به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، مهندس تراب محمدی، رئیس شورای ثبت آثار تاریخی آذربایجان شرقی در فهرست آثار ملی، امروز (30 مهر ) درحاشیه بازدید از مجموعه حسن پادشاه در جمع خبرنگاران، گفت: هیچ مدرسه ای به جز مدرسه حسن پادشاه، از زمان قبل از دوره قاجار و پس از زلزله و جنگ در استان باقی نمانده است.
وی یادآور شد: احداث مسجد جامع و مدرسه حسن پادشاه از دوره این حاکم آغاز شده و طی هفت سال در زمان حکومت آق قویولون ها و توسط سلطان یعقوب آق قویولون ساخته شده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی، افزود: این مجموعه شامل چهار عنصر اصلی بخش مسجد جامع، مدرسه، بیمارستان و غسال خانه و گنبد مقبره است.
وی خاطر نشان کرد: شاخص ترین بخش این مجموعه مسجد جامع و گنبد آن است که فضایی در حدود هزار متر مربع از صحن را می پوشاند.
وی مسجد حسن پادشاه را مجموعه ای مجلل و کم نظیر توصیف کرد و اذعان داشت: سلطان یعقوب برای ساخت این مجموعه از تمام هنرمندان و استادکاران سرزمین های اسلامی استفاده کرده است.
مهندس محمدی، مسجد حسن پادشاه را بزرگ ترین پروژه دولت ایران در زمان خود خواند و بیان کرد: شاخص ترین بخش تزئینات این مسجد کاشی کاری معرق آن است که در کنارش تزئینات سنگ نیز به کار رفته است.
وی با بیان اینکه با اتمام مرمت مسجد حسن پادشاه اکنون تمرکز کار بر روی مدرسه این مجموعه تاریخی قرار گرفته است، عنوان کرد: برخی مساجد تاریخی استان که مرمت آن به اتمام رسیده و آماده بهره برداری است همزمان با برگزاری همایش «تبریز، اولین پایتخت تشیع» افتتاح می شود.
پایان پیام/
نظر شما