بارگاه مقدس سید جلال الدین اشرف در سال پذیرای بیش از 600 هزار زائر است

شهر مقدس آستانه اشرفیه، به عنوان شهر مذهبی، توریسمی گیلان، پذیرای بیش از 600 هزار زائر در طول سال است.

خبرگزاری شبستان/ گیلان


نام شهرستان آستانه اشرفیه، به دلیل قرار داشتن آرامگاه سید جلال الدین اشرف، برادر امام هشتم شیعیان، از ویژگی های معنوی بسیاری برخوردار است که این معنویت منجر به حضور گردشگران دوستار اهل بیت به این منطقه شده است.


حضور پرشور زائران، در آستانه اشرفیه، رونق دینی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این شهر تاریخی را تحت تاثیر قرار داده و آن را از ویژگی های منحصر به فردی برخوردار کرده که اکنون به عنوان بزرگترین شهر مذهبی گیلان، می توان از آن یاد کرد.

 

وجود امتیازات گردشگری، تاریخی و مذهبی آستانه اشرفیه، از جمله دلایلی است که برنامه ریزی های زیرساختی توسعه این مکان مقدس را از سوی سازمان میراث فرهنگی، ضروری ساخته است.


رضا علیزاده، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، در این خصوص به خبرنگار شیستان گفت: شهرستان آستانه اشرفیه به عنوان بزرگترین کانون مذهبی گیلان، دارای ویژگی های منحصر به فردی است که از جمله آن ها می توان به عبور رودخانه سفیدرود از پل آستانه اشرفیه اشاره کرد که به عنوان یک مرز طبیعی، جلگه گیلان را به دو قلمرو تقریبا متقارن و متمایز تقسیم می کند.

 

وی ادامه داد: دو شهری که به طور متناوب مرکز استان گیلان بوده اند، عبارتند از لاهیجان در مشرق و فومن در مغرب که تقابل این دو شهر، فقط متاثر از مرزبندی های سیاسی سابق نیست بلکه سفیدرود هنوز هم در آستانه مرزی است که دو گونه زبان گیلکی، گیلکی رشتی در مغرب رودخانه و گیلکی لاهیجانی در مشرق آن را از یکدیگر جدا می کند.

 

علیزاده، افزود: همچنین در فرهنگ ساکنان دو سوی این مرز و بوم نیز با تفاوت های محسوسی رو به رو می شویم، از فنون برنجکاری گرفته تا شکل بندی خانه های روستایی تفاوت های شگفت آوری مشاهده می شود که بعید به نظر می رسد بتوان آنها را صرفا ناشی از تاثیرات و عوامل جفرافیایی دانست.

 

وی تصریح کرد: شهرستان آستانه اشرفیه با موقعیت ساحلی و جلگه ای در 6 کیلومتری غرب لاهیجان و 25 کیلومتری شرق رشت واقع شده است که از شمال به دریای خزر و از جنوب به شهرستان سیاهکل محدود است و دارای 2 بخش مرکزی و کیاشهر و 2 شهر و 6 دهستان می باشد و از لحاظ ژئومرفولوژی این شهرستان در راس دلتای رودخانه سفیدرود در جلگه مرکزی گیلان با وسعتی در حدود 8/412 کیلومتر مربع است.

 

علیزاده متذکر شد: نام این شهرستان به دلیل قرار داشتن آرامگاه سید جلال الدین اشرف، برادر امام هشتم شیعیان در آن، از «کوچان» به آستانه اشرفیه تغییر یافته است و سالانه حدود 600 هزار نفر از این مکان مذهبی بازدید می کنند.

 

وی خاطر نشان کرد: اقتصاد این منطقه وابستگی شدیدی به کشاورزی دارد به طوری که حدود 58درصد از اشتغال شهرستان در بخش کشاورزی است که محصولات کشاورزی این شهرستان به دلیل شرایط جلگه ای و مرغوبیت خاک آن از کیفیت بالایی برخوردار است.


علیزاده با اشاره به محصولات این شهرستان، تصریح کرد: محصول برنج با 23 هزار و 500 هکتار مساحت زیرکشت، بادام زمینی و چای از عمده ترین تولیدات کشاورزی منطقه محسوب می شوند که پرورش کرم ابریشم را هم می توان از عمده فعالیت های جاری در این منطقه محسوب کرد.
 

وی، با اشاره به ویژگی های منحصر به فرد گردشگری این مکان مذهبی افزود: راه اندازی تورهای گردشگری به آرامگاه سید جلاالدین، راه اندازی جشنواره بادام زمینی، جشنواره های بومی محلی، ایجاد زیرساخت های گردشگری، کمپینگ، اقامت گاه های گردشگری و راه اندازی موزه مذهبی، از جمله اقدامات توسعه گردشگری در این شهر مقدس است.


پایان پیام/

کد خبر 77249

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha