به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، «شیرزاد نجفی»، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، افزود: منابع طبیعی از مهم ترین سرمایه های جوامع است که این مهم نشان دهنده اهمیت صیانت از این سرمایه ملی است.
مدیرکل منابع طبیعی لرستان، با اشاره به اینکه منابع طبیعی استان لرستان در بین استان های زاگرس نشین هم بی نظیر است، افزود: هم اکنون سرانه جنگل در استان لرستان بالغ بر 6 هزار و 900 متر است در حالی که در سطح کشور کمتر از دو هزار متر به ازای هر نقفر است.
وی با اشاره به زوال درختان جنگلی استان، افزود: در قالب برنامه های علمی و کارشناسی شده و اجرای توسعه طرح درختکاری برای مقابله با این پدیده برنامه ریزی شده است.
نجفی، با بیان اینکه طرح جامع حفظ جنگلهای بلوط در لرستان در این راستا اجرایی شده است، افزود: 620 هزار هکتار از جنگلهای لرستان مبتلا به بیماریهای جنگلی از جمله زوال بلوط هستند.
مدیرکل منابع طبیعی لرستان با اشاره به نقش عامل انسانی در نابودی جنگلهای، گفت: متاسفانه از زمانی که برداشت چوب در شمال گشور ممنوع شده است، عده ای سودجو و دلال به سمت مناطق زاگرس نشین آمده اند و به جنگل های زاگرس آسیب سده اند.
وی همچنین با اشاره به بحث زغال گیری از درختان جنگلی، افزود: مشارکت مردم در حفاظت از منابع طبیعی و جنگل استان ضروری است.
نجفی، ریزگردهای خاکی را دیگر عامل زوال درختان جنگلی دانست و گفت: در بحث ریزگردها استان لرستان بیشترین آسیب را میبیند.
وی بیان کرد: متاسفانه به رغم آسیب جدی به منابع طبیعی استان ناشی از ریزگردها، عده ای معتقدند که استان لرستان کانون ریزگردها نیست و سهمی از محل اعتبارات ملی برای جبران این خسارات ندارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان، اظهار کرد: طرح های مختلفی چون کشت درخت در اراضی شیبدار و توسعه کشت گیاهان دارویی در استان دنبال شده است.
طرح درختکاری به مناسبت گرامیداشت روز درختکاری امروز(۱۵ اسفند) در بام لرستان در خرم آباد و نقاط مشخص شده در شهرستان های استان در حال برگزاری است.
نظر شما