تجلیل از فرهاد حسن زاده در مهرآیین

فرهاد حسن زاده به عنوان نامزد دریافت جایزه آسترید لیندگرن در دومین مهر آیین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تجلیل شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، دومین مهرآیین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که به تجلیل از« فرهاد حسن زاده» به عنوان‌ نامزد دریافت جایزه آسترید لیندگرن اختصاص یافت، عصر  دیروز(دوشنبه، 6 اسفند) با حضور جمعی از نویسندگان و شاعران در تالار غدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

 

«سودابه امینی»، مدیر کل آفرینش های ادبی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این مراسم با اشاره به اینکه فرهاد حسن زاده در دوره نوجوانی عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بوده است، عنوان کرد: این افتخار بزرگی برای کانون است که ببیند عضوی از اعضایش به بالندگی رسیده ، نامزد جایره جهانی شده است و افتخارات داخلی و بین المللی کسب کرده است.ایشان جایره های بسیاری در سطح جهان کسب کرده است.فرهاد حسن زاده به قالب های مختلف ادبی اعتنا و توجه کرده است.ایشان در حوزه های موسیقی، شعر، فیلمنامه و نمایشنامه کار کردند و همین امر کارنامه ایشان را درخشان می کند.حسن زاده کودکان را به خوبی می شناسد و با آنها ارتباط خوبی برقرار می کند.

 

بر اساس این گزارش، «محسن هجری» از نویسندگان و پژوهشگران تصریح کرد: آثار فرهاد حسن زاده با مخاطب حرفهای جدید می زند.او از شرایط اجتماعی، طنز، بازی و شیطنت ها برای مخاطب می گوید. فرهاد حسن زاده در جهان درون متن چیزهایی را به تصویر می کشد که در جهان بیرون متن میسر نبوده است.حسن زاده آرمان شهری می سازد که در آن خودش ایفای نقش می کند.هیچ نویسنده ای نیست که بین این دو جهان نباشد .زندگی درون متن برای نویسنده رنگ و بوی دیگری پیدا می کند.روایت بر خلاف واقعیت امری کاملا متکی به اراده نویسنده است.واقعیت و روایت با هم داد و ستد دارند.واقعیت هیچ وقت از دست روایت رهایی نخواهد داشت.همیشه روایت در تاریخ دخالت می کند.راوی و داستان سرا نسبت به کسی که گزارش می دهد در جایگاه برتری نشسته است.دنیای راوی دنیای درون متنی است.از جهان بیرون متن به عنوان واقعیت نام می بریم.نویسنده در جهان درون متن نقش اساسی را بازی می کند.

 

«شهرام اقبال زاده » از نویسندگان و پژوهشگران که عضو شواری کتاب کودک نیز هست با بیان اینکه فرهاد حسن زاده در کانون پرورش یافت، گفت: فرهاد حسن زاده به نوعی زاییده و پرورده نقطه و اقلیمی از ایران است که قلب ایران در یک سده اخیر بوده است. وقتی حسن زاده به دنیا آمد ،جنبش ملی شدن نفت نبود اما او به هر حال با کارگران شرکت نفت سر و کار داشت و زمزمه ها را می شنید. هرچه بارش زیاد چشمه زیادتر می شود. این تجربه زیسته در مخزن می رود و برون ریزی می کند. فرهاد حسن زاده بدون شعار  و سر و صدا کار می کند. قوت آثار فرهاد حسن زاده باعث قدرت پرونده اش شده است. وقتی افراد برای جوایزی همچون آندرسن و لیند گرن انتخاب می شوند فقط ویژگی آثار مطرح است. فرهاد حسن زاده گله مند بود که شورای کتاب کودک مرا نمی بیند، معتقد هستم که ادبیات کودک ما یکی از قدرتمندترین ادبیات های کودک جهان است.

 

در پایان این مراسم لوح تقدیر و نشان مهر آیین کانون پرورش فکری کودک و نوجوان و همچنین لوح تقدییی نیز از سوی انجمن نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان به فرهاد حسن‌زاده اهدا شد.

 

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نکوداشت هایی را برای نامزدهای دریافت جایزه آستریدلیندگرن برگزار می کند. دومین مراسم نکوداشت به «فرهاد حسن‌زاده»، نویسنده کتاب‌های کودک و نوجوان اختصاص یافت و نخستین نکوداشت برای «علی اصغر سید آبادی» در نظر گرفته شد. «جایزه‌ آستریدلیندگرن» یکی از جایزه‌های بسیار معتبر بین‌المللی در رشته ادبیات کود و نوجوان است. این جایزه بعد از مرگ آسترید لیندگرن، نویسنده سوئدی در سال 2002 به بهترین برنامه یا برترین افراد در رشته ادبیات کودک و نوجوان اهدا می‌شود.دولت سوئد بعد از مرگ این نویسنده،جایزه آستریدلیندگرن را بنیاد نهاد که مبلغ آن بالغ بر ۵ میلیون کرون سوئد است. این جایزه ، بزرگ‌ترین جایزه نقدی جهان در حوزه ادبیات کودک و نوجوان است.

 

کد خبر 768858

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha