امنیت غذایی به عنوان طلب جامعه کنونی در حال بروز است

جانشین معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین گفت: امنیت غذایی به عنوان طلب در جامعه کنونی در حال بروز و ظهور است ک به عملکرد دولت ها باید تبدیل شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، دکتر پیمان قجر بیگی، جانشین معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین در سمینار دارو، غذا و تکنولوژی های نانوی شهرستان آبیک در سالن آمفی تئاتر شهید آوینی مجتمع فرهنگی و هنری باران، اظهار کرد: در آیات قرآن کریم و روایات در خصوص غذای حلال، سالم وامنیت غذایی مطالب متعددی مطرح و به این مقوله توجه شده است.


وی با اشاره به اینکه زندگی انسان کاملا به تغذیه مناسب وسالم وابسته است، افزود: تنها کیفیت غذا، سلامت را برای بدن ما به ارمغان نمی آورد بلکه باید به کمیت، ایمنی و سلامت غذا نیز توجه داشته باشیم.


این مسئول خاطر نشان کرد: در قانون برنامه پنجم توسعه قوانینی برای وزارت بهداشت ودرمان در نظر گرفته شده که می توان به موضوعات سموم و دفع آفت کشاورزی، تغییر نظارت ها و تعاملات دانشی برای تولید بهتر و سالم تر محصولات کشاورزی اشاره کرد.


قجر بیگی ادامه داد: اگر چه وزارت جهاد کشاورزی پاسخگوی حقوق مردم است ولی امیدواریم بتوانیم در آینده ما نیز پاسخگوی حقوق حقه مردم باشیم.


وی افزود: معاونت غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین کلیه تفویض های وزارت خانه را دریافت کرده وفقط به جز یک مورد یعنی غذاهای عملگرا به صورت اجرا شده را در دستور کار ندارد این در حالی است که در زمینه واحدهای ترخیص کار در سطح کشور نمونه هستیم.


قجر بیگی از راه اندازی دوره کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی در دانشگاه علوم پزشکی خبر داد و گفت: در حال حاضر 6 دانشجو داریم که با افزایش دانشجویان در سال های آینده، نسل های آینده را از غذای ایمن برخوردار می کنیم.


استادیار و مدیر گروه صنایع تبدیلی سازمان پژوهش های علمی وصنعتی کشور نیز در این سمینار ،افزایش مامندگاری مواد غذایی،توزیع وبهتر نشان دادن ظاهر محصول ،استفاده بهتر مصرف کننده از تولیدات مواد غذایی و بهداشتی وکنترل کیفی مواد غذایی را از فواید فناوری های نوین در بسته بندی مواد غذایی برشمرد و تصریح کرد:در دهه 60راحتی و بهبود طراحی بسته بندی برای حمل ونقل مواد غذایی، در دهه 70سبک وزن وکاهش میزان مواد اولیه و ذخیره انرژی، در دهه 80 سلامت وایمنی غذا ودر دهه کنونی نیز اثرات زیست محیطی و سلامت و امنیت غذا مطرح است.


مجید جوانمرد، افزایش تقاضای مصرف کنند گان، افزایش ماندگاری مولد غذایی ،مقررات سخت گیرانه کنترل و کیفیت مواد غذایی را از عوامل محرک در نوآوری بسته بندی مواد غذ ایی از شیوه سنتی به شیوه مدرن عنوان کرد و گفت: امروزه بسته بندی های هوشمند در سلامت و ایمنی غذا تاثیر به سزایی دارد چرا که قادر به سنجش ورائه اطلاعات در مورد عملکرد وخواص مواد غذایی بسته بندی شده است.


رئیس مرکز بهداشت شبکه بهداشت ودرمان آبیک نیز در این سمینار بر افزایش تحرک بدنی ،بهبود تغذیه وکاهش مصرف دخانیات از سوی مردم تاکید کرد و گفت: برای حفظ، امنیت و کیفیت مواد غذایی، تعامل بین بخش سلامت و صنایع غذایی ضروری است.


دکترمهدی علی محمدی با بیان اینکه واحد غذا ودارو وظایفی نظیر کنترل کیفیت و نظارت استاندارد ها، نظارت بر تولیدات آرایشی، دارویی و بهداشتی و ظروف یک بار مصرف، تشکیل پرونده های الکترونیکی فروشگاه ها،برگزاری کلاس های آموزشی برای واحدها و فروشگاه ها، ثبت وبررسی شکایات موادغذایی و تهیه گزارش از کارخانه ها تحت پوشش این شبکه را برعهده دارد.


این مسئول از تولید هر نوع کالای غیر استاندارد از سوی کارخانه ها و شرکت های تولید دارو وغذا تاکید کرد و افزود: افراد جامعه باید با مصرف صحیح غذا از اسراف پرهیز کرده و به فکر گرسنگانی باشیم گه شب گرسنه سر بر بالین می گذارند.

 

پایان پیام/

کد خبر 77268

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha