تخصیص 250 میلیارد تومان ازبودجه نیم درصدی بنابر آخرین نظر شورای مشورتی

قره شیخ لو با ابراز تاسف از تاخیر زمانی تخصیص بودجه نیم درصدی در سال 90 گفت: بنابر آخرین اظهارات 250 میلیارد تومان از این بودجه در 5 ماه باقیمانده سال برای اجرای طرح های مصوب دستگاه ها عملیاتی می شود.

مهدی قره شیخ لو، رییس سازمان دارالقرآن الکریم درباره روند تخصیص بودجه نیم درصدی مصوب در قانون بودجه سال 90 به خبرنگار شبستان گفت: متاسفانه این روند با تاخیر روبه رو شده است، اما بنابر اعلام نظر در جلسه مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی به نظر می رسد مبلغی در حدود 250 میلیارد تومان از این بودجه مصوب به فعالیت های قرآنی اختصاص بیابد.

وی با ابراز امیدواری از عملیاتی شدن این رقم در 5 ماهه باقیمانده سال 90 اظهار کرد: انتظار می رود با این میزان بتوان بخشی از طرح های مصوب را اجرایی کرد، از سوی دیگر امید است این بودجه در قانون سال 91 نیز پیش بینی و تصویب شود همچنین راهکارهای تخصیص به موقع آن از ابتدای سال اتخاذ شود تا بتوان با سرعتی مطلوب طرح های مصوب را اجرایی کرد.

قره شیخ لو درباره اثرگذاری تاخیر عملیاتی شدن بودجه نیم درصدی بر اجرای طرح های مصوب قرآنی تصریح کرد: باید توجه داشت که سازمان های ذیربط برای هزینه کرد این بودجه برنامه هایی جدا از طرح های متداول خود پیش بینی کرده اند یعنی برنامه های متداول را با بودجه های جاری و برنامه های خارج از دستور را از طریق این بودجه عملیاتی می کنند.

 

ورود به حجم وسیع تر از عملیات های قرآنی با بودجه نیم درصدی

رییس سازمان دارالقرآن الکریم ادامه داد: اگر این بودجه اختصاص بیابد برنامه های جدید برای هزینه کرد آن مصوب می شود و در حقیقت این اعتبارات با این نیت در قانون بودجه پیش بینی شده که بتوان حجم وسیع تری از عملیات های قرآنی را انجام داد که البته با گذشت 7 ماه از سال 90 هنوز خبری از این مهم نیست، اگرچه می توان با عملیاتی کردن آن در همین 5 ماه باقیمانده نیز طرح های مصوب را اجرایی کرد.

وی با اشاره به اجرای طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن به عنوان مصوبه شورای تخصصی توسعه فرهنگ قرآنی بیان کرد: هرچه ما در فعالیت های قرآنی به سمت ساماندهی و انسجام پیش رویم قطعا نتایج مطلوب تری بدست می آوریم چراکه از اصلی ترین مشکلات کنونی فعالیت های قرآنی کشور فقدان اطلاعات در بخش های مختلف است.

 

طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن را از بین برنده ضعف اطلاعات

قره شیخ لو طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن را از بین برنده ضعف اطلاعات دانست و ابراز کرد: خوشبختانه سازمان دارالقرآن الکریم در شش سال گذشته از طریق اجرای طرح اعطای مدرک تخصصی به حفاظ جامع ترین بانک اطلاعاتی از این گروه را به تفکیک اجزای محفوظ آنها فراهم کرده است، که در صورت اجرای طرح ارزیابی نیز می توان بانک اطلاعاتی جامعی را از جامعه هدف تهیه کرد.

وی با بیان این مطلب که اجرای طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن اطلاعات مدون را در اختیار ما قرار می دهد، عنوان کرد: البته باید اجرای تمامی مراحل این طرح با نظارت شورای کارشناسی درنظر گرفته شده در قانون باشد امر که متاسفانه در مرحله ثبت نام به آن توجه نشده است چراکه هنوز شورای کارشناسی این طرح تشکیل جلسه نداده است.

قره شیخ لو تاکید کرد: باید ابتدا راهکارهای عملیاتی کردن این طرح به تصویب می رسید بعد ثبت نام از متقاضیان شرکت آغاز می شد چراکه ما هنوز نمی دانیم چه کار می خواهیم انجام دهیم این در حالی است که سازمان دارالقرآن الکریم تمامی مراحل اجرای طرح اعطای مدرک تخصصی به حفاظ کتاب وحی را پس از تصویب در شورای کارشناسی اجرا می کند.

 

حضور چهره های بین المللی منوط به نظر شخصی آنها

وی درباره امکان شرکت چهره های بین المللی در این طرح اعلام کرد: این تصمیم به اشخاص بازمی گردد، البته من از ابتدا بر عدم سختگیری در اجرای این طرح تاکید داشتم چراکه بسیاری از این چهره ها مراحل تخصصی را طی و در رقابت های بین المللی رتبه های ممتاز را کسب کرده اند.
قره شیخ لو درباره برخی موراد دیده شده در آیین نامه این طرح که دشواری هایی را به همراه دارد، خاطرنشان کرد: توانمندی های متنوعی در این طرح برای قاریان سطوح مختلف دیده شده به عنوان مثال قاری درجه یک باید حافظ نسبی قرآن باشد که نمی توان انتظار داشت که برخی از چهره های بین المللی که مشغله های فکری و مسئولیت دارند بتوانند این توانایی را کسب کنند از این رو باید از این طرح به عنوان افقی پیش روی آیندگان استفاده کرد اما برای دیگر چهره ها فکری جدید کرد.

پایان پیام/


 

کد خبر 76963

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha