به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، در این آیین «هدعلی الیاسی» با اشاره به تاسیس این جشنواره در سال ۱۳۶۶ در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران گفت: این جشنواره اکنون به عنوان باسابقهترین جشنواره علمی کشور سه دهه افتخار آمیز را پشت سر نهاده و مورد حمایت تمامی وزیران و مدیران ارشد وزارت علوم تحقیقات و فناوری در همه ادوار قرار گرفته است.
دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی خوارزمی مطرح کرد: افزود: این جشنواره طی سی و دو دوره برگزاری از میان ۲۰ هزار طرح تحقیقاتی شرکت کرده در رقابت ۱۰۰۰ طرح بنیادی کاربردی و اختراع و نوآوری را به عنوان برگزیده به جامعه علمی کشور معرفی کرده که ۷۹ درصد آن طرحهای داخلی و ۲۱ درصد آن از طرحهایی است که توسط دانشمندان خارجی و ایرانیان مقیم خارج از کشور ارائه شده است.
به گفته الیاسی، بایگانی دبیرخانه جشنواره با تمامی پروندههای شرکت کنندگان در هر دوره، آیین نامههای برگزاری و اجرایی، مستندات چاپی و الکترونیکی و تصاویر منتشر شده بانک اطلاعاتی ارزشمندی را در اختیارمان قرار داده که پایشگری و رصد نمودار توسعه علمی و صعود به زمینه های علمی کشور را در چهل سال گذشته ممکن میسازد.
دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی خوارزمی افزود: در سی دو سال گذشته ۹۶ نهاد و سازمان دولتی و خصوصی و علمی و اقتصادی، ملی و بینالمللی در فهرست حامیان مادی و معنوی این جشنواره قرار گرفتهاند.
وی به پنج بخش رقابت در جشنواره بین المللی خوارزمی اشاره و گفت: طرحهای داخلی، طرحهای خارجی، طرح های ایرانیان مقیم خارج، طرح برگزیده موفق در تولیدات ملی و برگزیده ویژه از جمله این بخشها بوده است.
الیاسی گفت: فراخوان پذیرش طرح ها در سی و دومین جشنواره بین المللی خوارزمی در فروردین ماه از طریق وب گاه جشنواره در داخل و به چهار زبان انگلیسی، آلمانی، فرانسوی و اسپانیایی در خارج از کشور آغاز شد و طرحهای ارائه شده بر حسب موضوع از طریق سامانه برای ارزیابی به ۱۸ گروه تخصصی ارسال و بر اساس ماهیت و شاخص ها ارزیابی شد.
وی گفت: در این دوره از جشنواره ۲۷۱ طرح داخلی و ۱۱۱ طرح خارجی از ۴۰ کشور جهان برای حضور در این رقابت ثبت نام کردند و نتیجه فعالیت چند ماهه در ۱۸ گروه تخصصی منجر به پیشنهاد ۲۷ طرح از سوی گروههای تخصصی به هیئت داوران جشنواره شد.
دکتر الیاسی، هیئت داوران را بالاترین رکن علمی و تخصصی جشنواره دانست و گفت: تعداد ده طرح داخلی و شش طرح خارجی از دانشمندان کشورهای انگلستان، سوئیس، یونان، چین و آمریکا به عنوان برگزیده سی و دومین جشنواره بین المللی خوارزمی انتخاب شدند.
وی به سه برنامه دیگر به عنوان ویژگیهای این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: راه اندازی سامانه ثبت نام الکترونیکی برای شرکت کنندگان خارجی و ایرانیان مقیم خارج از کشور، پیاده سازی و تکمیل بانک اطلاعاتی برگزیدگان جشنوارههای بینالمللی و جوان خوارزمی و طراحی جدید تندیس کهربای خوارزمی از جمله ویژگیهای این دوره بوده که به بهرهبرداری رسیده است.
وی در خاتمه از تمامی پژوهشگران فناوران و نوآوران و اعضای هیات داوران و ستاد اجرایی که با تلاش تخصص و پیگیری خود امکان برگزاری این دوره از جشنواره را فراهم ساختند تشکر و قدردانی کرد.
نظر شما