به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمدصادق معتمدیان» عصر امروز (21 اسفند) در شورای برنامه ریزی و توسعه استان خراسان جنوبی، اظهار کرد: تاکنون در حوزه سازمان مدیریت و مجموعه مدیریتی استان تلاش هایی در راستای تدوین اسناد انجام شده است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سند آمایش استان توسط اساتید و متخصصان بومی تدوین شده است، گفت: مرحله دوم؛ عملیاتی کردن سند آمایش و استفاده از ظرفیت های خوب این سند است.
وی با بیان اینکه توانمندی ها و ظرفیت های بسیار خوبی در خراسان جنوبی وجود دارد، افزود: اما در بحث اقتصاد مرز مشکلاتی است که امیدواریم با تدابیر مدیریتی این مشکل رفع شود تا بیشتر بتوانیم از ظرفیت مرز مشترک با افغانستان استفاده و بهره مند شویم.
معتمدیان با تاکید بر وجود معادن غنی در خراسان جنوبی، ادامه داد: باید در بحث صنایع و فرآوری محصولات معدنی وارد شویم و زمینه حضور بخش خصوصی را در این بخش مهم با همکاری دولت فراهم کنیم.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه یکی از اولویت های جدی برای توسعه استان توجه به بحث فرآوری و بسته بندی محصولات استراتژیک است، عنوان کرد: همچنین صنایع دستی و گردشگری از ظرفیت های خوب استان است که نیازمند جهشی در این حوزه هستیم.
معتمدیان بیان داشت: اعتبارات اختصاص یافته در سفر آقای دکتر نوبخت رکوردی برای خراسان جنوبی است که نشان دهنده توجه ویژه دولت به این استان است.
«غلامرضا قوسی» هم اظهار کرد: کشاورزی یکی از بخش های اقتصادی مهم و تاثیرگذار است که سهم آن از تولید ناخالص 31 درصد است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه در تولید 10 محصول بخش کشاورزی رتبه برتر کشوری داریم، گفت: خراسان جنوبی قطب صنعت طیور و پرورش شتر است.
وی با اشاره به اینکه 2.1 درصد طیور کشور در خراسان جنوبی تولید می شود، افزود: در حال حاضر 190 هزار تن محصولات و پروتئین دامی تولید می شود و 26 مجتمع دامپروری فعال در استان وجود دارد.
وی با بیان اینکه ظرفیت 300 واحد گلخانه ای در خراسان جنوبی خالی است، ادامه داد: میزان آب دهی قنوات و چاه های کشاورزی در استان بر اثر خشکسالی بسیار کاهش یافته و این امر موجب کاهش درآمد و مهاجرت روستاییان شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه سطح زیر کشت محصولات زراعی کاهش یافته است، عنوان کرد: تاکنون خشکسالی 2 هزار و 437 میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی استان وارد کرده است.
قوسی با بیان اینکه تاکنون 2 هزار و 596 هکتار آبیاری تحت فشار در استان اجرا شده است، گفت: راندمان آبیاری به 44 درصد افزایش یافته است اما تاکنون 15 درصد از سطح اراضی کشاورزی در بخش زراعی استان تحت پوشش آبیاری نوین قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه باید این میزان پوشش آبیاری نوین اراضی کشاورزی باید به 30 درصد افزایش یابد، تاکید کرد: باید در اعتبارات بند «خ» ماده 33 قانون تجدیدنظر شود.
نظر شما