۶ شعبه  و ۲ پایگاه امداد و نجات شهری در جنوب کرمان،  فعال هستند

احمد سلطانی، گفت: یکی از برنامه های جمعیت هلال احمر گسترش و توسعه شبکه امداد و نجات است و خوشبختانه طی سال های گذشته در جنوب استان کرمان، این شبکه گسترش بسیار خوبی یافته است و اکنون ۶ شعبه فعال و۲ پایگاه امداد و نجات جاده ای در جنوب کرمان فعال هستند

احمد سلطانی، معاون آموزش، پژوهش و فن آوری جمعیت هلال احمر کشور، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، گفت: یکی از برنامه هایجمعیت هلال احمر کشور، گسترش و توسعه شبکه امداد و نجات است و خوشبختانه طی سال های گذشته در جنوب استان کرمان، این شبکه گسترش بسیار خوبی یافته است.

سلطانی، اضافه کرد: هم اکنون در جنوب کرمان 6 شعبه فعال و ۲ پایگاه امداد و نجات شهری وجود دارد، البته این پاسخگوی نیاز این منطقه نیست، اما حرکت رو به جلویی است.

معاون آموزش، پژوهش و فن آوری، با بیان این مطلب که در حوزه امداد و نجات هوایی، خوشبختانه جمعیت هلال احمر واجد ناوگان هوایی خوبی است، ابراز داشت: جمعیت هلال احمر دارای ۲۴ فروند بالگرد امدادی است که این بالگردها، امداد و نجات کل کشور را پوشش می دهند.

وی، با اشاره به این مطلب که پایگاه امداد و نجات کرمان از بهترین و توسعه یافته ترین پایگاه های امداد و نجات هوایی کشور است و امکان اختصاص بالگرد  به جنوب کرمان نیست، اظهار کرد: با توجه به محدودیت در تأمین بالگرد و توسعه شبکه هوایی، برنامه ریزی به سمتی است که بتوانیم در برنامه های امداد و نجات حضور سریع تر و منطبق با استانداردهای موجود کشور صورت گیرد.

سلطانی، در ادامه افزود: از آنجا که محل استقرار بالگردها در استان های کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان است، بنابراین شعاع پروازی تعیین شده است تا در صورت وقوع حادثه در اسرع وقت، امداد و نجات هوایی صورت گیرد. 

معاون آموزش، پژوهش و فن آوری جمعیت هلال احمر کشور، با اشاره به برگزاری سمینار مدیریت سلامت در بلایا، بیان داشت: سمینار امروز، سمینار مدیریت سلامت در بلایا منطقه هشت کشوری است که به مدت ۲ روز در شهر جیرفت، برگزار می شود.

سلطانی، افزود: در حوزه سلامت جمعیت هلال احمر در کنار وزارت بهداشت دارای نقش مهمی در مدیریت بحران است.

وی، اظهار کرد: برگزاری سمینارها با حضور نمایندگانی از سایر مناطق، مصادیق بسیاری خوب برای ایجاد زبان و ادبیات مشترک در بین دستگاه هاست.

معاون آموزش، پژوهش و فن آوری جمعیت هلال احمر کشور، ادامه داد: در حوزه سلامت به طور ویژه جمعیت هلال احمر در کنار وزارت بهداشت قرار دارد.

سلطانی، گفت: این سمینار، حرکتی در راستای ایجاد هماهنگی بیشتر در حوزه مدیریت بحران هاست تا مطالبی را که می تواند به ایجاد هماهنگی بیشتر کمک کند در این سمینار علمی بیان و بر روی آن بحث و تبادل نظر کنیم.

وی، ابراز داشت: هم اکنون امدادگران و نجات گران داوطلب جمعیت هلال احمر در حال ارائه خدمات امداد و نجات زمستانی در طول مسیر جاده ها هستند.ه داوطلبان هستند.

سلطانی، با گریزی به طرح امداد و نجات نوروزی جمعیت هلال احمر، اظهار کرد: خدمات جمعیت هلال احمر در استان کرمان به ویژه در ایام پایانی سال، حضور ۱۶۵ روزه در تمامی مقاطع زمانی و مکانی در کشور دارد.

معاون آموزش، پژوهش و فن آوری جمعیت هلال احمر کشور، اضافه کرد: به منظور دسترسی آسان مردم در هنگام بروز حادثه و تسریع در امداد و نجات، این امر صورت می گیرد.

وی، ابراز داشت: طبیعتا با آغاز سال نو میزان مسافرت ها و ترددهای همشریان و هموطنان در سطح کشور افزایش می یابد و جمعیت هلال احمر کشور همیشه به دنبال این است که سفرهای نوروزی بدون بروز هیج گونه حادثه تلخی انجام شوند.

سلطانی، ادامه داد: به همین منظور جمعیت هلال احمر برنامه های خوبی را در حوزه پیشگیری از بروز حوادث و سوانح پیش بینی کرده است، جوانان هلال احمر در پایگاها استقرار می یابند تا از مسافرین استقبال و آنها را راهنمایی کنند و توصیه هایی را در راستای پیشگیری از حوادث ناگوار و ناخواسته به آنها ارائه دهند.

معاون آموزش، پژوهش و فن آوری جمعیت هلال احمر کشور، با اشاره به این مطلب که در طول سال ۵۴۰ پایگاه امداد و نجات جاده ای در سراسر جاده های کشور حضور مستمر و همیشگی دارند،  گفت: در ایام نوروز با افزایش ۲ برابری این پایگاه ها، بیش از یک هزار و ۱۰۰ پایگاه در مناطق حادثه خیز استقرار می یابند تا در اسرع وقت در صورت وقوع حادثه خدمات امداد و نجات را به هم وطنان ارائه دهند.

وی، گفت: از سایر برنامه های جمعیت هلال احمر در حوزه حوادث و سوانح چرخه مدیریت بحران است که در ۵ فاز شامل پیشگیری، کاهش اثرات، آمادگی، مقابله و بازیابی است. 

سلطانی، ادامه داد: یکی از فازهای مدیریتی و سیاست های اصلی جمعیت هلال، افزایش آموزش ها و آمادگی در مقابل مخاطرات است که در برنامه کاری جمعیت هلال احمر قرار گرفته است.

معاون آموزش، پژوهش و فن آوری جمعیت هلال احمر کشور، افزود: برای این که آموزش ها به نحو مطلوب تری به مردم ارائه شوند، توسعه خانه های هلال را در دستور کار قرار گرفته اند.

وی، ابراز داشت: خانه های هلال به منزله پایگاه های مردمی هستند که روند آموزش داوطلبین را تسریع می کنند و آمادگی جمعیت هلال احمر را نسبت به کسب اطلاع از بروز حوادث در جامعه و پاسخ مناسب به آنها افزایش می دهند.

سلطانی، با بیان این مطلب که راه اندازی خانه های هلال مستلزم نیازمندی جامعه و همکاری از مردم جامعه است، اظهار کرد: جمعیت هلال احمر کشور، آمادگی این را دارد که در تمامی روستاها ، در بخش ها، محله ها در شهرهای کوچک و بزرگ، خانه های هلال را به عنوان مراکزی برای ارتباط بهتر و مؤثر تر با مردم راه اندازی و یا گسترش دهد.

وی، اضافه کرد: جمعیت هلال احمر، سازمان بر خاسته از مردم است و برای راه اندازی این خانه ها، نیازمند فضای فیزیکی مناسب،  نیروی انسانی، و برنامه هستیم.

معاون آموزش، پژوهش و فن آوری جمعیت هلال احمر کشور، با بیان این مطلب که در حوزه برنامه و تأمین نیروی انسانی، جمعیت هلال احمر آمادگی کامل را دارد، گفت: طبیعتا در هر منطقه ای که این فضا از طرف مسئولین محلی یا مردم در اختیار جمعیت هلال احمر قرار گیرد، آن را تجهیز می کنیم.

سلطانی، با اشاره به این مطلب که شعار اصلی سازمان های امدادی و سازمان های دخیل در مدیریت بحران جوامع بین المللی بحث تاب آوری است، بیان داشت: باید به سمتی حرکت کنیم که جامعه ما تاب آور شود و یکی از مصادیق و خروجی های تاب آوری ، افزایش آمادگی، کاهش خسارات و اثرات حوادث است.

شایان ذکر است؛ سمینار مدیریت سلامت در بلایا، از امروز اول اسفند تا دوم اسفند در شهر جیرفت در حال برگزاری است.

 

کد خبر 767433

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha