به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بندر شهید رجایی در ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس در شمال جزیره قشم و تنگه هرمز واقع شده دارای موقعیت ممتاز جغرافیایی، دسترسی به آبهای آزاد جهان از طریق خلیج فارس، اتصال به شبکه بین المللی راه آهن و جاده ابریشم، برخورداری از تجهیزات و امکانات مدرن، نزدیکی به مناطق آزاد کیش و قشم و بنادر حوزه خلیج فارس است.
این بندر با داشتن روابط دریایی و مبادله کالا با ۸۰ بندر معروف بین المللی تقریبا نیمی از تجارت ایران را بر عهده دارد و پایگاه راهبردی و منحصر به فردی در منطقه محسوب می شود این در حالی است که برخورداری از اراضی پشتیبانی جهت واگذاری به سرمایه گذاران در راستای انجام فعالیتهای پشتیبانی، صنعتی، نفتی و خدماتی در قالب قراردادهای BOT ، اجاره کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت از پتانسیل ها و ظرفیت های منحصر به فرد این منطقه است.
از آنجا که بر لزوم توسعه و گسترش فعالیت های مناطق آزاد تجاری و بنادر و سواحل کشور در برنامه ششم توسعه اشاره شده و در کنار آن نیز رهبر معظم انقلاب بارها و بارها در دیدارها و سخنرانی های خود بر لزوم بهره بیشتر از پتانسیل بنادر و سواحل تاکید کرده اند در سال های اخیر شاهد توجه ویژه دولت و مسئولان برای توسعه این مناطق هستیم تا جایی که این توجه بهتر و بیشتر باعث رشد فعالیت های این مناطق شده است. یکی از مناطقی که بر این اساس شاهد افزایش میزانم بازدهی آن هستیم بندر شهید رجایی است و در حال حاضر و بنا به گفته مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان میزان صادرات فرآورده های نفتی از بندرشهید رجایی از ابتدای سال جاری تاکنون، شش میلیون و 760 هزار و 144 تن شده است.
ایرنا در این رابطه به نقل از «الله مراد عفیفی پور» نوشته است: «این مقدار فرآورده نفتی از بندر خلیج فارس (بخش نفتی منطقه ویژه بندری) بندر شهید رجایی به خارج از کشور بارگیری و صادر شده است. همچنین از ابتدای سال جاری تاکنون 38 هزار و 899 تن فرآورده نفتی در این بخش از بندر شهید رجایی جا به جا شد.»
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی ادامه داده است: «از آغاز امسال تا ابتدای اسفند جاری نیز 933 هزار و 660تن فرآورده نفتی وارد این بندر شد که در همسنجی با سال گذشته، 64 درصدی کاهش داشته است.»
این در حالی است که چندی پیش با بهره برداری از 12 دستگاه جرثقیل پیشرفته گنتری کرین، ظرفیت کانتینری بندرشهید رجایی با حدود 2 برابر افزایش به پنج میلیون و 700 هزار «تی ای یو» کانتینر در سال افزایش یافت. با بهره برداری از این دستگاه ها تعداد این نوع جرثقیل ها در بندر شهید رجایی به 30 دستگاه افزایش یافت ضمن اینکه ظرفیت کانتینری این بندر نیز از سه میلیون و 500 هزار تی ای یو (واحد شمارش کانتینر؛ هر TEU معادل یک کانتینر 20 فوت) در سال به پنج میلیون و 700 هزار کانتینر رسید.
یادآور می شود: طی 10 ماهه سال 97 در مجموع یک میلیون و 564 هزار و 841 TEU کانتینر(هر تی ای یو معادل یک کانتینر بیست فوت) در بزرگترین و پیشرفته ترین بندر کانتینری ایران تخلیه و بارگیری شد. از مجموع یک میلیون و 181هزار و 232 هزار TEU کانتینر پر تخلیه و بارگیری شده، 297 هزار و 690 TEU مربوط به محموله های ترانزیتی بوده است. حجمی بالغ بر 206 هزار و 982 TEU کانتینر طی هشت ماهه سال جاری از طریق اصلی ترین بندر کانیتنری ایران به سایر بنادر منطقه ترانشیپ شده است./
نظر شما