به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر سید کریم حسینی، دبیر ستاد استانی هفته پژوهش و فناوری در استان خوزستان، شب گذشته(5 دی) در جمع خبرنگاران این استان گفت: چهار سال است که ستاد استانی هفته پژوهش و فنآوری در خوزستان تشکیل میشود که در سه سال گذشته خوزستان به عنوان استان برتر در زمینه بزرگداشت این هفته انتخاب شده است.
وی با تشریح اهم فعالیتهای این ستاد در هفته پژوهش، اظهار داشت: 25 آذر به عنوان روز پژوهش و فنآوری و هفتهای که این روز در آن قرار دارد به عنوان هفته پژوهش نامگذاری میشود؛ امسال به دلیل هم زمانی این هفته با ایام تاسوعا و عاشورای حسینی، برگزاری هفته پژوهش به (4 تا 9 دی) منتقل شد.
دبیر ستاد استانی هفته پژوهش و فناوری در استان خوزستان، افزود: امسال هفته پژوهش با شعار "با مطالعه و پژوهش تصمیم بگیرم" و نامگذاری ایام مختلف هفته و نواختن زنگ پژوهش آغاز شد و تاکنون برنامههای پرباری توسط مراکز علمی، تحقیقاتی و پژوهشی برگزار شده است.
دکتر حسینی با بیان اینکه امسال علاوه بر ستاد برتر، استان برتر در زمینه پژوهش هم معرفی شود، اذعان داشت: محور هفته پژوهش کاربردی است و ما پژوهشها را در دو قالب پژوهشهای بنیادی و کاربردی تقسیمبندی میکنیم.
وی یکی از وظایف دفتر آموزش و پژوهش در استانداردها را پرداختن به پژوهشهای کاربردی دانست و خاطر نشان کرد: از این طریق می توانیم شاهد حضور صنعت همراه با علم و مطالعه در استان باشیم.
دبیر ستاد استانی هفته پژوهش و فناوری در استان خوزستان، ادامه داد: در طول این هفته شاهد برگزاری سمینارها و نشستهای مختلف در مراکز علمی و تحقیقاتی هستیم که حدود 80 برنامه مختلف در این هفته برگزار میشود.
وی اضافه کرد: یکی از کمیتههای مهم هفته پژوهش، کمیته علمی است که برای معرفی پژوهشگران نمونه استانی تشکیل شد و نتایج آن در پایان هفته در مراسم اختتامیه اعلام میشود و در مراسم اختتامیه علاوه بر تقدیر از پژوهشگران نمونه کشوری، هر سازمان و شرکت، پژوهشگر نمونه خود را معرفی میکنند که از آنها تقدیر میشود.
دبیر ستاد استانی هفته پژوهش و فناوری در استان خوزستان، با بیان اینکه در مراسم اختتامیه از 3 غرفه برتر نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی استان تجلیل میشود، اذعان داشت: از مسئولان کشوری برای حضور در مراسم اختتامیه که در تالار همایشهای استانداری برگزار میشود، دعوت می کنیم.
حسینی، به فعالیت بیش از پیش پورتال پژوهشی استان اشاره کرد و گفت: این پورتال سالهای گذشته راهاندازی شد اما به دلایلی راکد بود تا اینکه امسال با ارسال فراخوانی برای شرکتها، سازمانها و ادارات آغاز به کار کرد و در آینده هرگونه فعالیت پژوهشی که در مراکز علمی و تحقیقاتی صورت میگیرد، باید از طریق این پورتال پژوهشی معرفی شود.
وی تأکید کرد: رویکرد جدید ما در ستاد هفته پژوهش، بردن پژوهش به حوزههای دانشآموزی است و امسال شاهد فعالیتهای خوب پژوهشی دانشآموزان در مدارس بودیم که این نوید را میدهد، دانشآموزان از ابتدا با پژوهش تصمیم گیری، مطالعه و ایدههای نو را به جامعه معرفی کنند.
دبیر ستاد استانی هفته پژوهش و فناوری در استان خوزستان، با بیان اینکه امروز شاهد ارائه طرحهای تحقیقاتی خوبی از سوی دانشآموزان بودیم، ادامه داد: در مراسم اختتامیه از دانشآموزان پژوهشگر نمونه تقدیر میشود و معتقدیم با ظرفیتهای بالایی که در زمینه پژوهش در مراکز علمی، تحقیقاتی و مدارس استان وجود دارد، خوزستان میتواند رتبههای بیشتر و بالاتری در این زمینه کسب کند.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه نیاز جامعه به علوم انسانی بیش از پیش احساس میشود و مقام معظم رهبری هم بر آن تاکید داشتند، امسال پژوهشگر نمونه حوزه علوم انسانی معرفی و از پژوهشگر نمونه حوزههای علمیه استان هم در مراسم اختتامیه تجلیل میشود.
حسینی در زمینه میزان اعتبارات پژوهشی استان اظهارداشت: سال گذشته با تمهیدات شورای پژوهش و کارگروه پژوهش که توسط استانداری پیگیری شد، شرکتهای مشمول قانون مکلف به اختصاص بخشی از اعتبارات عمرانی خود به بخش پژوهش شدند که مقام نخست را در بین شهرستانهای کشور کسب کردیم و از کل اعتبارات، 30 درصد برای تجهیز مراکز آزمایشگاهی و 70 درصد برای طرحهای تحقیقاتی و پژوهش تخصیص داده شد.
پایان پیام/
نظر شما