تدبیر پاکستان برای امنیت بخشیدن به مرز ایران

پس از اعتراضات ایران به پاکستان در خصوص پناه دادن به تروریست های حادثه خاش، این کشور تدبیر جدیدی برای جلب رضایت تهران ارایه داده است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، حادثه تروریستی خاش مساله ای برای ایجاد کدورت میان تهران و اسلام آباد شد. در این خصوص ایران معتقد بوده که پاکستان به تروریست ها پناه داده است و پاکستان هم در تلاش است تا رضایت ایران را جلب کند و به این تیرگی روابط پایان دهد.

 

در این زمینه، «عمران خان» نخست وزیر پاکستان پیشنهاد کرد برای کاهش حوادث تروریستی و تأمین امنیت مرز مشترک موضوع حصارکشی مرز بررسی شود.

 

هنوز موضوع حصارکشی بیش از 950 کیلومتر از مرز مشترک پاکستان با ایران در مراحل اولیه قرار دارد.

 

طبق خبر فارس، در همین راستا «شاه‌محمود‌قریشی» وزیر امور خارجه پاکستان با اعزام یک هیأت عالی رتبه به ایران اطمینان داد حمله تروریستی زاهدان پیگیری خواهد شد.

 

«آصف غفور» سخنگوی ارتش پاکستان در این زمینه گفت اجازه نمی‌دهیم حادثه تروریستی زاهدان تکرار شود و برای تحقیق در این زمینه با ایران همکاری خواهیم کرد.

 

وی در اظهارات تازه خود اعلام کرد در حال رایزنی با مقامات ایرانی برای حصارکشی مرز مشترک هستیم.

 

سخنگوی ارتش پاکستان اظهار داشت: آینده روابط ایران و پاکستان در حوزه نظامی بسیار روشن است و ما این همکاری ها را بسیار عالی می دانیم.

 

این در حالی است که مقامات ایرانی از مسئولان سیاسی گرفته تا درجه داران نظامی کشور از پاکستان خواسته بودند تا در زمینه دستگیری تروریست های حادثه خاش با ایران همکاری داشته باشد.

 

همچنین سفیر پاکستان در ایران نیز از به وزارت امور خارجه احضار شد.

 

اما راجع به واکنش های ایران به پاکستان به دلیل پناه دادن به تروریست های حادثه خاش تحلیلگران سیاست خارجی نظرات متفاوتی ارایه دادند که گزیده ای از آن ها در زیر می آید:

 

«پیرمحمد ملازهی» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در مورد ابهامات موجود در پناه دادن به تروریست های حادثه خاش از سوی پاکستان گفت: آن چیزی که در ایران برداشت شده این است که این گروه ها در پاکستان از حمایت دستگاه های دولتی برخوردار هستند.

 

کارشناس مسائل پاکستان به وجود برداشت های مشابه در مورد اسلام آباد از سوی هند و افغانستان نیز اشاره کرد و افزود: همزمان با حادثه تروریستی حمله به اتوبوس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خاش عملیات مشابهی هم در کشمیر رخ داد که هندی ها هم معتقدند پاکستان از تروریست های آن عملیات حمایت می کند.

 

وی ادامه داد: از آن طرف هم افغان ها اعتقاد دارند که طالبان مورد حمایت پاکستان است و در نهایت پاکستان از سوی کشورهای همسایه خود به حمایت از گروه های تروریستی رادیکال در منطقه متهم است.

 

همچنین، «عباسعلی منصوری آرانی» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در خصوص پناهندگی تروریست های حادثه خاش در پاکستان گفت: حادثه ای که در شرق کشور رخ داد که عده ای از پاسداران امنیت و صیانت از کشور را به شهادت رساند برای همه ما تاثر برانگیز است.

 

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حرکات از این قبیل همواره از سوی تروریست هایی که خانه تیمی آن ها در کشور همسایه شرقی ما قرار دارد صورت می گیرد، افزود: انتظار مسلم ما از پاکستان این است که در این راستا مسئولیتی را که بر عهده دارد به خوبی انجام دهد.

 

وی توضیح داد: پاکستان چه از لحاظ قانون بین المللی و چه از لحاظ حسن همجواری باید در تامین امنیت کشورهای همسایه مسئول است و باید این مسئولیت را علمیاتی کند و این انتظار به جایی است که هز سوی جمهوری اسلامی مطرح می شود که پاکستان نباید تروریست ها حادثه خاش پناه دهد.

 

منصوری آرانی تاکید کرد: این گونه شرارت ها قطعا به روابط ما و پاکستان خدشه وارد می کند. برای مردم ما بسیار مهم است که این تروریست ها به سزای اعمال برسند و اگر پاکستان در این زمینه ایران را یاری نکند در روابط دو کشور همسایه مشکلاتی ایجاد خواهد شد.

 

علاوه براین، «سید جعفر هاشمی» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان به نقش پاکستان در پناه دادن به تروریست های حادثه خاش اشاره کرد و گفت: قطعا این حادثه تروریستی و این اقدام پاکستان محکوم است.

 

دیپلمات سابق کشورمان در ادامه بر لزوم خویشتن داری و تدبیر بیشتر از سوی مسئولان ایرانی نسبت به پاکستان تاکید کرد و گفت: ما نباید در این زمینه مواضع تندی اتخاذ می کردیم. مردم پاکستان علاقه وافری به ما دارند و در سال های گذشته این علاقه را ثابت کرده اند و دولت پاکستان نیز خودش را مدیون جمهوری اسلامی می داند زیرا در مقاطع مختلف ایران به پاکستان کمک کرده است.

 

وی به اشتراک نظر ایران و پاکستان در خصوص بسیاری از مسائل منطقه نیز اشاره کرد و یادآور شد: همچنین این دو کشور مسلمان هستند و در سازمان همکاری های اسلامی نیز نزدیکی بسیاری به هم دارند. این نزدیکی ها در برخی از موارد گرفتاری هایی ایجاد می کند که باید با تدبیر با آن برخورد داشت.

 

هاشمی اظهارداشت: بی تدبیری در موضع گیری در مقطعی که سفر محمد بن سلمان به پاکستان در شرف انجام است نباید شکل بگیرد. درست است ما باید منافع ملی را حفظ کنیم و با دشمنان و تروریست ها برخورد داشته باشیم و پاکستان هم باید حتما پاسخگو باشد اما همگان می دانند که حمایت های مالی تروریست ها از سوی کشورهایی است که علیه ما با اسرائیل هم نوا شده اند./

 

 

 

 

کد خبر 768744

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha