تولید هزار مگاواتی برق با بهره از نیروگاه های خورشیدی

تاکنون ۲ هزار نیروگاه کوچک خورشیدی در روستاها و مناطق محروم راه اندازی شده است و تا پایان سال جاری سه هزار نیروگاه دیگر به آنها اضافه می شود که با این اتفاق تولید برق از این طریق به هزار مگاوات می رسد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، انرژی های تجدیدپذیر در سال های اخیر مورد توجه همه دولت ها و کشورها قرار گرفته است. دلیل این امر کاهش ذخایر انرژی های تجدید ناپذیر و آلودگی های زیست محیطی است که با استفاده از این نوع از انرژی ها ایجاد می شود. در سال ۲۰۰۶ حدود ۱۸ درصد از انرژی مصرفی جهانی از راه انرژی‌های تجدید پذیر به دست آمد. سهم زیست‌توده به‌طور سنتی حدود ۱۳ درصد که بیشتر برای حرارت دهی و ۳ درصد انرژی آبی بود.۲/۴ درصد باقی‌مانده شامل نیروگاهای آبی کوچک، زیست توده مدرن، انرژی بادی، انرژی خورشیدی، انرژی زمین‌گرمایی و سوختهای زیستی است که به سرعت در حال گسترش هستند.

 

کشورمان با راه اندازی نیروگاه های انرژی خورشیدی در سال های اخیر توانسته است ذخایر تولید برق با بهره از نیروی خورشیدی را افزایش دهد تا جایی که بنا به گفته عضو هیأت مدیره انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران میزان تولید برق انرژی‌های تجدید پذیر از ۶۵۰ مگاوات کنونی تا تابستان سال آینده به ۱۰۰۰ مگاوات می‌رسد  و انرژی‌ تجدیدپذیر می‌تواند ۲۵ درصد کسری برق کشور را تأمین کند.

 

«سید محمد جواد موسوی گفته است: «امید است در کشور انرژی‌های تجدیدپذیر توسعه پیدا کند، چرا که ساخت نیروگاه‌های بادی و خورشیدی از هر لحاظ برای کشوری که ۳۰ روز آفتابی دارد و بیشتر مناطق آن بادخیز است، می‌تواند صرفه اقتصادی خوبی برای کشور و صادرات برق به کشورهای همسایه داشته باشد. رسیدن به تولید ۵ هزار مگاوات برق تا سال ۱۴۰۱ توسط تجدیدپذیرها قطعاً با حمایت‌های دولت امکان پذیر است.»

 

وی ادامه داد: «در حال حاضر میزان تولید برق تجدیدپذیرها ۶۵۰ مگاوات است که با توجه به شعار ۹۸-۱۰۰۰ می‌توانیم در صورت حمایت دولت این عدد تولید برق را تا تابستان ۹۸ به ۱۰۰۰ مگاوات برسانیم. قطعاً این عدد ۱۰۰۰ مگاوات ۲۵ درصد کسری برق را می‌تواند تأمین کند.»

 

این در حالی است که آبان ماه سال جاری به مناسبت هفته بسیج سه هزار نیروگاه خورشیدی 5 کیلوواتی در قالب طرح جهاد روشنایی به همت بسیج مهندسین صنعتی احداث شد و به دنبال آن نیز معاون وزیر نیرو اعلام کرد تاکنون 2 هزار نیروگاه کوچک خورشیدی در روستاها و مناطق محروم راه اندازی شده است و تا پایان سال جاری سه هزار نیروگاه دیگر به آنها اضافه می شود.

Image result for ‫محمد صادق زاده+معاون وزیر نیرو‬‎

«محمد صادق زاده» در این باره به ایرنا گفته است: «با افزوده شدن این سه هزار، شمار نیروگاه های خورشیدی کشور به پنج هزار واحد افزایش می یابد. تولید انرژی های تجدیدپذیر در کشور، سال 95 حدود 250 مگاوات بود، سال گذشته به 500 مگاوات رسید و امسال به یک هزار مگاوات می رسد

 

رئیس سازمان ساتبا ادامه داده است: «مجلس شورای اسلامی، حمایت مناسبی از انرژی های تجدید پذیر دارد و تامین منابع مالی طرح را تضمین کرده است. در مصوبه مجلس، این منابع 20 درصد افزایش پیدا کرد و به رقم 1860 میلیارد تومان رسیده و در آینده نزدیک شاهد خواهیم بود در کشور ما هر مصرف کننده انرژی یک تولید کننده هم باشد. تولید انرژی تجدید پذیر رشد مناسبی در کشور دارد که با کمک سرمایه گذاری بخش خصوصی راه اندازی شده است.»

