مقابل به مثل ایران با هلند/تغییر ریاست دستگاه قضا

مقابل به مثل ایران با هلند، برگزاری نشست ایران و ۱+۴، تغییر ریاست دستگاه قضا همگام با بهار، همکاری ایران و روسیه برای ساماندهی وضعیت ونزوئلا، ایجاد یک میلیون و ۷۷ هزار فرصت شغلی در سال ۹۸ از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه چهاردهم اسفند است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مقابل به مثل ایران با هلند، برگزاری نشست ایران و ۱+۴، تغییر ریاست دستگاه قضا همگام با بهار، همکاری ایران و روسیه برای ساماندهی وضعیت ونزوئلا، ایجاد یک میلیون و ۷۷ هزار فرصت شغلی در سال ۹۸ از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه چهاردهم اسفند ماه است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

مقابله آژانس بین المللی انرژی اتمی با بدخواهان ایران

در کنار فشار به همه کشورهای جهان به منظور تحدید روابط با ایران، تلاش ها برای تحت تاثیر قراردادن آژانس بین المللی انرژی اتمی به منظور فشار بر ایران جدیت گرفته است. در همین رابطه، «یوکیا آمانو»، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز گذشته درباره گزارش‌های منتشرشده در برخی رسانه‌ها در خصوص فشارهای نامحسوس به این سازمان برای اثرگذاشتن بر همکاری‌های ایران و نهاد دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل متحد اظهاراتی داشت.

 

طبق ترجمه فارس، خبرنگار پرس‌تی‌وی در کنفرانس خبری روز دوشنبه از آمانو پرسید: «سوال من به صحبت‌های شما در اواخر ماه ژانویه مربوط می‌شود. شما گفتید: تلاش‌ها برای اثرگذاری نامحسوس روی وظایف راستی‌آزمایی آژانس یا اعمال فشار بر آن بسیار مضر و غیرسازنده هستند. برای من این برداشت ایجاد می‌شود که این حرف شما ناظر به راستی‌آزمایی در ایران است. می‌توانید کمی در این خصوص توضیح بدهید؟ ضمن آنکه آقای عراقچی هم همان زمان با شما دیداری داشتند. ایشان گفتند یکی از مسائلی که درباره آن با شما رایزنی کردند به اعمال برخی فشارها روی آژانس یا تلاش‌هایی برای منحرف کردن همکاری ایران با آژانس، مربوط می‌شد. اگر می‌شود در این باره نظرتان را بفرمایید. متشکرم.»

 

مقابل به مثل ایران با هلند/ دیپلمات در برابر دیپلمات

خبرها حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران ۲ دیپلمات هلندی را از تهران اخراج کرده و وزیر خارجه کشورمان نیز این خبر را تائید کرده است. «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان عصر دوشنبه در حاشیه جلسه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور و در جمع خبرنگاران درباره اقدام هلند در فراخواندن سفیرش از تهران و پشت صحنه این قضیه گفت: این موضوع در دستور کار دستگاه‌های کشور بوده و بر اساس تصمیمی که به وزارت خارجه ابلاغ شد ما دو نفر از دیپلمات‌های هلند را در واکنش به اخراج غیرقانونی دیپلمات‌هایمان اخراج کردیم.

بر اساس خبر وزارت خارجه، ظریف افزود: اینکه اخراج غیرقانونی گفتم به این علت است که مقامات هلندی هم اعلام کردند که اقدامشان درباره اخراج دیپلمات‌های ما مستند به هیچ شواهد یا سندی نبوده و اقدامی صرفا سیاسی صورت گرفته است.

وی گفت: آنها نیز سفیرشان را برای مشورت فراخواندند و ما هم اقدامات لازم را انجام می‌دهیم تا ببینیم نتیجه کار چه می‌شود.

این در حالی است که روز گذشته وزارت خارجه هلند اعلام کرد این کشور در واکنش به اخراج دو کارمند سفارت این کشور در تهران، سفیر خود را از ایران فرامی‌خواند.

 

ایجاد یک میلیون و ۷۷ هزار فرصت شغلی در سال ۹۸/برای دولت هیچ چیز مهم تر از توجه به اشتغال نیست

«محمدباقر نوبخت» شب گذسته (دوشنبه سیزدهم اسفند ماه) با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درخصوص اقداماتی که دولت در حوزه اشتغال انجام داده و در دستور کار دارد به ارائه توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه برای ایجاد یک میلیون و 77 هزار فرصت شغلی در سال آینده 65 هزار میلیارد تومان اختصاص یافته است، گفت: «در تبصره 18 قانون بودجه امسال هم همین مبلغ در نظر گرفته شده بود که حدود 25 درصد آن برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی به دستگاه ها پرداخت شد.»

 

رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه این بودجه مبتنی بر عملکرد است، ادامه داد: «تا دستگاه ها و استان ها گزارش اقدامات صورت گرفته را در ایجاد اشتغال با استفاده از این اعتبارات ندهند بخش دوم آن اختصاص نمی یابد. برای دولت هیچ چیز مهم تر از توجه به اشتغال و تولید نیست.»

 

وی با اشاره به اینکه دولت در لایحه بودجه سال آینده 32 هزار میلیارد تومان برای افزایش حقوق کارکنان در نظر گرفته است، گفت: «با استفاده از آن 20 درصد به حقوق کارکنان دولت اضافه شود. هم اکنون حدود 5 میلیون نفر کارکنان شاغل و بازنشسته دولت 160 هزار میلیارد تومان حقوق می گیرند و متوسط حقوق این تعداد ماهانه 3 میلیون و 200 هزار تومان است.»

 

نشست ایران و ۱+۴ فردا در وین برگزار می شود

در میان تمام حاشیه هایی که برجام ایجاد کرده اعضای متعهد به آن فردا در وین گرد هم می آیند. به منظور شرکت در این نشست، «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه روز چهارشنبه ریاست هیات کشورمان در نشست کمیسیون مشترک برجام را برعهده خواهد گرفت.

عراقچی شب گذشته تهران را به مقصد وین ترک کرده و امروز ملاقاتهای دوجانبه ای با همتایان خود از جمله هلگا اشمید دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپایی خواهد داشت این در حالی است که کارشناسان ایرانی از روز گذشته در جلساتی با حضور کارشناسان فرانسوی، آلمانی، انگلیسی،‌ روسی و چینی شرکت کرده اند.

یادآور می شود، ایران همچنان به اجرای برجام پایبند بوده و در آخرین گزارش شب گذشته «یوکیا آمانو» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی این مساله را تائید کرد اما طرف های مقابل نیز به منظور حفظ برجام ساز و کار اینستکس را معرفی کرده اند و قرار است آن را در آینده ای نه چندان دور به اجرا بگذارند البته ایران معتقد است دیگر صبری برای اجرای این ساز و کار ندارد و در صورت تاخیر دوباره طرف های مقابل از برجام خارج خواهد شد.

 

تغییر ریاست دستگاه قضا همگام با بهار

بر اساس آخرین اخبار از دستگاه قضا پس از درگذشت آیت الله هاشمی شاهرودی و جایگزینی آیت الله آملی لاریجانی به عنوان رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، خبر بازگشت حجت الاسلام رییسی به عنوان رییس دستگاه قضا از آستان قدس رضوی پس از 3 سال تدر صدر اخبار قضایی قرار گرفته است. حجت الاسلام رییسی در کارنامه قضایی خود ریاست سازمان بازرسی، دادستان کل کشور، دادستان تهران، دادستان ویژه روحانیت و معاون اول ریاست قوه قضاییه را به همراه دارد که این تجربیات قطعا در هدایت قوه قضاییه برای احقاق حقوق مردم و اجرای عدالت موثر و مفید است.

 

بنابراین گزارش، خبر حضور جدی حجت الاسلام رییسی به عنوان رییس قوه قضائیه روز گذشته پس از جلسه آیت الله آملی لاریجانی با مسئولان قضایی پررنگ تر شد. رئیس قوه قضاییه در جمع مسئولان عالی دستگاه قضایی گفت: رئیس جدید قوه قضاییه ظرف دو ـ سه روز آینده معرفی خواهد شد.

 

وی افزود: چندی قبل در نامه‌ای محضر رهبر معظم انقلاب به ایشان عرض کردم با توجه به نزدیکی پایان مأموریت بنده در قوه قضاییه و باقی ماندن مدتی قلیل از آن و همچنین بار مسؤولیت حضور در مجمع تشخیص مصلحت و شورای نگهبان از شما تقاضا دارم در صورت صلاحدید قبل از پایان دوره اینجانب ریاست جدید را معرفی بفرمایید.

 

آیت الله آملی گفت: رهبر معظم انقلاب کما فی السابق به بنده لطف کردند و این موضوع را پذیرفتند و طبق اطلاع به دست آمده ظرف همین دو ـ سه روز آینده قرار است این اتفاق رخ دهد و رئیس جدید قوه قضاییه معرفی شوند تا بنده هم در کارهای مجمع تشخیص و شورای نگهبان متمرکز شوم.

 

بازداشت ۲۸۲ نفر و ممنوع‌الخروجی ۸۶۰ نفر در هشت ماه اخیر

«عباس جعفری دولت آبادی» در پاسخ به سئوالی درباره آخرین وضعیت پرونده‌های مهم اقتصادی اظهار کرد: اقدامات دادستانی در شعب ویژه با قوت سابق ادامه دارد. در هشت ماه اخیر که شعب ویژه آغاز به کار کرده است، ۲۸۲ نفر بازداشت و ۸۶۰ نفر ممنوع الخروج شده اند و ۱۳۸ کیفرخواست صادر گردیده و ۱۲۱ نفر تحت تعقیب قرار گرفتند و احکام ۱۰۰ نفر در حال اجرا است.

 

دادستان تهران افزود: در پرونده‌های پتروشیمی ۱۳ نفر؛ پرونده‎های دلالان ارزی ۲۹ نفر؛ پرونده‌های گوشت و لاستیک ۴ نفر، پرونده تلفن همراه ۱ نفر؛ پرونده سامانه بهین یاب سمت ۴ نفر، پرونده گمرک، ۸ نفر، پرونده سازمان حمایت ۴ نفر، پرونده کاغذ ۱۷ نفر و پرونده واردات خودور و سامانه‌های ثبت سفارش ۲۰ نفر بازداشت هستند.

 

وی از انهدام باند ۷ نفره قاچاق سازمان یافته عینک خبر داد و گفت: این افراد ۲۰ هزار عینک قاچاق وارد کرده بودند که ۴ هزار فقره آن کشف شد که به حبس و ۱۴ میلیارد تومان جزای نقدی و ضبط عینک‌های مکشوفه محکوم شدند.

 

جعفری دولت آبادی در ارتباط با آخرین وضعیت پرونده ورمی کمپوست گفت: متهم اصلی به ۱۰ سال حبس محکوم شده و ۱۳ هزار نفر شاکی دارد، اما مثل همه پرونده‌های بزرگ این پرونده نیز مشکل رد مال دارد و اموال کمی برای رد مال وجود دارد. در مورد دو نفر از محکومان با اعتراض دادستانی، پرونده در دادگاه کیفری یک استان تهران تحت رسیدگی است.

 

توضیحات ظریف در مورد میانجی‌گری ایران بین هند و پاکستان

«محمد جواد ظریف» با اشاره به التهابات بین پاکستان و هند، بیان کرد: ادامه این وضعیت به صلاح منطقه نیست.

 

وزیر امور خارجه در خصوص مسائل مرزی بین ایران و پاکستان گفت: مسائل این حوزه را نیز پیگیری می‌کنیم، پاکستانی‌ها گفته‌اند، همه نوع اقدامی را انجام می‌دهند برای اینکه مانع از تکرار مشکلات گذشته شوند.

 

همکاری ایران و روسیه برای ساماندهی وضعیت ونزوئلا

ایران که همواره معتقد است حکومت های مردمی و شرعی کشورها نباید تحت تاثیر دخالت بیگانه دچار مشکل شوند این روزها در راستای این سیاست خود به حمایت از دولت ونزوئلا پرداخت است.

 

این وضعیت پیش از این در کشورهایی چون سوریه و عراق نیز حاکم بود که ایران به حمایت از دولت های این کشورها پرداخت.

 

حالا در مورد ونزوئلا، ایران و روسیه با یکدیگر هم عقیده و هم نظر هستند و به همین دلیل به همکاری خود برای حمایت از دولت مشروع این کشور جدیت می بخشند.

 

در همین رابطه، «محسن بهاروند» دستیار وزیر و مدیرکل آمریکای وزارت امور خارجه کشورمان به منظور هماهنگی مواضع ایران و روسیه در قبال ونزوئلا امروز (سه‌شنبه) 14 اسفند ماه  در راس هیأتی وارد مسکو شد.

 

وی قرار است در این سفر با مقامات مختلف فدراسیون روسیه دیدار و درخصوص چگونگی هم‌افزایی در سطح بین‌المللی بحث و تبادل‌نظر کند.

 

این در حالی است که از زمان آغاز بحران ونزوئلا، ایران و روسیه مواضع مشابهی در خصوص وضعیت این کشور اتخاذ کرده اند و در مقابل غرب می کوشد تا گزینه جدید مورد حمایت خود را در کاراکاس به قدرت برساند./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 770908

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha