به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر حسین جلالی، عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) در نخستین همایش قرآن پژوهی و طب که هم اکنون با حضور چهره های حوزوی و دانشگاهی در تالار فارابی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در حال برگزاری است، با موضوع " سلامت معنویت در قرآن" سخنرانی کرد.
وی با اشاره به ضرورت شناخت انسان در این راستا و پذیرفتن دو بعد روحانی و جسمانی در مورد او، تأکید کرد: اصل در مورد انسان، روح اوست و البته جسم و روح متأثر از هم بوده و در حقیقت به نوعی در هم تنیده شده اند.
رئیس دفتر آیت الله مصباح در مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)معنا دهی به حوادث را در روح و جسم انسان اثر گذار خواند و در این باره با مثال زدن "استرس" گفت: رویکرد افراد بر این مضوع می تواند مثبت و یا منفی باشد که در رویکرد مثبت آن، فرد بدون اینکه از بروز مشکلات و ناراحتی احساس نا امیدی و ... کند آن را آزمونی الهی تلقی کرده و در مسیر رشد خود از آن استفاده می کند که در نهایت منجر به آرامش وی می شود.
وی در ادامه، قلب را کانون سلامت از دیدگاه قرآنی دانست و افزود: در قرآن کریم این قلب که حیات به آن تعلق می گیرد ممکن است سالم و یا مریض شود.
دکتر جلالی با بیان این نکته که قریب به 50 رفتار در قرآن به قلب نسبت داده شده است، توضیح داد: رؤیت از جمله این رفتارهاست؛ آنجا که قرآن می فرماید" قلب دچار مرض کوری و نابینایی می شود".
وی ترس و خوف، قساوت، زنگارزدگی، رحمت و...را از دیگر رفتارهایی دانست که قرآن به قلب نسبت می دهد که از معنای قلب در قرآن به این نتیجه می رسیم که قلب همان روح است.
وی مهم ترین صفت قلب را تجلی گاه ادراک، فهم و شعور خواند و افزود: اینکه چرا قلب انسان مریض می شود ریشه در جدایی از اصل و مبدأ خود یعنی خدا و آیات الهی دارد.
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)روح را امر پیچیده ای خواند که حتی روانشناسی تجربی هم منکر آن نیست و 15 کلمه راجع به آن دارد.
وی تصریح کرد: به هر میزانی که انسان از اصل خود فاصله بگیرد، دچار گناه می شود و ناآرامی و استرس در او بروز می کند و بر عکس به هر میزانی که به اصل خود نزدیک شود عبادت انجام داده است که این موضوع یک معیار و ملاک است.
دکتر جلالی، دستورات مؤکد مبنی بر انجام عبادات با نیت قربت را در راستای همین موضوع خواند و گفت: هویت انسان زمانی شکل می گیرد که با خالق خود الفت داشته باشد در غیر این صورت دچار انشقاق هویتی می شود.
وی بروز ناراحتی های جسمی متأثر از مشکلات روحی را نتیجه انشقاق در هویت دانست و بیان داشت: بیماری های روان تنی که هیچگونه منشأ خارجی برای آنان یافت نمی شود نشأت گرفته از بیماری های روحی است.
دکترای روانشناسی بالینی با یادآوری این نکته که خداوند بر آلوده نکردن قلب تأکید کرده است، خاطرنشان کرد: این امر حاکی از حفظ سلامت معنوی و اتصال به مبدأ برای حصول آرامش است.
وی تصریح کرد: کثرت استفاده از داروهای اعصاب و روان در جهان گواه آن است که بشر از اصل خود فاصله گرفته و مبتلا شدن به وسواس، افسردگی، اختلالات پارانوئید و.. ناشی از همین موضوع است.
دکتر جلالی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فرموده ای از امام هشتم مبنی بر اینکه "اگر مردم زیبائی های دین و کلام ما را می دانستند، عاشق ما می شدند" تصریح کرد: برجسته کردن زیبائی های قرآن و فهماندن آن به جامعه تأثیر به سزایی در انس با کلام وحی دارد.
وی قرآن کریم را بزرگ ترین ویتامین برای روح انسان دانست که باید به طور صحیح مورد استفاده قرار گیرد تا اثربخش باشد.
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه رسانه ها در این زمینه نقش مهمی بر عهده دارند، ضمن تأئید تلاش های انجام شده در این راستا، اظهار کرد: رسانه ملی بیشتر از این می تواند در این امر اثرگذار باشد.
وی تأکید کرد: برای ورود قرآن به متن جامعه و زندگی افراد، بسیج عمومی لازم است و اگر یک صدم بسیج عمومی که در موضوع هسته ای وجود داشت در این زمینه بود تاکنون نتیجه های مورد نظر حاصل شده بود.
پایان پیام/
نظر شما