تلاش‌های دقیقه 90 وزیر صنعت، معدن و تجارت برای پرداخت جوایز صادراتی

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: این وزارتخانه در یک سال اخیر با پیگیری‌های مستمر در تکاپوی تامین اعتبار مورد نیاز برای پرداخت مطالبات جوایز صادراتی بوده است و امیدواریم هرچه زودتر این زحمات نتیجه دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مهدی غضنفری در گفت و گویی عنوان کرد: سازمان توسعه تجارت ایران در یک سال اخیر با پیگیری‌های مستمر در تکاپوی تامین اعتبار مورد نیاز برای پرداخت مطالبات جوایز صادراتی بوده است و امیدواریم هرچه زودتر این زحمات نتیجه دهد.

غضنفری پیشتر گفته بود که با توجه به فراهم نشدن امکان تامین جوایز صادراتی از طریق منابع بودجه‌ای دولت، وزارت صنعت، معدن و تجارت را مجاز کرده تا بدهی‌های جوایز صادراتی را از طریق فروش اموال و دارایی های خود تسویه کند.
 

مجموع مطالبات جوایز صادراتی تا سال 89 بیش از 400 میلیارد تومان برآورد شده است
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با گرامیداشت 29 مهرماه روز ملی صادرات، این روز به عنوان روز پاسداشت مردان و زنانی دانست که اعتلای ایران اسلامی تنها دغدغه آنهاست و تمام همت خود را برای سرافرازی و سربلندی کشورمان در اقصی نقاط جهان بکار می‌گیرند.
 

وی در ادامه تحرک و پویایی اقتصاد ایران را لازمه تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال جهاد اقتصادی دانست و گفت: باید با تاسی از بیانات ایشان مبنی بر اینکه ارز مورد نیاز کشور نباید از طریق صادرات منابع زیر زمینی تامین شود، گام‌های بلندتری را برداشت.
 

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در کشورهایی که نفت پایه اقتصاد آنها نیست تولید صادراتی برای حضور در بازارهای جهانی از اهمیت بیشتری برخوردار است.
 

غضنفری با بیان اینکه تجارت محرک تولید به سمت بازارهای هدف است، افزود: در دنیای معاصر بخش عمده رقابت‌ها برای کسب سهم بیشتری از بازار است و دیگر دوران اتکای صرف به تولید بدون توجه به بازارهای هدف به پایان رسیده است.

 

ادغام همسویی تولید و صادرات
از نظر وی، کنار هم قرار گرفتن تجارت، صنعت و معدن مسائلی چون نبود هماهنگی و زمانبر بودن کارهای اداری را از میان بر می‌دارد و با همسویی ایجادشده در سیاست‌های این بخش‌ها هرگونه تصمیم‌گیری در این حوزه آسان‌تر خواهد شد.
 

غضنفری با بیان اینکه ادغام وحدت رویه در بین بنگاه‌های کوچک و متوسط را به دنبال خواهد داشت و در قرار گرفتن آنها در نقشه کلان تولید به سمت صادراتی شدن کمک می‌کند، افزود: به طور قطع پس از همسویی سیاست‌های بخش تجارت و صنعت بنگاه‌های کوچک و متوسط در راستای افزایش بهره‌وری و توان تولید صادراتی اقدامات گسترده‌ای خواهند داشت.
 

وی ادامه داد: تولیدکنندگان و صنعتگران کشور باید با گسترش ابعاد تولید، نگاه خود را علاوه بر بازارهای داخلی به بازارهای دیگر معطوف کرده و تولید صادرات‌محور را در دستور فعالیت‌های خود قرار دهند در این صورت اقتصاد ایران با قدرت هرچه بیشتر در مسیر اهداف کلان خود و در مسیر افق 1404 حرکت خواهد کرد.
 

وزیر صنعت، معدن و تجارت یکی از دستاوردهای مهم ادغام با رویکرد صادرات‌گرا را تنظیم پایدار بازار عنوان کرد و افزود: در این رویکرد تنظیم بازار ساده خواهد بود به شرطی که تولیدات داخلی یک جریان بزرگ و پرحچم کالاها را با رعایت استاندارهای لازم به سمت بازارهای خارجی روانه کنند.
 

غضنفری عنوان کرد: جریان رودخانه‌ای تولید و صادرات، فلسفه‌ای است که وزارتخانه جدید به دنبال آن است زیرا که وزارت صنعت معدن و تجارت شعار اصلی خود را تولید صادرات‌گرا و حمایت از تولید داخل برای ورود به بازارهای جهانی قرار داده است.

 

رشد 39 درصدی صادرات غیرنفتی در شش ماه امسال
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از این گفت وگو با اشاره به رشد 39.5 درصدی صادرات غیرنفتی کشور در نیمه نخست امسال گفت: رقم صادرات غیرنفتی در این مدت با احتساب میعانات 20.5 میلیارد دلار و بدون احتساب میعانات 15.6 میلیارد دلار صادرات بوده است.
 

وی افزود: در بخش خدمات فنی- مهندسی نیز با 90 درصد انجام تعهدات در قالب قرارداد جهش صادراتی محقق شد.

 

رشد 200 درصدی صادرات غیرنفتی در شش سال گذشته
وی گفت: آمار صادرات غیرنفتی در شش سال گذشته نشان می‌دهد رقم صادرات کشور از 11 میلیارد دلار در سال 84 با 200 درصد افزایش به 32 میلیارد رسیده است.
 

غضنفری ادامه داد: در طی سال‌های برنامه چهارم همواره کالاهای صادرشده رقمی بالاتر از اهداف پیش‌بینی شده بود. در سال شروع برنامه عملکرد صادراتی نسبت به اهداف مثبت 117 درصد بود و در طول سال‌های برنامه این رقم همواره با رشد مواجه بوده و در سال 89 به عنوان سال پایانی برنامه تحقق اهداف صادراتی به 220 درصد رسید.
 

بنا بر گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه گفت: عملکرد صادرات غیرنفتی در طول این شش سال به طور متوسط 157 درصد بیشتر از اهداف پیش‌بینی شده در برنامه چهارم توسعه بوده است.
 

وی با اشاره به رقم پیش‌بینی شده از سوی کارگروه توسعه صادرات برای تحقق 45 میلیارد دلاری صادرات غیرنفتی در سال جاری ابراز امیدواری کرد تا در تعامل دستگاه‌ها این اهداف محقق شود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 76956

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha