طنز شبکه های اجتماعی ذهن را فلج می کند

هجری گفت: طنز در جهان داستانی فرهاد حسن زاده یک ابزار نیست بلکه یک درون مایه و جهان است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «محسن هجری» در دومین مهرآیین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که عصر دیروز در تالار غدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد و به تجلیل از «فرهاد حسن زاده» اختصاص یافته بود، گفت: نویسنده برای ساختن روایت ادبی دو کار انجام می دهد اول انتخاب درون مایه و دوم شرح و بسط است. درون مایه ها چند گونه و قسم هستند، بارت می گوید دو قسم درون مایه داریم؛ مرگ و عشق. منظور از عشق، عشق به انسان، عشق به طبیعت و عشق به ارزش های اخلاقی است. منظور از مرگ، مرگ انسان، مرگ جامعه و مرگ ارزش هاست. مرگ گسستگی و عشق پیوستگی است.

 

این نویسنده و پژوهشگر اظهار داشت: به باور من به جز عشق و مرگ درون مایه دیگری نیز داریم. طنز درون مایه سوم است. تلاش کردم ببینیم که طنز از جنس مرگ است یا عشق یعنی طنز از جنس گسستگی است یا پیوستگی. بعضی مواقع طنز الفت را شکل می دهد و برخی مواقع طنز ممکن است باعث گسستگی شود، بنابراین طنز ماهیت دوگانه دارد. طنزهایی که در شبکه های اجتماعی وجود دارند نه باعث شادی می شوند و نه افزایش اطلاعات فقط ذهن ما را فلج می کنند.

 

هجری با بیان اینکه دو دهه است که فرهاد حسن زاده را می شناسم، عنوان کرد: نوشتن حسن زاده از جنس نویسنده ای نیست که نوشتن را فقط یک شغل و حرفه می داند. فرهاد حسن زاده زندگی درون متن را در کنار زندگی بیرون متن که با آن در گیر است، انتخاب کرده است. مخاطبان کتابهای حسن زاده حس می کنند این زندگی درون متن، روشی است که می توانند انتخاب کنند.

 

وی با اشاره به اینکه قبلا به تیغ جراحی طنز می گفتند، بیان کرد: این تعریف را مفروض گرفتم، این تیغ می تواند برای برش دادن باشد یا اینکه می تواند خودش را مقید به هیچ ساختار رسمی و تثبیت شده نبیند، اینکه طنز می تواند ایجاد انبساط خاطر کند را رد نمی کنم. وقتی به جهان داستانی فرهاد حسن زاده مواجه شدم احساس کردم طنز ابزار نیست بلکه یک درون مایه و یک جهان است.

 

در پایان این مراسم لوح تقدیر و نشان مهر آیین کانون پرورش فکری کودک و نوجوان و همچنین لوح تقدیری نیز از سوی انجمن نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان به فرهاد حسن‌زاده اهدا شد.

 

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نکوداشت هایی را برای نامزدهای دریافت جایزه آستریدلیندگرن برگزار می کند. دومین مراسم نکوداشت به «فرهاد حسن‌زاده»، نویسنده کتاب‌های کودک و نوجوان اختصاص یافت و نخستین نکوداشت برای «علی اصغر سید آبادی» در نظر گرفته شد. «جایزه‌ آستریدلیندگرن» یکی از جایزه‌های بسیار معتبر بین‌المللی در رشته ادبیات کود و نوجوان است. این جایزه بعد از مرگ آسترید لیندگرن، نویسنده سوئدی در سال 2002 به بهترین برنامه یا برترین افراد در رشته ادبیات کودک و نوجوان اهدا می‌شود.دولت سوئد بعد از مرگ این نویسنده،جایزه آستریدلیندگرن را بنیاد نهاد که مبلغ آن بالغ بر ۵ میلیون کرون سوئد است. این جایزه ، بزرگ‌ترین جایزه نقدی جهان در حوزه ادبیات کودک و نوجوان است.

 

کد خبر 768854

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha