برگزاری هفتمین نشست شورای هماهنگی کریدور ترانزیتی شمال - جنوب

هفتمین نشست شورای هماهنگی کریدور ترانزیتی شمال - جنوب در سطح معاونان وزیران حمل و نقل روزهای ۱۳ و ۱۴ اسفند ماه در تهران برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، هفتمین نشست شورای هماهنگی کریدور ترانزیتی شمال - جنوب با حضور مسئولان حمل و نقل 14 کشور عضو در سطح معاونان وزیران حمل و نقل روزهای 13 و 14 اسفند ماه در تهران برگزار می شود.

 

بنابراین گزارش، معاونان وزیران حمل و نقل کشورهای هند، روسیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، ترکیه، تاجیکستان، اوکراین، بلاروس، قزاقستان، سوریه و گرجستان از جمله مهمانان این نشست که با هدف اجلاس تسهیل روند جابجایی کالا در این دالان بین المللی، استانداردسازی تعرفه‌ها و تسهیل تبادل اسناد گمرکی به منظور روان‌سازی جابجایی کالا برگزار می شود، هستند.

 

ترفع توسعه کریدور شمال - جنوب، تجاری سازی و رونق تجارت در مبداء و مقصد و اقتصادی شدن جابجایی بار در مسیر کریدور شمال جنوب از دیگر اهداف برگزاری هفتمین اجلاس شورای هماهنگی کریدور ترانزیتی شمال - جنوب است.

 

بنابراین گزارش، راه‌گذر شمال - جنوب یا کریدور شمال-جنوب از مسیرهای راهبردی در نیم‌کره شرقی جهان است. موقعیت استراتژیک، ژئوپلتیک و ژئواکونومیک ایران مورد توجه کشورهای بزرگ جهان بوده و هست. موقعیت مناسب ریلی و جاده‌ای و دسترسی ایران به سواحل طولانی در خلیج فارس، دریای عمان، دریای مکران، سواحل دریای خزر در سالهای اخیر بسیار مورد توجه تولیدکنندگان بزرگ اقتصادی جهان بوده‌است.

 

موافقتنامه راه‌گذر حمل ونقل بین‌المللی شمال - جنوب در شهریور ماه ۱۳۷۹ در سن پترزبورگ به امضای وزرای حمل و نقل سه کشور ایران، هند و روسیه رسید و به تدریج سایر کشورهای منطقه در آسیای میانه و قفقاز به آن ملحق شدند و اکنون 14 کشور عضو این توافقنامه هستند.

 

راه‌گذر شمال - جنوب مهمترین حلقه تجارت بین آسیا و اروپا است که در مقایسه با مسیرهای سنتی از نظر مسافت و زمان تا ۴۰ درصد کوتاهتر و از نظر هزینه تا ۳۰ درصد ارزانتر است. راه‌گذر شمال – جنوب یکی از مسیرهای مهم ترانزیتی در آسیای میانه است و کشورهای در مسیر این راه‌گذر هر یک با تشکیل اتحادیه و انعقاد قراردادهای همکاری در رقابتی همه‌جانبه به توسعه و تجهیز بنادر، جاده‌ها، ترمینال و مسیرهای ریلی خود می‌پردازند./

 

 

کد خبر 769993

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha