرمایههای اندک آنان به سمت فعالیت های تولیدی و تجاری گام برداشت، می توان از حرکت سرمایه ها به سوی فعالیت های سفته بازانه جلوگیری کرد.
ورود به فعالیت های سفته بازی مثل خرید ارز و گاهی مسکن و امروز خرید خودرو، خروج پول از چرخه تولید است و این به معنی کاهش اشتغال، تشدید بیکاری و تورم است واضح است که تشکیل اقتصادی سالم و بورسی پویا تنها از طریق شعار و صرف طرح آرزو ایجاد نمیگردد بلکه ابتدا باید زیرساخت های لازم فرآهم آید و این نقش دولت و مجلس است که فضا را مهیا نمایند و در سیاست گذاری های اقتصادی خود همسو با سند چشم انداز و برنامه های توسعه اقتصادی پنج ساله کشور، قانونمند، هدفمند و با ثبات عمل کنند.
وجود پتانسیلهای بالقوه و ضرورتهای ایجاد شده با وجود محدودیتها و مشکلات پیشرو، جایگاه بورس اوراق بهادار را در طی سالهای اخیر بیش از پیش برجسته و با اهمیت ساخته است و از این رو بسیاری از شرکت ها تمایل دارند با حضور در این بازار زمینه رشد خود را در عرصه مبادلات فراهم آوردند.
در همین راستا به تازگی بنا به گفته مدیر بازرگانی شرکت نفت ستاره خلیج فارس این شرکت در سامانه بورس ثبت شده است. ایسنا در این رابطه به نقل از «عماد زارعی» نوشته است: «ثبت شرکت نفت ستاره خلیج فارس در سامانه بورس به عنوان شرکت استراتژیک و ایجاد زیر ساخت مناسب جهت خرید مواد شیمیایی مورد نیاز پالایشگاه از طریق این سامانه است. این اقدام علاوه بر صرفه اقتصادی باعث تضمین و اطمینان خاطر از کیفیت کالای خریداری شده و ثبت معامله در سامانه معاملات بورس می شود.»
مدیر بازرگانی شرکت نفت ستاره خلیج فارس گفته است: «با توجه به اولویت نظام و دغدغههای دولت در راستای تسریع اهداف اقتصاد برونگرا و همچنین ضرورت تلاش برای بهبود رشد اقتصادی کشور و خروج از شرایط رکود بحث مدیریت نشان تجاری را مد نظر قرار دادیم چرا که یکی دیگر از پارامترهای تعیینکننده و مهم برای تصمیمگیری شرکت ها در حوزه صادرات است و شرکت نفت ستاره خلیج فارس با ثبت برند تجاری STAR برای فرآورده های تولیدی خود گامی مهم در این عرصه برداشت.»
شركت نفت ستاره خليج فارس در سال 1385 با هدف طراحي، مديريت، تامين منابع مالي، احداث، بهرهبرداري و نگهداري از پالايشگاه ميعانات گازي به ثبت رسيد. تلاش برای کسب فناوریهاي جدید در زمینههای طراحي و ساخت بخشهاي مختلف پالايشگاه، بهرهبرداري مناسب از منابع زيرزميني كشورمان و ارائه پاسخ به نياز روزافزون به محصولات پالايشگاه از مهمترين فعاليتهاي اين شرکت است.
پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس مدرنترین پالایشگاه خاورمیانه با مساحت حدود 700 هکتار است که در 25 کیلومتری غرب شهر بندرعباس واقع شده و این مگاپالایشگاه شامل واحدهای اصلی پالایشگاه و دو واحد جانبی خط لوله خوراک و واحد آبگیر دریا است. کاهش آلایندگیهای محیط زیستی و خودکفایی کشور در تامین فرآوردههای استراتژیک انرژی از مهمترین دستاوردهای این پالایشگاه به حساب میآید. پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس در سه train، با ظرفیت پالایش روزانه 360 هزار بشکه میعانات گازی حاصل از پالایشگاه عسلویه و تولید 36 میلیون لیتر بنزین در روز به عنوان بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی کشور شناخته میشود. این پالایشگاه با ایجاد ارزش افزوده بیشتر بر میعانات گازی تولیدی در پالایشگاههای گازی پارس جنوبی و جلوگیری از خامفروشی و تبدیل آن به محصولات باارزش (مطابق استاندارد یورو 5) کشور را در تولید انواع سوخت از جمله بنزین، نفتگاز و سوخت جت خودکفا کرده است.
این پالایشگاه به دلیل تولید محصولات با درصد سموم بسیار پایین و همچنین دارا بودن فرآیندی با آلایندگی محدود، سهم بسزایی در ارتقاء شاخصهای زیستمحیطی دارد. به لحاظ احجام اجرایی نیز پالایشگاه ستاره خلیج فارس جزء بزرگترین پروژههای صنعتی به شمار میرود.
پالایشگاه ستاره خلیج فارس در سه فاز طراحی شده که ظرفیت هر فاز 120 هزار بشکه میعانات گازی است. این پالایشگاه از 30 واحد عملیاتی شامل 20 واحد فرآیندی و 10 واحد جانبی تشکیل شده که از مهمترین بخشهای جانبی میتوان به واحد آب، برق، بخار، مخازن و خطوط لوله ارتباطی اشاره کرد. فاز اول شامل 9 واحد فرآیندی، فاز دوم دارای هشت واحد فرآیندی و فاز سوم شامل سه واحد فرآیندی است.
یادآور می شود: افزايش ميزان توليد انواع بنزين از پالايشگاه در دست احداث، توجه ویژه به منابع انسانی به عنوان سرمایه اصلی سازمان و تلاش جهت رفع نیازهای رفاهی آنان، اعمال روشهای نوین علمي در مدیریت ساخت و نصب به منظور ارتقا سطح بهره قابل حصول از پالايشگاه، نگرش ویژه به HSE به منظور حفظ برنامه های سازمان، اعمال روشهای نوین مدیریتی تولید در همه سطوح به منظور ارتقاء راندمان و کارایی سیستم و در نهایت افزایش نرخ بهرهوری از مهمترین اهداف شرکت نفت ستاره خلیج فارس است.
نگاه ویژه به طرحهای افزایش بهرهوري و حفظ آن، بهرهبرداري از فناوري اطلاعات جهت برقراري ارتباط پايدار بين شركت، توليد بيش از 75درصد بنزين و گازوئيل از خوراك پالايشگاه ميعانات گازي، افزايش ارزش افزوده ميعانات گازي پارس جنوبی و استفاده از تاسيسات زيربنایي منطقه بندرعباس جهت كاهش هزينههاي سرمايهگذاري از دیگر اهداف تشکیل این شرکت است.
این شرکت دستیابی به جایگاه اول تولید بنزین در کشور و تبدیل به یکی از 5 شرکت اصلی صادر کننده بنزین در منطقه خاورمیانه را به عنوان چشم انداز در دستتور کار دارد و دو ماموریت عمده بهبود مستمر کیفیت فرآورده های تولید شده جهت کاهش آلایندگی و اصلاح الگوی مصرف و تولید فرآورده های نفتی با بهره گیری از دانش فنی مطابق با استاندارد های موجود روز دنیا را دنبال می کند./
نظر شما