خبرگزاری شبستان، سرویس مسجد و کانون های مساجد: ساخت مساجد به عنوان محلی برای نیایش، تجمع و تعامل مسلمانان در طول تاریخ اسلام همواره مدنظر بسیاری از بزرگان دینی و حاکمان و مسئولان کشورهای اسلامی و حتی غیر اسلامی بوده و هست.
وجود جایگاهی برای پرداختن به مسایل اجتماعی و ارتقای ابعاد گوناگون زندگی افراد از جمله زندگی اجتماعی مسلمانان در جوامعی که این گروه در آن ها زندگی می کنند می تواند مأمنی برای افزایش سطح کیفی زندگی این افراد و حتی تمامی کسانی باشد که در این محیط ها اعم از شهرها و کشورها زندگی می کنند و در طول سالیان سال در آن ها به دنیا می آیند و می بالند و زندگی می کنند.
ضرورت پرداختن به وجود مساجد در محیط های اجتماعی گوناگون و افزایش کارکردهای آن ها برای پاسخگویی به نیازهای انسان ها در جوامع مختلف، موضوعی است که همواره در طول تاریخ اسلام بر آن تاکید شده است و در جوامع گوناگون به شکل های مختلفی به انجام رسیده است.
موضوعی که در سلسله نوشتارهای «مساجد و معابر» و «مسجدی ها» به آن پرداخته می شود نگاه کمی دقیق تر به مقوله ایجاد مساجد و نیاز کنشگران اجتماعی به وجود آن ها در اطراف محیط های زندگی افراد و نیز چگونگی نقش آفرینی این اماکن دینی در زندگی امروزی بشر است.
در ادامه به یکی از موضوعات مطرح در زمینه مساجد پرداخته می شود:
می گوید "واقعیت آن است که برخی از ما انگار به جای آنکه برای مساجد کار کنیم علیه آن ها اقدام کرده ایم و انگار که نه انگار که برای تبلیغ آن ها و جایگاه و فعالیت های شان وظیفه ای بر عهده داشته ایم."
این را یکی از روحانیون مسجدمان می گوید و ادامه می دهد "اینکه می گویم ما، منظورم کسانی هستند که هم برخی از روحانیون را شامل می شود و هم برخی از دیگر مسجدی ها را."
ما در حدود چهل سال گذشته نسبت به مساجد بسیار قدرناشناس بوده ایم چون این مساجد بودند که محلی برای گردهمایی انقلابیون و پس از آن رزمندگان اسلام شدند و در نتیجه هم باعث پیروزی انقلاب اسلامی ایران و هم دفاع هشت ساله در دوران جنگ تحمیلی علیه کشورمان شدند اما وضعیت آن ها در حال حاضر به گونه ای است که انگار در تمامی این سال ها آن ها به مردم و جامعه ما خدمت نکرده اند.
می گویم خود شما در مساجد چه اقداماتی انجام می دهید؟
ادامه می دهد "ببینید مشکل ما در جامعه امروز با یک، دو یا صد مسجد حل نمی شود، بلکه ما باید برای تمامی مساجدی که داریم و آن هایی که نداریم و بعد ساخته خواهند شد برنامه مشخص و واضحی داشته باشیم.
مشکل حال حاضر مساجد نبود اعتماد بیرونی و درونی به آن ها است به گونه ای که برخی از مسجدی ها هم به کارکرد این مراکز اعتماد ندارند دیگر چه برسد به برخی از کسانی که کمتر اهل رفت و آمد به مساجد هستند.
ما در مسجد خود بسیار تلاش می کنیم تا بتوانیم افراد را گرد هم جمع کنیم و به صورت جذب حداکثری و دفع حداقلی عمل کنیم همان طور که اول انقلاب و در دوران دفاع مقدس همه با هم بودند و کسی نمی گفت که فلانی چون نظرش با من یکی نیست نیاید."
خبرنگار: محسن شریف نیا
نظر شما