به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «سید آرش حسینی میلانی» صبح امروز( یکشنبه پنج اسفند) در صد و بیست و پنجمین جلسه شورا در نطق پیش از دستور به سرنوشت درخت چنار امامزاده صالح در دهه های گذشته اشاره کرد و گفت: در حال حاضر از 730 کیلومتر وسعت تهران تنها دو درصد را باغات و اراضی مشجر تشکیل می دهند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بخش وسیعی از سرسبزی های تهران حذف و درختان کهنسال زیادی قطع شده اند، گفت: فضای سبز و درختان در تعیین سطح کیفیت اکولوژیک شهر نقش اصلی به عهده داشتند.
وی با اشاره به جایگزینی باغات زیبا و ارزشمند با تعدادی مناظر سنگی و شیشه ای خاطرنشان کرد: آمار متفاوتی درباره تخریب باغات در دهه های اخیر ارایه شده اند و این در حالی است که چنین تخریبی را فقط می توان با فاجعه ای مانند زلزله مقایسه کرد.
حسینی میلانی با بیان اینکه در مقطع حساسی برای تصمیم گیری در خصوص آینده تهران از منظر حفاظت میراث مشترک طبیعی قرار داریم، گفت: باید مصوبه برج باغ را تعیین تکلیف کنیم و طرح جایگزین آن را ارایه کنیم.
سخنگوی کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ادامه داد: ایده آل دوستداران محیط زیست این است که مجوز ساخت و ساز در باغات داده نشود و شهرداری این باغ ها را بخرد در حالی که صاحبان باغات با استناد به مصوبه برج باغ اصرار دارند که مجوز بلند مرتبه سازی در این اراضی را بگیرند.
وی در خصوص آثار و پیامدهای مصوبه برج باغ گفت: مصوبه برج باغ در قالب 493 پروانه صادر شد که باعث نابودی 128 هکتار از باغات در طی سال های 87 تا 96 شد.
حسینی میلانی ادامه داد: 70 درصد از 493 پروانه ساختمانی دارای زیرزمین بیش از سه طبقه بودند که در 30 ملک بیش از هفت طبقه گودبرداری شده است یعنی 70 تا 80 درصد سطح باغ به ساخت و ساز اختصاص یافته، از طرفی تامین پارکینگ برای تعداد زیادی واحدهای مسکونی باعث شده که درختان از بین بروند و خاک حاصلخیز باغ نیز از بین برود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با طرح این سوال که چرا باغ های تهران در شرایط انقراض قرار دارند، گفت: با بررسی تصاویر ماهواره ای روند تخریب باغات احتمال آنکه نسل های آینده از این میراث گرانبها محروم شوند، خیلی زیاد است.
حسینی میلانی تصریح کرد: باغات صرفا جنبه میراثی ندارند بلکه خدمات اکوسیستمی به شهر عرضه می کنند، بنابراین جزو عناصر زیرساختی شهر محسوب می شوند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: زیرساختی بودن باغ ها و اراضی زراعی و لزوم حفاظت و جلوگیری از تخریب آنها طبق اصل 50 قانون اساسی وظیفه عمومی تلقی می شود، بنابراین فعالیت های اقتصادی و غیر اقتصادی که باعث آلودگی محیط زیست یا تخریب غیر قابل جبران آن شود، ممنوع است.
رییس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ادامه داد: شورای پنجم و کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری به این موضوع اعتقاد دارند که اراضی مشجر و باغات موجود شهر تهران به عنوان آخرین بازماندگان باغ های این منطقه از دامنه و دشت های جنوبی رشته کوه های البرز بخشی از میراث طبیعی کلان شهر تهران هستند و باید به عنوان زیرساخت طبیعی تاریخی تثبیت شوند و از آنها حفاظت شود.
وی با اشاره به فرو نشست زمین در کلان شهری به وسعت تهران گفت: با توجه به شرایط محیطی و مسئله فرو نشست زمین در کلان شهر تهران با نوع فعالیت های عمرانی رایج و انواع ساخت و سازها اراضی نفوذپذیر واجد ارزش عالی اکولوژیک هستند و این اراضی تراوا شامل همین سطح باقی مانده از باغات و اراضی مشجر شهر تهران هستند و باید این اراضی باقیمانده را حفظ کنیم.
نظر شما