 

وی گفته است: «بانک صادرات عامل تامین مالی پروژه نیروگاه های خورشیدی و تولید انرژی پاک در کشور است و با در اختیار گذاشتن اعتبارات زمینه اجرای این طرح را فراهم آورده است.»

 

صادق‌زاده پس از آن نیز اعلام کرده بود که عمده نیروگاه تجدیدپذیر کوچک متعلق به خانوارهای با درآمد پایین و محرومان کشور است. معیشت بخش زیادی از این افراد در چند سال اخیر به علت وقوع خشکسالی و کم آبی در کشور به خطر افتاده بود که با راه‌اندازی نیروگاه‌های یاد شده منبع درآمد پایداری برای آن‌ها فراهم شد.

 

رئیس ساتبا تاکید کرده است: «با راه اندازی این نیروگاه ها ضمن دسترسی به منابع پاک انرژی و همچنین منابع مالی مورد نیاز برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور می‌توانیم یک معیشت مطمئن را برای محرومان کشور ایجاد کنیم تا درآمد حاصل تامین برق به عنوان یکی از اصلی‌ترین زیرساخت‌های کشور شود.»

 

گفتنی است همزمان با فرارسیدن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار است چهار نیروگاه خورشیدی در همدان به  بهره برداری برسد. این نیروگاه ها هرکدام با ظرفیت هفت مگا وات وارد مدار می شوند و تعداد نیروگاه های خورشیدی تولید برق را به 10 نیروگاه می رسانند. ایرنا در این زمینه به نقل از «محمد مهدی شهیدی»، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان با اشاره به اینکه با بهره برداری از این چهار نیروگاه ظرفیت نیروگاه های خورشیدی استان به 70 مگاوات افزایش می یابد، نوشته است: «این نیروگاه ها با سرمایه گذاری 7.5 میلیون یورویی بخش خارجی در شهرهای کبودرآهنگ، فامنین و قهاوند قرار دارند.

 

شهیدی اضافه کرده است: «از سال 95 تاکنون نیز 11.8 مگاوات توسط نیروگاه های سی.اچ.بی (CHB تولید همزمان برق و گرما) وارد مدار توزیع برق استان شده است. با تشویق های شرکت توزیع برق استان برای راه اندازی مولدهای برق خورشیدی پنج کیلو واتی، توسط مشترکان خانگی، 380 کیلو وات وارد مدار مصارف خانگی شده است. پیش بینی می شود ظرفیت مولد های برق خورشیدی خانگی، تا پایان سال 97 به 559 کیلو وات افزایش یابد.»

برخی از نیروگاه های خورشیدی موجود در کشور عبارتند از نیروگاه خورشیدی اراک، نیروگاه خورشیدی تبریز، نیروگاه خورشیدی طالقان، نیروگاه خورشیدی بیرجند، نیروگاه خورشیدی سمنان، نیروگاه خورشیدی شیراز، نیروگاه خورشیدی یزد، نیروگاه خورشیدی هرمزگان، نیروگاه خورشیدی خلیج فارس در همدان، نیروگاه خورشیدی جرقویه در اصفهان، نیروگاه خورشیدی جاسک در ماهان کرمان، نیروگاه خورشیدی امیرکبیر در همدان و نیروگاه خورشیدی آرکا در ماهان کرمان.

 

یادآور می شود: وزارت نیرو گزارش داده است که هم‌اکنون ۴۴۵ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر درون کشور در حال احداث است و ظرفیت نصب شده انرژی‌های نو، به ۶۸۰ مگاوات رسیده است. همچنین تاکنون ۹۸ نیروگاه تجدیدپذیر مگاواتی در کشور نصب شده و ۴۵ نیروگاه مگاواتی دیگر نیز، در حال احداث است.

 

بر اساس این گزارش، انرژی‌های تجدیدپذیر موجب اشتغال ۴۳ هزار و ۶۸۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در کشور شده و حجم سرمایه‌گذاری غیردولتی در این بخش نیز، به بیش از ۱۰۱ هزار میلیارد ریال رسیده است. بررسی اعداد و ارقام موجود در این بخش حکایت از آن دارد که ۴۲ درصد نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور، از نوع خورشیدی، ۴۱ درصد از نوع بادی، ۱۳ درصد از نوع برق‌آبی کوچک، ۲ درصد از نوع بازیافت حرارت و ۲ درصد نیز از نوع زیست توده است./

کد خبر 769521

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha