خط ۲ قطار شهری مشهد سال آینده به بهره برداری کامل می رسد

کیامرز با اشاره به اینکه بودجه ارزی کل خط ۲ معادل ۲۷۸ میلیون یورو است که از این مبلغ ۱۴۱ میلیون یورو تا سال ۹۵ هزینه گردید و خط راه‌اندازی شد، گفت: خط ۲ قطار شهری مشهد سال آینده به بهره برداری می رسد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، «کیانوش کیامرز» امروز(۲۰ اسفند) در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن نبریک حلول ماه رجب با بیان اینکه تا تابستان ۹۸ ایستگاه شریعتی تا پیروزی وارد مدار مسافرگیری می‌شود و از ایستگاه الندشت و کوهسنگی به عنوان ایستگاه گذری مورد استفاده قرار می‌گیرد اما برنامه‌ریزی شده خط ۲ در سال ۹۸ به صورت صددرصد تکمیل گردد، افزود:بودجه ارزی کل خط ۲ معادل ۲۷۸ میلیون یورو است که از این مبلغ ۱۴۱ میلیون یورو تا سال ۹۵ هزینه گردید و خط راه‌اندازی شد.

 

مدیرعامل شرکت قطارشهری مشهد با بیان اینکه سال ۹۶ سیستم سیگنالینگ خط ۲ راه‌اندازی شد، افزود: قولی به آقای تقی‌زاده و کلایی شهرداران سابق و فعلی مشهد دادیم تا نواقص را در خط ۲ رفع کنیم. در واقع تلاش می‌شود در بهره‌برداری از خط ۲ مسائلی که با ایمنی و جان مردم سروکار دارد، رفع می‌کنیم و برخی نواقص باقی مانده بود که به مرور مرتفع می‌شود.

 

کیامرز با اشاره به اینکه در حال حاضر تمام پله‌های برقی از مسیر طبرسی تا شریعتی نصب شده و ۱۴ آسانسور در مدار آورده شده است، اظهارداشت:تمامی سیستم‌های مخابرات این خط کامل شده و می‌توان گفت تا پایان ۹۷ بیش از ۹۰ درصد خط ۲ از انتهای طبرسی تا شریعتی تکمیل است.

 

وی با بیان اینکه تجهیزاتی برای ایستگاه شریعتی تا شهید کاوه داریم که باید تا پایان فرودین ماه وارد کنیم، بیان کرد:۷۰ واگن تحویل شرکت بهره‌برداری شده و ۳۰ واگن باقی مانده که صددردصد مونتاژ شده و تمام این واگن‌ها تا نیمه اردیبشهت ماه به مشهد می‌رسد.

 

مدیرعامل قطار شهری مشهد با اشاره به اینکه با ۷۰ واگن کار مسافرگیری هم اکنون به خوبی انجام می‌شود، عنوان کرد: هم‌اکنون با ظرفیت ۷۰ واگن در خط ۲ قطارشهری با هدوی ۵ دقیقه مسافرگیری می‌کنیم، چنانچه ۳۰ واگن نیز به مشهد برسد، با دورنمای ۳۰ ساله کار را برای مشهد به پیش برده‌ایم و دغدغه‌ای در این خصوص برای آیندگان وجود ندارد.

 

کیامرز با بیان اینکه ۷۰ درصد واگن‌های خط ۲ چینی است، گفت: با این حال باید گفت واگن‌سازی تهران به دستاوردهای خوبی دست یافته‌اند. هم‌اکنون واگن‌های تولیدی، تولید ملی است. گرچه هنوز به صددرصد در این زمینه نرسیده‌ایم.

 

وی در خصوص خط ۳ قطارشهری مشهد نیز بیان کرد: حفاری خط ۳ قطارشهری با استفاده از ۲ دستگاه تی.بی.ام در دو جبهه از میدان فردوسی شروع شده، یک دستگاه هم‌اکنون در پل آموزگار و دیگری در ایستگاه میدان بسیج است.

 

مدیرعامل قطار شهری مشهد با اشاره به اینکه عبور از میدان بسیج طی سال‌های گذشته یکی از کارهای پیچیده و دشوار بود، اظهار کرد: برنامه سال ۹۸ رسیدن دستگاه حفار به امامت ۴۹ است و سپس در این محدوده دستگاه تی.بی.ام اورهال شود و نوار نقاله جمع‌آوری می‌گردد.

 

کیامرز با بیان اینکه برنامه‌ریزی شده دستگاه حفار در جبهه شرقی به پایانه امام رضا(ع) برسد، عنوان کرد: تا سال ۱۴۰۰ تلاش می‌شود کار حفاری به اتمام رسیده و ملحقات دستگاه حفار جمع‌آوری شود و تونل نیز تکمیل خواهد شد.

 

وی خاطرنشان کرد: در واقع فاز اول خط ۳ قطارشهری را از میدان شهدا تا پایانه امام رضا (ع) به طول ۶ کیلومتر بهره‌برداری می‌کنیم که ایستگاه دارد، این ایستگاه‌ها شامل ایستگاه شهدا، شارستان، باب الجواد(ع)، دانش، فلکه برق می‌شود و ایستگاه میدان پانزده خرداد و پایانه را شروع کردیم.

 

مدیرعامل شرکت قطارشهری مشهد با تاکید بر اینکه اگر منابع تامین شود این محدوده وارد مدار مسافرگیری می‌گردد، گفت: در این صورت خط ۱ و ۲ و ۳ به یکدیگر متصل خواهد شد و در این صورت دستگاه‌های تصمیم‌گیر به این نتیجه می‌رسند که قوانین سختگیرانه‌تری برای حمل و نقل شخصی وضع کنند.

 

کیامرز با اشاره به اینکه دورنمای منابع مالی برای آینده خوب نیست، اظهار کرد: به دنبال تامین منابع برای خط ۲ هستیم، ۷۰۰ میلیارد تومان سهم اوراق مشارکت خط ۳ است و اگر این رقم جذب شود، روال خوبی طی خواهد شد.

 

وی با تاکید بر اینکه تلاش شده قطارشهری را بومی‌سازی کنیم اما امروز ۴۰ درصد وابستگی در سیستم حمل و نقل ریلی وجود دارد، گفت:در خط ۳ فاینانسی پیگیری می‌شود تا از منابع خارجی استفاده شود و تبادل مالی صورت نگیرد برای خط ۳ نیز در بازه‌ای ۲ ساله نیازمند تجهیزات نیستیم و تلاش می‌شود تا سال ۱۴۰۰ بتوانیم ۶ کیلومتر فاز اول خط ۳ را راه‌اندازی کنیم و با این شرایط امروز نمی‌توان دور نمای خاصی مشخص کرد.

کد خبر 772709

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha