به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «عبدالرضا فرجیان»، امروز (پنج شنبه 16 اسفند) در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون سالروز تاسیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در سال 58 به تدبیر امام (ره)، اظهار کرد: بنیاد شهید به منظور ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و رسیدگی به امور معیشتی، رفاهی و درمانی خانواده های شهدا، جانبازان و آزادگان تاسیس شده است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان، با بیان اینکه سال 83، شورای عالی انقلاب فرهنگی 22 اسفند را به نام روز شهدا نامگذاری کرد، افزود: بنیاد شهید به عنوان دبیرخانه توسعه فرهنگ ایثار و شهادت با برگزاری جلسات فصلی در شهرستان ها و استان ها، برنامه های ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت را با همکاری و همراهی سایر دستگاه ها در این روز برنامه ریزی می کند.
وی با اشاره به اینکه برگزاری بسیاری از مناسبت ها و برنامه های یادواره های شهدا در طول سال، به همت فرزندان شهدا پیگیری و انجام می شود، اضافه کرد: خوزستان با دارا بودن 16 هزار شهید و خانواده آنها، 33 هزار جانباز و 2 هزار و 750 آزاده، چهارمین استان در سطح کشور به لحاظ جامعه آماری شهدا و ایثارگران است.
وی با بیان اینکه خوزستان تا به امروز در دوره های مختلف نقش پررنگی را در دفاع از حریم ولایت و ارزش های انقلاب داشته است، تصریح کرد: از دوران انقلاب شهدا و جانبازانی را تقدیم کردیم و در طول دفاع مقدس خط اول مبارزه با دشمنان، خوزستان بود و همچنین در دفاع از حریم ولایت با تقدیم 75 شهید مدافع حرم و 200 جانباز نقش خوزستان پررنگ بوده است.
فرجیان، ادامه داد: در عملیات های تروریستی جبهه استکبار با همراهی عربستان صعودی، تعداد زیادی از مردم بی گناه و نیروهای جان بر کف در خوزستان درگیر مسائل تروریستی هستند و حوادثی را رقم می زنند که باعث به شهادت رسیدن افراد در استان می شود و نمونه بارز آن شهدای حله هستند که برای زیارت حرم امام حسین (ع) به کربلا مشرف شده بودند.
وی عنوان کرد: خوزستان در عملیات تروریستی 31 شهریور اهواز که بالغ بر 23 شهید و 70 مجروح را به جای گذاشت و بعد از آن نیز حوادث کور مختلفی در سطح شهرهای مختلف رخ داده که موجب به شهادت رسیدن نیروهای امنیتی و انتظامی شده و این نشان دهنده زنده بودن و پویایی خوزستان است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت های بنیاد شهید خوزستان در حوزه درمان اشاره کرد و اذعان داشت: در سال 97 در حوزه درمان که ویژه ترین و مهم ترین حوزه فعالیت والدین شهداست و نیازمند پایش سلامت هستند، 9 مرحله کمیسیون پزشکی برگزار شده و حدود چهار هزار نفر تحت پوشش قرار گرفتند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان، با اشاره به اینکه کمیسیون خانواده طی دوسال گذشته حق پرستاری را برای سه هزار و 695 نفر انجام داده، بیان کرد: پوشش بیمه ای پایه حدود 41 هزار و 800 نفر است و بیمه تکمیلی و طلایی هم 120 هزار نفر را تحت پوشش قرار دارد.
وی خاطر نشان کرد: امسال برای سه هزار و 800 نفر از والدین و همسران شهدا و جانبازان پایش سلامت انجام شد؛ به این صورت که پزشک به منازل آنها سرکشی و وضعیت جسمی آنها را ویزیت و بررسی کرده و آنچه بایستی به مراکز درمانی بروند هم انجام شده است.
وی با بیان اینکه در حوزه تعاون و امور اجرایی برنامه های زیادی در سال جاری اجرا شده که از جمله می توان به سرکشی به منازل 13 هزار نفر از خانواده های شهدا و ایثارگران با مشارکت دستگاه های مختلف استان اشاره کرد، گفت: در سال 97 بالغ بر پنج هزار و 500 فقره تسهیلات مسکن برای خانواده های شهدا و ایثارگران مصوب شده که تاکنون یک زهار و 690 فقره به صورت مستمر تخصیص و توزیع شده است.
فرجیان، اظهار داشت: بالغ بر 65 درصد از گلزار شهدا ساماندهی شده و مابقی یا در حال اجراست یا بیشتر تک مزاری در روستاها هستند که برنامه ریزی شده از طریق اعتبارات ارزش افزوده، استانی، ملی، مشارکتی و دهیاری ها آنها را نیز بازسازی کنیم.
وی افزود: در طول سال جاری برای خانواده های شهدا و ایثارگران بالغ بر یک هزار و 775 نفر اشتغال ایجاد شده که از این تعداد یک هزار و 145 نفر در دستگاه های دولتی به صورت رسمی و پیمانی، 573 نفر در نهادهای غیردولتی جذب و 57 نفر نیز به صورت واحدهای خصوصی مشغول به کار شدند.
وی با اشاره به اینکه اشتغال مشکل ملی و کشوری است و در خوزستان 9 هزار و 500 نفر در مقاطع مختلف تحصیلی بیکار هستند، اضافه کرد: جلسه ای را در استانداری با حضور شرکت ها و دستگاه های اجرایی بزرگ استان برگزار کردیم و بنا شد کارگروهی را به عنوان کارگروه اشتغال تشکیل و پیگیری های لازم را برای جذب حداکثری سهمیه اشتغال ایثارگران و شهدا داشته باشیم.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان، تصریح کرد: 150 میلیون تومان از محل اعتبارات آسیب های اجتماعی استان برای تاریخ شفاهی والدین شهدا از سوی استانداری خوزستان تصویب شده که هنوز امضا نشده و به محض امضا کار اجرایی آن را انجام می دهیم.
وی عنوان کرد: در شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت سال گذشته استانداری خوزستان در یک مصوبه برای تأمین بالغ بر 500 میلیون تومان جهت اجرای طرح تاریخ شفاهی تقبل کرد که امروز می توانیم بگویم که 150 میلیون تومان آن به پیش نویس یک تفاهمنامه رسیده است.
نظر شما