۴۰ درصد جمعیت استان زنجان در سمن ها فعالیت می کنند

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان با اشاره به اینکه ۴۰ درصد از جمعیت استان زنجان در فعالیت تشکل‌ها حضور دارند، خاطرنشان کرد: بیش از ۲۵۰ هزار نفر در سمن‌های استان زنجان عضو هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، مسیح‌الله سلطانی در آیین افتتاحیه دوره‌های آموزشی سازمان‌های مردم‌نهاد استان که به میزبانی جهاددانشگاهی زنجان برگزار شد، اظهار کرد: مشارکت های اجتماعی سبقه طولانی دارند به گونه ای که مردم در بخش های مختلف به یکدیگر کمک می کردند.

 

مدیر کل امور اجتماعی استانداری زنجان با اشاره به اینکه در تاریخ زنجان هم شاهد این حرکات ارزشمند در بین مردم بودیم، ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت های اجتماعی گسترش یافت و در سطوح بالاتر ادامه پیدا کرد.

 

وی با بیان اینکه لازمه توسعه در جوامع افزایش مشارکت اجتماعی است، گفت: شکل گیری سازمان های مردم نهاد پس از پیروزی انقلاب اجتماعی مشارکت های اجتماعی به صورت قانونمند توسعه بیشتری گرفت.

 

سلطانی به وجود 142 سمن در سطح استان در سال 92 اشاره کرد و گفت: بسیاری از این سازمان ها غیر فعال بودند؛ ولی با رشد و گسترش سمن‌ها، امروز استان زنجان بیش از 350 سمن دارد که اکثرا فعال هستند و سمن‌های غیرفعال را به نوعی از سامانه حذف کرده‌ایم.

 

وی با یادآوری اینکه در پنج سال پیش، در زنجان 200 مجوز برای راه‌اندازی سازمان مردم‌نهاد صادر شده است، تصریح کرد: در استان زنجان 1900 تشکل اجتماعی هم فعال است که از آن جمله می توان به موسسات، کانون های فرهنگی و تربیتی، قرآنی و هیات مذهبی اشاره کرد.

 

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان با اشاره به اینکه 40 درصد از جمعیت استان زنجان در فعالیت تشکل‌ها حضور دارند، خاطرنشان کرد: بیش از 250 هزار نفر در سمن‌های استان زنجان عضو هستند.

 

این مقام مسئول تصریح کرد: بیش از 14 هزار سازمان مردم‌نهاد در کشور فعالیت می‌کند و طی پنج سال گذشته، آمار رشد سمن‌ها در کشور و استان زنجان به ترتیب 2 و 2.5 برابر بوده است.

 

در ادامه رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان زنجان هم در سخنانی به اهمیت آموزش به سازمان های مردم نهاد اشاره کرد وگفت: ظهور سازمان‌های مردم‌نهاد تحول بنیادینی در روابط بین ملت‌ها و دولت‌ها ایجاد کرده است.

 

کامران جعفری با بیان اینکه این سازمان‌ها به عنوان پل ارتباطی میان دولت و مردم وارد عمل می‌شوند، افزود: امروز با پیچیده‌تر شدن زندگی اجتماعی و مدیریت جوامع، این سازمان‌ها به زوایای پنهان و موضوعات خرد و جزئی که از دید دولت‌ها مغفول مانده است، اشرافیت دارند.

 

این مقام مسئول با بیان اینکع توسعه اعتماد میان مردم و دولت از دیگر نقش های سمن ها است، گفت: در همین زمینه می توان به نقش سمن ها در تنظیم قوانین و توسعه روش‌های بهبود و کارآمدی نظام، تقویت مشارکت عمومی و گسترش نهادهای مدنی اشاره کرد. 

 

رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان خاطرنشان کرد: سازمان‌های مردم‌نهاد زمینه را برای از بین بردن نگاه امنیتی و سیاسی به پدیده‌های اجتماعی جهت کاستن از نارضایتی‌های عمومی فراهم می‌کند.

کد خبر 770433

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha