به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در نامه «علی اصغر مونسان» به «رضا اردکانیان» آمده است: شهر زیبا و تاریخی اصفهان یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور بوده که هر ساله تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی با اشتیاق فراوان از جاذبه های ارزشمند این شهر کهن بازدید می کنند و زاینده رود به عنوان شاهرگ حیات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی از جایگاه ویژه ای در اذهان عمومی برخوردار بوده و کانون جاذبه های گردشگری است.
در بخش دیگری ازاین نامه آمده است: رودخانه ای که سال ها طروات و شادابی را برای مردم به ارمغان آورده طی خشکسالیهای اخیر با تبعات منفی قابل ملاحظه ای همراه بوده به طوری که با تایید متخصصان و کارشناسان ذی ربط، استمرار آن در درازمدت و نبود جریان آب رودخانه و کاهش تراکم خاک بستر منطقه، تاثیرات سو و تهدیدی جدی برای ساختار و استحکام تمام آثار تاریخی شهر اعم از ابنیه، بافت ها و آثار ثبت جهانی که متاثر از جریان «مادی»ها است؛ به ویژه در سلامت سازه ای پل های تاریخی مسیر رودخانه داشته است.
این نامه ادامه یافته است: از آن جا که این عناصر تاریخی و فرهنگی همواره کانونی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی و فرصتی برای سپری شدن اوقات خوش برای مسافران و گردشگران بوده است، بازگشایی دریچه های سد زاینده رود می تواند در آستانه سال جدید و نوروز موجب رونق گردشگری و ایجاد شادابی و شور و نشاط اجتماعی نزد مسافران و به ویژه مردم عزیز اصفهان شود.
در بخش پایانی نامه آمده است: با عنایت به این که در راستای تجدید حیات زاینده رود اقدامات ارزشمندی صورت گرفته، خواهشمند است دستور فرمایند روند بازگشایی دریچه های سد زاینده رود تا 10 فروردین 1398 تداوم یابد.
زاینده رود به طول بیش از 380 کیلومتر به عنوان بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران از کوه های زاگرس مرکزی سرچشمه می گیرد و در نهایت به تالاب بین المللی گاوخونی در شرق اصفهان می ریزد.
این رودخانه در دهه های اخیر بدلیل خشکسالی، تراکم جمعیت و افزایش برداشت، به یک رودخانه فصلی تبدیل شده و در پایین دست در بیشتر ایام سال بویژه فصول گرم با خشکی مواجه می شود که این موضوع مشکلات بسیاری را برای بخش های آشامیدنی، صنعت، کشاورزی، گردشگری و محیط زیست استان اصفهان بوجود آورده است.
کاهش بارش در سال زراعی قبل در حوضه آبریز فلات مرکزی ایران که زاینده رود بزرگترین رودخانه آن به شمار می رود، باعث شده است تا میزان آب ورودی به سد زاینده رود نیز به حداقل خود برسد و امکان تخصیص آب برای کشت کشاورزان غرب و شرق اصفهان وجود نداشته باشد.
شرایط ذخیره آب در سد زاینده رود به گونه ای است که مسوولان تنها قادر به برنامه ریزی برای تامین آب آشامیدنی مردم هستند و تخصیص آب برای کشاورزی را به افزایش بارندگی در ماه های آینده و افزایش ذخیره سد موکول کرده اند.
حوضه آبریز زاینده رود دارای 26 هزار و 917 کیلومتر مربع است که 92.9 درصد آن در استان اصفهان و 7.1 درصد در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
این رودخانه که علاوه بر جاذبه تفریحی و فرهنگی، همواره نقشی موثر در کشاورزی و اقتصاد منطقه بویژه شرق اصفهان و هستی تالاب گاوخونی داشته است که به علت تغییرات اقلیمی، خشکسالی های متوالی، تراکم جمعیت و افزایش برداشت بی رویه به یک رود خانه فصلی تبدیل و در محل پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.
نظر شما