پژوهش های قرآنی در حوزه برون دینی بسترساز جذب اندیشمندان دیگر مکاتب است

پژوهشگر قرآنی با گلایه از کمبود بودجه پژوهش های قرآنی به دلیل فقدان متولی خاص پژوهش ها به ویژه در حوزه برون دینی را بسترساز جذب اندیشمندان دیگر ادیان و مکاتب دانست.

حجت الاسلام والمسلمین علی غضنفری، پژوهشگر قرآنی و مولف کتاب بیان روان در علوم قرآن درباره نقش پژوهش های قرآنی در تبلیغ آموزه های دین به خبرنگار شبستان گفت: شناساندن گزاره های دین و قرآن همچون رحمت، عدالت و حقوق بشر از راه های اصلی اثرگذاری در تبلیغ دینی به ویژه در مجامع بین المللی است که تنها راه استخراج آنها از وحی انجام پژوهش های کاربردی با استناد به قرآن است.

وی با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی صحیح و بهنگام از پژوهش های قرآنی انجام شده و در دست انجام اظهارکرد: پژوهش های قرآنی زمینه مناسب برای تحقیقات دینی را فراهم کرده و با روشنگری اذهان عمومی جامعه توسعه پایدار علم مبتنی بر آموزه های وحی را رقم می زند.

حجت الاسلام غضنفری درباره تاثیر پژوهش های قرآنی در تحول علوم انسانی تصریح کرد: بخش عمده علوم انسانی در ارتباط با مباحث دینی است که اگر تنها تحول این بخش مدنظر باشد انجام پژوهش های قرآن ضرورت می یابد از سوی دیگر برای دریافت روش های صحیح زندگی بشر باید روش و محتوای علوم انسانی با پژوهش های قرآنی از منبع وحی استخراج شود.

 

پژوهش های قرآنی نیازمند ایجاد گستره فکری برای اندیشمندان است

مولف کتاب ره رستگاری درباره زمینه های موردنیاز برای انجام پژوهش های قرآنی کاربردی و اثرگذار بیان کرد: ایجاد گستره فکری برای پژوهشگران برای بهره مند شدن از انگیزه لازم در ورود به این عرصه نخستین لازمه انجام پژوهش های قرآنی است از سوی دیگر نباید به این پژوهش ها تنها از منظر تحلیل سیاسی و اجتماعی نگریسته شود چراکه دیدگاه های قرآن تنها به عرصه های سیاسی و اجتماعی محدود نمی شود و گستردگی آن عرصه های مختلفی را در برمی گیرد.

وی ادامه داد: آمادگی حوزه و دانشگاه برای آگاهی از نظرات قرآن، پرهیز از موازی کاری از طریق پرداخت های جمعی به پژوهش های قرآنی و دوری از حرکت های تک گرایانه و فردی، ساماندهی پژوش های قرآنی و توجه به اندیشه های جوان توسط پیشکسوتان از دیگر مواردی است که برای انجام پزوهش های اثرگذار با محور قرآن باید مورد توجه قرار گیرد.

 

فقدان متولی خاص پژوهش های قرآنی را با کمبود بودجه مواجه می کند

حجت الاسلام غضنفری با ابراز گلایه از ناچیز بودن بودجه پژوهش های قرآنی در ردیف بودجه فرهنگی کشور عنوان کرد: فقدان متولی خاص، نبود رویکرد کلان به پژوهش های قرآنی وعدم توجه به نقش این پژوهش ها در ارائه مسائل دینی به جامعه منجر به ناچیز بودن بودجه اختصاصی به پژوهش هایی این عرصه شده است.

وی با بیان این مطلب که با وجود مشکلات مذکور اقدامات مثبتی در تولید پژوهش های قرآنی انجام شده است، ابرازکرد: البته فاصله با نقطه مطلوب به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی و مساعد بودن فضا برای پرداخت حداکثری و اثرگذاری پژوهش های مرتبط با مصحف شریف بسیار است و بیشتر معضلات فرهنگی جامعه هم به کمبود در این عرصه باز می گردد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن درباره تاثیر پژوهش های قرآنی در جذب اندیشمندان مکاتب مختلف خاطرنشان کرد: ارائه پژوهش های قرآنی به مجامع بین المللی به ویژه در حوزه برون دینی به معنای تقویت مبانی در برابر دیگر ادیان و مکاتب الهی و حتی ادیان و عرفان های کاذب در جذب آرائ اندیشمندان این مکاتب تاثیری شگرف دارد.

پایان پیام/

 

کد خبر 7711

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha