نقش محوری مساجد باید در دهه پنجم انقلاب در بعد قرآنی پررنگ تر از قبل شود

این فعال قرآنی گفت: در دهه انقلاب هم باید نقش مساجد در بعد های مختلف، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و قرآنی بسیار پر رنگ تر از قبل و بعد از انقلاب باشد.

«سید جواد سادات فاطمی» همزمان با سالروز تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد در رابطه با میزان تاثیرگذاری این مراکز بر اعتلای فرهنگ قرآنی در بین نوجوانان و جوانان  به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: بخش اعظمی از فعالیت های قرآنی در مساجد برگزار می شود اما اینکه آیا کانون های فرهنگی و هنری مساجد توانسته جوانان و نوجوانان را به سمت قرآن بکشاند را اطلاع چندانی ندارم، ولی این را باید گفت که رونق مساجد به فعالیت های فرهنگی بستگی دارد و همین امر باعث رونق فعالیت های قرآنی می شود.

عضو جامعه قرآنی کشور و داور مسابقات قرآن کریم با اشاره به اینکه انقلاب ما وارد دهه پنجم خود شده است اظهار داشت: در کل فعالیت های قرآنی و انقلابی مساجد در طول تاریخ انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس نقش کلیدی و محوری بوده، لذا قبل از انقلاب این مسجد بود که پایگاه جوانان انقلابی می شد، حین و بعد از انقلاب هم به همین صورت بود.

این عضو جامعه قرآنی افزود: اگربا حضور مردم در مساجد و فعالیت های دینی و فرهنگی که در مساجد انجام می شد، نبود قطعا انقلاب به پیروزی نهایی نمی رسید یا در روند آن حتما به خلل و مشکل مواجه می شدیم. اگر نقش مساجد را در قبل از انقلاب نگاه کنیم متوجه این می شویم که وظیفه متحد کردن مردم در زمانی که هیچ رسانه ای وجود نداشته است فقط و فقط بر دوش مساجد بود.

سادات فاطمی تاکید کرد: بعد از انقلاب هم نقش مساجد در جریان دفاع مقدس بسیار پررنگ بود و در حفظ  انقلاب نقش بی بدیلی داشت، در دهه های بعدی هم باید نقش مساجد در بعد های مختلف، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و ... بسیار پر رنگ تر از قبل و بعد از انقلاب باشد.

 

این داور مسابقات قرآنی مدهامتان با بیان اینکه مساجد برای آینده باید همچنان نقش محوری خود را در انقلاب حفظ کنند تاکید کرد: برای ادامه حیات انقلاب اسلامی راهی وجود ندارد مگر اینکه نقش مساجد در محلات پررنگ شود تا از این طریق انقلاب اسلامی با دستان جوانان انقلابی آینده هدایت و حرکت کند.

وی همچنین به کم و کاستی های صورت گرفته در حوزه قرآن اشاره کرد و گفت: فعالیت هایی که قبلا انجام می شده بهترین فعالیت ها بوده است منتهی بحث شدت و ضعف در این قضیه بسیار حائز اهمیت است. متاسفانه بعضا بعضی از نقش های مساجد کمرنگ شده که باید پررنگ تر شود و در مقابل بعضی از نقش های بی اهمیت و یا کم اهمیت جای خود را به نقش های محوری مساجد داده اند.

این عضو جامعه قرآنی با ابراز تاسف از انحراف بعضی از فعالیت های مساجد تصریح کرد: به عنوان مثال اینکه مساجد محل مجلس ترحیم اموات باشد یا نباشد زیاد اهمیت ندارد چون این موضوع به هیچ عنوان نقش محوری در مسجد را ایفا نمی کند. حال اینکه  در مقابل اگر مسجدی این موضوع را کمرنگ کرد مطمئنا وقت بیشتری برای موضوعات مهم دیگر، تعیین خواهد کرد که این مطلوب همه است.

وی افزود: فعالیت های دینی، فرهنگی و قرآنی آنطور که باید و شاید انجام شود انجام نمی شود، مسئولین مربوطه باید ورود کنند تا نقاط ضعف و قوت بررسی شود تا مشکلات برطرف شود. احساس قلبی و شخصی بنده این است که اگر مساجد نقش محوری خود را با کمک ائمه جماعات، شورای مساجد، هیئت امنا، مثل سابق به دست بیاورند، می توان گفت اکثر قریب به اتفاق مشکلات اجتماعی و فرهنگی برطرف خواهد شد.

 

کد خبر 771898

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha