به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، « مصطفی جعفرزاده» امروز (8 اسفند) در چهارمین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم اظهار کرد: در 10 ماهه سال جاری 2 هزار و 826 پرونده نزاع به پزشکی قانونی استان ارجاع و گواهی صادر شده است.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان جنوبی با بیان اینکه طی سالهای گذشته در مجموع آمار نزاع درخراسان جنوبی در بین سایر استانهای کشور بر حسب جمعیت در رتبه پایینی قرار دارد، گفت: میزان افزایش مراجعین نزاع در مجموعه پزشکی قانونی کشور 6.6 درصد اما در خراسان جنوبی 8.4 درصد بوده افزایش داشته است.
جعفرزاده با تاکید بر اینکه خراسان جنوبی در تصادف و فوتی های ناشی از آن رتبه بالای در سطح کشور دارد، عنوان کرد: متاسفانه تصادفات ساختگی برای کلاهبرداری از بیمه ها در استان افزایش یافته است البته عمده این افراد غیربومی هستند که در جاده های استان تصادفات ساختگی ایجاد میکنند که باید حساسیت های در این زمینه بیشتر شود.
به گفته وی به طور کلی مرگها به دو دسته کلی تقسیم بندی میشوند، اول مرگهایی با علت طبیعی ، در این موارد پزشک معالج که از بیماری فرد متوفی آگاهی داشته و بتواند علت طبیعی مرگ فرد را تشخیص دهد، مجاز به صدور جواز دفن است اما در مرگهایی با علت غیرطبیعی (حادثه ، خودکشی و قتل) و یا مشکوک جواز دفن باید توسط پزشکی قانونی صادر شود.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه تعیین علت فوت در مرگهای غیرطبیعی و مشکوک بر عهده پزشکی قانونی است، ادامه داد: گاهی در مرگهای با علت غیر طبیعی جواز دفن توسط پزشک معالج صادر میشود که مشکلاتی را ایجاد میکند.
جعفرزاده یادآور شد: گاهی پزشکان در خصوص مرگ های طبیعی جرات صدور مجوز را ندارند و پرونده را به مراجع قضایی ارجاع می دهند که انرژی زیادی از پزشکی قانونی می گیرد.
وی به با اشاره به اینکه از سال 93 اجرای طرح دادپزشک در خراسان جنوبی مطرح شده است، گفت: متاسفانه این طرح در استان خیلی با پزشکی قانونی همراه نبوده است.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان جنوبی با بیان اینکه در بیرجند دو تا سه پزشک هستند که بدون معاینه جسد گواهی فوت صادر میکنند، اظهار داشت: باید با این تخلف پزشکان برخورد و ملزم به رعایت قانون شوند.
نظر شما