به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دوشنبه ۲۹ بهمن در بندهای درآمدی لایحه بودجه ۹۸ و در بندالحاقي۱ به تبصره ۲ مصوب کردند وزارت ورزش و جوانان مكلف است با همكاري سازمان بورس و اوراق بهادار و سازمان خصوصي سازي حداكثر تا پايان شهريور ماه 1398، شرايط پذيرش دو شركت فرهنگي- ورزشي پرسپوليس و استقلال را در بازار پايه فرابورس فراهم کند.
پس از پذيرش در بازار پايه فرابورس و عرضه پنجدرصد سهام هريك از دو شركت جهت كشف قيمت، 51 درصد سهام آنها به صورت بلوكي و باقي سهام به صورت خرد عرضه مي شود.
«علی لاریجانی»، رئیس مجلس شورای اسلامی در سخنانی خطاب به نمایندگانی که پیشنهادات متعددی درباره این بند الحاقی فوتبالی داشتند، گفته بود: «بودجه کل کشور حدود 450 هزار میلیارد تومان است، اگر دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی واگذار شوند، نهایتاً رقم ناچیزی شاید در حدود 500 میلیارد تومان برای دولت درآمد داشته باشد که رقم ناچیزی در برابر بودجه 450 هزار میلیارد تومانی کشور است بنابراین از نمایندگان میخواهم از مطرح کردن ادامه پیشنهاداتشان درباره این بند الحاقی منصرف شوند.»
مجلس شورای اسلامی در حالی تکلیف واگذاری سهام سرخابی ها را روشن کرد که واگذاری شرکت های فرهنگی – ورزشی استقلال و پرسپولیس در جلسه 25 آذرماه هیات دولت مورد موافقت اعضا قرار گرفته بود و پس از آنکه اعضای هیات دولت با این واگذاری موافقت کردند سازمان خصوصی سازی در اجرای تصمیم اخیر هیأت وزیران مبنی بر خصوصی سازی باشگاههای فرهنگی-ورزشی استقلال و پرسپولیس، آماده سازی و واگذاری سهام این 2 باشگاه را در دستور کار خود قرار داده بود و اوایل دی ماه رییس سازمان خصوصی سازی خبر داده بود که مزایده واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در اسفند امسال انجام شود.
حالا با این تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی معاون پذیرش فرابورس راههای واگذاری پرسپولیس و استقلال در بازار سهام را مطرح کرده است. ایبنا به نقل از «رضا غلامعلیپور» نوشته است: «پیشنهاد میشود سازمان خصوصیسازی فرصت مشخصی مثلا ۶ ماهه در نظر بگیرد تا کنسرسیومهای ورزشی متقاضی شامل شرکتهایی متشکل از باشگاهداران، چهرههای ورزشی، هواداران و اسپانسرها تشکیل شود. در گام بعد، در قالب مزایده در بازار سوم فرابورس بین این کنسرسیومها رقابت برای عرضه بلوکی سهام این دو باشگاه انجام شود.»
غلامعلیپور با بیان اینکه مزیت این روش آن است که مدیریت این باشگاهها به افراد صاحب صلاحیت و دارای توان مالی واگذار میشود، گفت: «میتوان حداقل ۵۱ درصد سهام باشگاههای پرسپولیس و استقلال را به این شکل واگذار کرد و پس از گذشت دوره سه تا پنجساله و حصول اطمینان از مدیریت مناسب در باشگاه، باقیمانده سهام را به صورت خرد در فرابورس عرضه کرد. با توجه به اهمیت سرمایه اجتماعی این باشگاهها، اساسنامه باید طوری تنظیم شود که امکان تایید صلاحیت هیات مدیره باشگاهها توسط وزارت ورزش و جوانان وجود داشته باشد، همانطور که اکنون صلاحیت هیات مدیره بانکها توسط بانک مرکزی تایید می شود.»
معاون پذیرش و بازاریابی فرابورس، روش دیگر برای واگذاری سهام باشگاههای ورزشی را تشکیل «صندوق سرمایهگذاری بخش ورزش» اعلام کرد و گفت: «این صندوق با هدف سودآوری برای تداوم حیات ورزشی باشگاهها و موسسه های ورزشی و همچنین توسعه درآمدزایی صنعت ورزش فعالیت میکند و در جذب سرمایهگذاران موثر است.»
یادآور می شود: تاکنون 4 دوره مزایده برای واگذاری سهام سرخابی هامطرح و با شکست مواجه شد. در مرحله اول مزایده در 27 بهمن 93 دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، هیچ شخصی حاضر نشد برای مزایده ۲۹۰ میلیارد تومانی پا پیش بگذارد. در دوره دوم مزایده در 19 اسفند 93 باز پیشنهادی نرسید و مزایده دوم لغو شد. سپس 9 اردیبهشت 94 برای بار سوم مزایده دو باشگاه با قیمت پایه ۲۹۰ میلیارد تومان مطرح شد اما برای اینکه سرانجام مشتریانی پیدا شود شرایط پرداخت فرق کرد. این بار شرط ورود به جای پرداخت ۴۰ درصد مبلغ مزایده ۲۵ درصد اعلام شد اما باز هم مزایده با مشکلاتی مواجه و لغو شد.
29 اردیبهشت 94 مزایده چهارم انجام شد. در این دوره استقلال یک مشتری و پرسپولیس ۳ مشتری داشت اما اهلیت متقاضیان از سوی سازمان خصوصی سازی تایید نشد و باز پرونده مزایده بسته و اعلام شد مزایده بعدی در کار نیست./
نظر شما