مساجد می توانند بزرگترین خدمتگزار در حوزه سلامت اجتماعی باشند

حجت الاسلام نوری زاده با اشاره به اینکه مساجد مهم‌ترین پایگاه دین و فرهنگ در عالم محسوب می شوند، گفت: امروز مساجد علاوه بر کارکرد دینی می‌توانند بزرگترین خدمتگزار در حوزه سلامت اجتماعی و کاهش آمار طلاق و اعتیاد باشند.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام‌ «سیدناصر الدین نوری‌زاده»، صبح امروز  ششم اسفند ماه در پنجمین همایش سالانه خادمان بهشت که با هدف تکریم خادمین مساجد استان تهران در مصلی شهرری برگزار شد، با اشاره اینکه این جلسه به منظور ارزش گزاری به زحمات کسانی است که در مسجد خدمت رسانی می کنند، گفت: خداوند توفیق خدمتگزاری مکان شریفی را نصیب شما کرده است، زیرا که شما خادمان بیت‌الله  هستید و خدمت در مسجد نعمت بزرگی است و باید از این موضوع از خدا شاکر باشیم.

 

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با بیان اینکه توفیق خدمت در مسجد بیش از دیگر مسئولیت هایی که داشتم، سعادتی است که خداوند نصیب بنده کرده است، به آیات و روایاتی که در مورد جایگاه مسجد است، اشاره کرد و افزود: با نگاه به  اهمیت جایگاه مسجد، هر لحظه شادتر و راغب تر به خدمت در خانه خدا می شوم.

 

وی به آیات و احادیث در مورد اهمیت حضور در مسجد اشاره کرد و گفت: طبق احادیث دینی، مسجد محل تردد مؤمنین و مؤمنان و مالک مسجد پروردگار عالم است. پیامبراکرم (ص) در حدیثی مساجد را خانه‌های خدا در روی زمین معرفی می‌کند. نورانیت مساجد به اندازه ای زیاد است که حضور و رفت و آمد در آن موجب سرایت در فرد می شود، همچنین در روایتی آمده است  که مساجد خانه پرهیزگاران و ضامن عبور ما از پل صراط  هستند.

 

نوری‌زاده با بیان اینکه انبیاء و اولیای الهی افتخار خادمی مسجد را داشته‌اند، از جمله حضرت ابراهیم(ع)، حضرت مریم، اسماعیل(ع) و زکریا(ع)، خطاب به خادمین مساجد گفت: جایگاه شما، جایگاه بزرگی است و ما وظیفه داریم به عنوان خدمتگزار مساجد، قدردان شما باشیم.

 

 وی به ویژگی های یک خادم مسجد اشاره  کرد و گفت: لازم است خادمین مساجد، ارتباط صمیمی با نمازگزاران داشته و با نهایت احترام و بزرگداشت ضیوف الرحمان را پذیرایی کنند و با سعه صدر و حلم اجازه ندهند که فضای مساجد، فضایی متشنج شود. خادم مسجد باید یک روان شناس خوب باشد. زیرا که دانش مدیریت مسجد دانش عمیقی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

 رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با تاکید براینکه مساجد مهم‌ترین پایگاه دین و فرهنگ در عالم  محسوب می شود، تصریح کرد: مساجد در صدر اسلام کارکردهای بسیاری داشته و محل رجوع مردم، ایجاد الفت و قضاوت، استراحت مسافرین، عزل و نصب فرماندهان در مساجد بوده است، بنابراین با کارکرد وسیعی که مساجد داشتند، لازم است با مدیریت صحیح مساجد را به کارکردهای اولیه برگردانیم.

 

 نوری زاده اضافه کرد: مساجد در عصر کنونی علاوه بر کارکردهای دینی، می توانند در حوزه سلامت اجتماعی و کاهش آمار اعتیاد، طلاق، فساد و فحشاء نیز اثرگذار عمل کنند، زیرا که  مساجد می توانند سلامت اجتماعی را به جامعه باز گردانند. معتقدم هر مسجدی باید جلوی یک فساد و طلاق را بگیرد و یا مسبب ازدواج شود و همچنین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در جامعه شود.

 

 وی با تاکید براینکه نباید جایگاه خادمی مسجد تنزل پیدا کند، افزود: خادمی مساجد به مراتب ارزشمند تر از سایر خادمان است و شما کلیددار خانه خدا هستید. مهم‌ترین رسالت و مسئولیت مساجد و خادمان رسیدگی به امور نمازگزاران باید باشد. ما نیز درصدد رفع مشکلات خادمین مساجد هستیم و تا به حال نیز به دلیل محدویت هایی که بوده است، نتوانسته ایم امکانات لازم را برای خادمین فراهم کنیم.

 

 نوری زاده ارتقای منزلت و جایگاه و هویت اجتماعی خادمان مساجد را یکی از برنامه ها و سیاست های مرکز رسیدگی به امور مساجد نام برد و گفت: تحقق این امر نیازمند فرهنگ‌سازی و همکاری است. اگر خادمان مساجد روابط عمومی خوبی داشته باشند، موجب می شود که تعداد حضور افراد در مساجد بیشتر شود.

 

وی اهتمام به ظاهر، کلام، گفتار و منش را از جمله عواملی نام برد که در جذب مخاطب موثر است و تاکید کرد: اگر فردی از خادمی سوال کند و او بتواند پاسخگو باشد، این بسیار ارزشمند است. بنابراین لازم است که خادمین  دانش خود را افزایش دهند و در محافل علمی حضور یابند.

 

 رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از فعالیت شما خادمین مساجد در معامله با خدا و اولیای خداوند است، گفت: تلاش کنید تا جایی که برایتان امکان دارد در خانه خدا را باز نگه دارید، زیرا که مساجد پایگاه عبادی است و خانه شخصی نیست، علاوه بر آن نسبت به زمینه سازی برای اقامه نماز صبح در مسجد تلاش کنید، زیرا که یکی از شاخص‌های مساجد این است که برای اذان صبح درشان باز باشد.

 

 

 

کد خبر 768639

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha