خبرگزاری شبستان- همدان: امروز باید نیروهای بسیج دانشجویی در حوزههای مختلف با تعهد و تخصص مشغول خدمت رسانی به مردم باشند و تلاش کنیم اگر دیواری بین بسیج دانشجویی و اقشار مستضعف وجود دارد فرو بریزد.
دانشجویان و از جمله دانشجویان بسیجی و فعالان تشکل های دانشجویی باید ابعاد مختلف ترفندهای دشمنان را به خوبی بشناسند و با درک درست از ابعاد این توطئه ها ، بصیرت عمومی جامعه در مقابل آنها را افزایش دهند.
امروزه یکی از مشکلات و معضلات کشور ایران مسائل اقتصادی و معیشتی مردم است به همین منظور خبرنگار خبرگزاری شبستان در همین راستا با« طیب فریادرس»، رئیس بسیج دانشجویی استان همدان به گفتگو نشسته است که نظر مخاطبان را با آن جلب می کنیم.
بسیج دانشجویی چگونه و در چه سالی شکل گرفت؟
شکل گیری انقلاب اسلامی با رهبری داهیانه بناینگذار انقلاب اسلامی ریشه در مبارزه با خوی استکبار داشت به طوری که برخاستن علیه نظام سلطه و طغیان علیه استکبارگران از اصول غیر قابل اجتناب در اندیشه سیاسی حضرت امام خمینی (ره) بود که در جای جای ایدئولوژی و خاستگاه سیاست ورزی ایشان نمود عینی داشت. همچنین عدم وابستگی به شرق و غرب با تکیه بر شعار «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» برآیندی از اهتمام حضرت امام برای تحقق استقلال کشور داشت.
یکی از بزرگترین مصادیقی که استحاله نظام از همان روزهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی را در دستور کار قرار داده بود، اندیشه مبتنی بر ایدئولوژی لیبرال ها بود.
لیبرال ها که منفک شده ملی گراها به حساب می آمدند و از دل این جریان سیاسی متولد شدند در ابتدای امر به مخالفت با قرارگرفتن اصل ولایت فقیه در قانون اساسی به مخالفت برخاستند و خواستار جدایی دین از سیاست بودند اما پس از آنکه در تحقق این امر ناکام ماندند از طریق بازرگان به عنوان سرپل لیبرال ها قصد داشتند استراتژی خود را که مبتنی بر مشی وابستگی بود در بدنه جمهوری اسلامی تزریق کنند. تاریخ نشان می دهد ایستادگی حضرت امام خمینی در برابر مطالبات و خواسته های نابجای لیبرال ها زمینه تخریب ایشان را توسط این جریان سیاسی فراهم کرد.
حضرت امام خمینی در حیات مبارک شان 11 بار از واژه لیبرال استفاده کردند و این در حالیست که ایشان در ایام پایانی عمر پربرکت شان، 10 بار از این واژه در ادبیات و نامه هایشان بهره گرفتند که این مهم بیانگر خطری است که ایشان در انتهای دهه 60 از نفوذ لیبرال ها در بدنه انقلاب اسلامی احساس کردند.
به برکت انقلاب اسلامی از آغاز این انقلاب کشور ما استقلال طلبی خود را حفظ کرده اما همواره در مسئولان دولتی ما غرب گرایان و لیبرال مسلک هایی که به دنبال وابسته کردن این کشور و این انقلاب به غرب بودند وجود داشتند و متاسفانه بعد از چهار دهه از انقلاب اسلامی کسانی که نفس امام به آن ها خورده بود از ادامه راه خسته شده و از شعار ها برگشتند و راه برون رفت از مشکلات کشور را میز مذاکره دانستند و نه مذاکره و مذاکره کنندگانی انقلابی بلکه مذاکره ای غیر عزتمند و پذیرش دیکته ی نوشته شده ای به نام برجام، نکته جالب آن جاست که با گذشت سه سال از این تعهد و زیر پا گذاشتن این قرارداد از طرف غرب و اروپا یک بار دیگر حقانیت کلام امام خمینی (ره) بر تمام از نفس افتادگان انقلاب مشخص شد.
بسیج دانشجویی بنا به فرمان امام خمینی (ره) در سال 67 شکل گرفته است رهبر کبیرانقلاب اسلامی پس از فراغت از جنگ سخت تحمیلی به کشور ایران فرمان تشکیل بسیج دانشجویی را داد.
آیا بسیج دانشجویی به حزب خاصی گرایش دارد؟
بسیجی سیاسی باید باشد ولی سیاست زده نیست نباید به بسیج به عنوان یک تشکل سیاسی نگریست چراکه مدافع آرمان های انقلاب اسلامی است و دید جناحی نباید داشته باشد.
بسيج وابسته به هيچ حزب و گروهي نيست سیاسی بودن به معنای جناحی شدن نیست بلکه به معنای رشد و روشنگری است.
مهمترین ماموریت بسیج دانشجویی چیست؟
بسیج دارای یک ماموریت اصلی است و آن هم حفظ و پاسداری از ارزش ها و آرمان های دفاع مقدس و انقلاب اسلامی است.
اولین و مهمترین ماموریت بسیج دانشجویی، تربیت نیروی تراز برای انقلاب اسلامی است و ماموریت دوم، نقشآفرینی در عرصههای مختلف برای حل چالشهای انقلاب است.
تربیت نیروی تراز باید در ابعاد مختلف صورت پذیرد؛ ما یک کارخانه یا اداره نیستیم که نیرویی با یک تخصص نیاز داشته باشیم و فقط در یک بعد رشد کند؛ قطعا نیروی تراز انقلاب اسلامی نیرویی است که ابعاد تخصص، معنویت، بصیرت و... داشته باشد.
به نظر شما بسیج دانشجویی باید در چه زمینه های فعالیت داشته باشد؟
امروزه بسیج دانشجویی باید تمام قد در تمامی حوزهها نقشآفرینی کند به طوری که حوزههای جنگ اقتصادی در الویت قرار دارند، همچنین حوزههای اجتماعی، جهادی، فرهنگی و محرومیتزدایی نیز مورد توجه ویژه بسیج دانشجویی است.
نباید برای حل مشکلات چشم به بیرون داشت بلکه نگاه به درون و اقتصاد مقاومتی که فرموده رهبری است، راه گشا و راهنمای کشور است.
حضور دانشجویان در حل بسیاری از مشکلات اقتصادی و… راهگشا خواهد بود و باید میدان را برای حضور جوانان فراهم کنیم.
تربیت نیروهای انقلابی باید در چه قالبی شکل بگیرد؟
در جنگ تحمیلی کشور ما نسبت به جریان مقابله وضعیت مناسبی نداشت و دچار مشکل جدی بود و به همین منظور نیروی انسانی مومن؛ بسیج و سپاه را تشکیل داد و کشور ایران توانست بر جریان های معاند اسلام پیروز شود و همچنین این نیروهای انقلابی در شرایط سیاسی هم پای آرمان های انقلاب بودند به طوری که در سال های 78 و 88 شاهد براندازی فتنه های دشمنان توسط این افراد بودیم.
نگاه امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب به بستر سیاست این است که عموم مردم باید پای کار باشند، تربیت نیروی انقلابی باید در قالب گفتمان سازی مسائل انقلاب اسلامی مطرح شود که این گفتمان سازی در ابعاد فرهنگی، هنری و سیاسی است که اکثریت و عموم جامعه را مخاطب قرار می دهد
حضور و فعالیت حداکثری در جهت تحقق بخشیدن به اهداف انقلاب اسلامی ایران وظیفه بسیج دانشجویی است، مطالبهگری از ویژگیهای اصلی یک جامعه پویا، فعال و در حال رشد است.
مطالبهگری درست و در راستای اهداف انقلاب میتواند تاثیرات به سزایی در رشد، پیشرفت و آبادانی کشور و استان داشته باشد. دانشجو زمانی میتواند عنصری تاثیرگذار در جامعه باشد که بتواند مشکلات و مسائل جامعه را به خوبی درک و آن را بتواند با استفاده از ابزارهای مناسب، مطالبات جامعه را به گوش مسؤولان برساند.
پیگیری مطالبات از ارزش بالایی در نتیجه رساندن آن برخوردار است و پیگیری مستمر می تواند تاثیرگذار و نتیجه بخش باشد.
ترویج روحیه مطالبهگری در دانشجویان امری مهم است و مطالبهگری دانشجویان، دانشگاه و مجموعههای دانشگاهی امری ضروری است.
وظایف دانشجویان بسیجی در این تشکل چیست؟
یکی از ویژگیهای مهم و اساسی که بهترین ابزار برای جلوگیری از انحراف خود و جامعه است، روحیه مطالبه گری دانشجویان انقلابی و شجاعت بی مثال آنها در بیان واقعیت ها، کاستیها و مشکلات موجود است تا زمینه سوء استفاده افراد ضدانقلاب فراهم نشود.
یکی از وظایف دانشجویان بسیجی مطالبهگری است، حتی اگر دستگاهی هم به مطالبات دانشجویان اعتنا نکرد باز هم باید مطالبهگری را ادامه داد. ما برای اینکه بتوانیم مطالبهگری خود را مثلا در حوزه اقتصاد داشته باشیم باید بارها و بارها آن را به شکلهای مختلف بیان کنیم.
در خصوص بسیج دانشجویی هم لازم است که ما بتوانیم رویکردهای اجتماعی را بیشتر مورد توجه قرار بدهیم، ما باید دنبال این باشیم که در سال های پیش رو بتوانیم بیشتر با طبقه ی متوسط در جامعه و نه صرفا در دانشگاه، ارتباط برقرار کنیم، همچنان که در گذشته ما در مسائل محرومیت زدایی با طبقات محروم جامعه در قالب اردوهای جهادی در روستاها و حاشیه ی شهرها ارتباط خیلی خوبی برقرار کرده ایم، ضمن حفظ این ویژگی ارتباط موثر و مفید با طبقه ی محروم جامعه لازم است که ارتباط خوب و قابل اعتنایی هم با طبقه ی متوسط جامعه ایجاد کنیم که بتوانیم به حفظ گفتمان انقلاب اسلامی در این طبقه کمک برسانیم.
همچنین باید بتوانیم به تقویت سبک زندگی انقلابی در طبقه ی متوسط هم کمک کنیم چون انقلاب اسلامی از این طبقه شروع شد و با حمایت طبقه ی محروم توانست به نتیجه ی مطلوب خودش برسد ، لذا این مسئله ای است که در رویکرد های آتی ما باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
خنثی کردن توطئه های دشمنان از طریق فضای مجازی باید شکل بگیرد با وجود فشار دشمنان خارجی و بهره گیری از رسانه ها و فضای مجازی برای ناامید کردن مردم، برگزاری برنامه های فرهنگی و معنوی موجب افزایش استقامت و ایستادگی این ملت در برابر استکبار جهانی شده است.
از مهم ترین وظایف و فعالیت های بسیج دانشجویی استان در طی سال های اخیر بگویید؟
در سال گذشته 27 کامیون شامل اقلام مورد نیاز مصرفی برای مناطق زلزله زده کرمانشاه و بسته های غذایی در حاشیه های شهر ارسال شده است.
امسال 17 گروه جهادی در قالب 700 نفر به 40 روستا در بخش های مختلف فرهنگی، بهداشتی، سلامت و ... به اهالی این روستاها خدمت رسانی کردند .
26 طرح محرومیت زدایی توسط دانشجویان همدان اجرا شده است و این طرح ها شامل ساخت 19 خانه برای محرومان است که از این تعداد 15 خانه محروم افتتاح شده و مابقی در دهه فجر واگذار شده است.
برای هر پروژه 40 تا 45 میلیون تومان هزینه شده است و در مجموع امسال 700 میلیون تومان برای پروژه های اردوهای جهادی هزینه شده که بخشی از آن از کمک های مردمی و بخشی از طریق سپاه تأمین شده است.
بسیج در امر آموزش، کمک های عام المنفعه و خیریه در حاشیه شهر نیز ورود پیدا کرده است، همچنین در ایام مهر و آبان سال جاری اقدام به توزیع لوازم التحریر با ارزش 49 میلیون تومان و توزیع بسته های غذایی در سطح حاشیه شهر کرده است.
همزمان با ایام الله دهه فجر نیز 330 بسته لوازم التحریر و همچنین بسته های غذایی و بهداشتی در کردستان توزیع شده است.
بسیج دانشجویی همدان به طور میانگین در طی چند سال گذشته اقدام به برگزاری 200 تا 300 نشست ، کرسی و مناظره در دانشگاه ها بر اساس اصول بصیرتی و سیاسی انقلاب اسلامی ، 20 تا 30 یادواره شهدا، جشنواره های فرهنگی ، هنری و ورزشی کرده است.
نظر شما