ارزیابی ۶۵۰ اثر از ۸۲ کشور شرکت کننده در مسابقات بین المللی قرآن کریم

حجت الاسلام حسینی با بیان اینکه نمایندگان ۸۲ کشور در سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم شرکت کرده اند، گفت: ۶۵۰ اثر از این کشورها واصل و مورد ارزیابی قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «سید مصطفی حسینی» امروز 20 اسفند در جلسه هماهنگی سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم که در استانداری تهران برگزار شد،‌گفت: مسابقات بین المللی قرآن کریم بزرگترین رویداد قرآنی است که هر ساله در کشور ما برگزار می شود. در گذشته مسابقات قرآنی صرفا با ورود و مشارکت سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار می شد ولی چند سالی است که فراتر از این سازمان و با همکاری و مشارکت دستگاه های مختلف برگزار می شود.

 

رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: سال گذشته که آقای محسنی بندپی (استاندار تهران) در سازمان بهزیستی حضور داشتند ما موفق به برگزاری سه دوره متوالی مسابقات بین المللی نابینایان شدیم و همچنین علاوه بر اینها با مشارکت وزارت آموزش و پرورش، مسابقات بین المللی دانشجویان، با مشارکت حوزه های علمیه مسابقات بین المللی طلاب امور دینی و با مشارکت جهاد دانشگاهی مسابقات دانشجویان برگزار شد و مسابقاتی که در گذشته فقط در حوزه آقایان برگزار می شد، اکنون در بخش های خانم ها، آقایان، طلاب، دانش آموزان و نابینایان برگزار می شود که به نوعی بزرگترین المپیاد قرآنی در جهان محسوب می شود.

 

وی با بیان اینکه قدمت مسابقات مالزی و عربستان در دنیا بیش از کشور ماست، تصریح کرد: کماکان این مسابقات فقط در حوزه آقایان و خانم ها در مالزی و در عربستان فقط در بخش آقایان برگزار می شود.

 

حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: اگرچه مسابقات ایران در بعد داخلی با 50 مسابقه در سازمان های مختلف از قبیل بسیج، تبلیغات، وزارت ورزش و جوانان و وزارت بهداشت برگزار می شود و مخاطبان خاص خود را دارد ولی در سطح بین المللی تنها مسابقه ای است که از تنوع زیادی برخوردار بوده و در کنار این مسابقات همایش های بین المللی چون همایش پژوهش های قرآنی و نمایشگاه های تخصصی قرآن (ترجمه و خطاطی قرآن) برگزار می شود؛ بر همین اساس این دوره از مسابقات قرآن کریم یک رویداد عظیم بین المللی است که با حضور رییس قوا برگزار شده و حسن ختام آن هم تشرف شرکت کنندگان به محضر مقام معظم رهبری است. 

 

وی در ادامه افزود: طی 36 دوره ای که مسابقات قرآن کریم برگزار شده است هر سال شرکت کنندگان و برگزارکنندگان با تشرف به محضر مقام معظم رهبری از رهنمودهای ایشان بهره مند می شوند.

 

رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: با توجه به اینکه سال به سال بر تعداد شرکت کنندگان و تعداد کشورهای شرکت کننده در این مسابقات افزایش یافته است و همچنین شرایط خاصی که ما در منطقه داریم و برخی از کشورها هم به دنبال منزوی کردن ما هستند لذا برگزاری این مسابقات فرصت خوبی برای تعریف و تمجید از جمهوری اسلامی ایران است.

 

حجت الاسلام حسینی با بیان اینکه در دهه 60 مسابقات قرآن کریم با مشارکت 11 کشور آغاز و در سال گذشته به 84 کشور افزایش یافته است، بیان کرد: حدود 300 میهمان خارجی از چهره های برجسته و برتر فرهنگی و قرآنی دنیا در این مسابقات حضور دارند.

 

وی در ادامه تصریح کرد: ممکن است برخی دستگاه ها و ارگان های مربوطه تمایل داشته باشند که رویدادهای فرهنگی خود را مقارن با مسابقات بین المللی قرآن کریم افتتاح کنند لذا ما نیز آمادگی خود را جهت همکاری با این دستگاه ها اعلام می کنیم تا از ظرفیت های این دوره از مسابقات به نحو احسن بهره برداری شود.

 

رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف اظهار کرد: ما هماهنگی های لازم را با دستگاه هایی که شرکای اصلی برگزاری این مسابقات هستند را در زمینه های پشتیبانی و فرهنگی و امنیت و حفاظت انجام دادیم و جلسات مربوطه نیز در این راستا برگزار و اقدامات لازم اتخاذ شده است.

 

وی بر لزوم بهره برداری از ظرفیت های این دوره از مسابقات قرآن کریم تأکید کرد و افزود: با توجه به شرایط خاص سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشورمان لازم است نهایت استفاده و بهره برداری از این رویداد فرهنگی در کشور خود داشته باشیم.

 

حجت الاسلام حسینی اظهار کرد: تا این لحظه 82 کشور شرکت خود در این دوره از مسابقات قرآن کریم را قطعی و اعلام کردند، 650 اثر از این کشورها واصل و مورد ارزیابی قرار گرفته است. همچنین هماهنگی های لازم جهت آماده سازی فضای مصلی امام راحل برای مسابقات بین المللی قرآن کریم انجام شده است.

 

رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف اظهار کرد: با بیان اینکه محل استقرار میهمانان خارجی نیز در هتل هما می باشد، بیان کرد: مطابق برنامه های هر سال امسال نیز فوق برنامه هایی برای بازدید میهمانان از اماکن تاریخی و موزه های تهران پیش بینی شده است.

 

حجت الاسلام حسینی با بیان اینکه ما باید قرآن را از مساجد خارج و به سطح شهر وارد کنیم، تصریح کرد: قرآن کریم باید در استادیوم ها شنیده شود مانند کشور ترکیه که نوای قرآن را از سطح شهرهای خود می شنود، چون روش ها و شیوه های ما برای نهادینه سازی فرهنگ قرآن در جامعه تاکنون جواب نداده لذا لازم است که از شیوه های جدید برای ترویج این امر مهم در جامعه استفاده کنیم و این امر نیز نیازمند همکاری و ارایه برنامه از سوی سازمان ها و ارگان های مربوطه می باشد.

 

 

 

 

کد خبر 772646

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha