درختان، پاسخ همت اهالی روستای خبوشان را دادند

روستای خبوشان که هدف طرح روستای زیست بوم شده، درختان هم با سبز شدن، به همت اهالی برای تحقق این طرح پاسخ دادند.

خبرگزاری شبستان_ فاروج؛ عمده مشکل روستاهای خراسان شمالی علاوه بر بیکاری جوانان، فقر و کاهش آب چشمه ها و رودخانه ها، فرسایش خاک، افزایش ریزگردها، عدم اعتماد برای اجرای کارهای دسته جمعی است و طبق تحقیقات به عمل آمده از بیشتر روستاها و شهرهای مختلف خراسان شمالی، جوانان به دنبال اشتغال و امکان فعالیت در تولیدات هستند، بر این اساس،  هشت روستا در شهرهای استان انتخاب شدند که با برگزاری کلاس های مختلف آموزشی برای اهالی، بر استفاده از توان منطقه برای ایجاد یک اقتصاد پایدار تاکید شده بود.

 

این روستاها شامل داشلی قلعه در شهرستان راز و جرگلان، پیربز در شهرستان بجنورد، ارناوه در مانه و سملقان، سرانی در شیروان، چهل دختران در اسفراین، بیدک در گرمه، دربند در جاجرم و خبوشان در فاروج بود. اسفند 96، اهالی روستای خبوشان با راه اندازی کمپینی برای شروع فعالیت های مرتبط با طرح زیست بوم، با مشارکت در درختکاری فعالیتشان را آغاز کردند. به همت اهالی خبوشان به ویژه آن هایی که در شهرهای دیگر اقامت داشتند، طرح درختکاری در ورودی روستا به طول 1400 متر اجرایی شد و حالا در یک سالگی اجرای این طرح، درختانی که به همت و هزینه مردم و شورا و دهیاری کاشته شده بود با کمترین درصد خطا به بار نشسته است.

 

روح الله فخار، بخشدار بخش خبوشان در این خصوص به خبرنگار  خبرگزاری شبستان گفت: در شهرستان فاروج روستای خبوشان از توابع بخش خبوشان برای اجرای طرح زیست بوم انتخاب شد که مقدمات اجرایی شدن این طرح از اسفندماه سال گذشته آغاز شده است.

 

وی افزود: آموزش هایی در حوزه زیست بوم  و معرفی مشاغل متناسب با این طرح و جغرافیا و اقلیم روستا ارائه شده است.

 

وی با اشاره به کاشت درخت توت در مسیر ورودی روستا به طول 1400 متر به همت مردم و اجرای طرح آبیاری قطره ای برای این درختان گفت:  کاشت درخت توت با هدف اقتصادی و رویکرد اجرای نوغان داری در این روستا انجام شد.

 

فخار افزود: 300 میلیون ریال برای عملیاتی شدن این طرح نیاز بود که با راه اندازی کمپین، هزینه آن از سوی اهالی روستا تامین و فقط 80 میلیون ریال از اعتبارات دهیاری روستا هزینه شد.

 

 بخشدار بخش خبوشان، نیاز آبی تقریبا کم درخت توت را از دیگر دلایل انتخاب این درخت برای کاشت عنوان کرد و گفت: در گام بعدی، پیوند درخت توت با شاه توت انجام می شود تا علاوه بر ظرفیت اقتصادی، جاذبه گردشگری هم در ورودی روستا ایجاد شود.

 

وی گفت: بهره برداری اقتصادی از این درختان، دلگرمی مردم برای استمرار این طرح را بیشتر می کند.

 

زیست بوم یعنی حفظ محیط زیست و به وجود آوردن شرایطی که طبیعت به صورت ارگانیک و دست نخورده باقی بماند.

 

روستای خبوشان در 13 کیلومتری شهر فاروج  و سه کیلومتری شهر تیتکانلو مرکز بخش خبوشان واقع شده است.

 

 

کد خبر 771996

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha