به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، جنگ ۸ ساله در سوریه ایران را نیز در مسائل مختلف از جمله مسائل اقتصادی این کشور درگیر کرده بود و حالا که این کشور برای بازگشتن به گذشته خود نیازمند بازسازی است گویا ایران کمتر از دیگر کشورها در دمشق بازی داده می شود.
همین امر موجب شده تا تهران از دمشق فاصله گرفته و به سمت بغداد راهی شود. فرصت های بازسازی برای هیات های تجاری ایران در کشور عراق که آن هم تحت فشار تروریست ها دچار صدمات فراوانی شده بیش از سوریه است.
در این زمینه سفیر ایران در بغداد برای بازکردن مسیر مربوط به اجرای پروژه های بازسازی از سوی هیات تجاری ایرانی تلاش های بسیاری انجام می دهد.
در همین رابطه، «ایرج مسجدی» دیدارهای متعددی با مقامات مربوطه در عراق برگزار می کند و امروز هم او به جمع رئیس و اعضای شورای شهر بلد (صلاح الدین) رفت.
طبق خبری که سفارت ایران در بغداد منتشر کرده، سفیر کشورمان در عراق در این دیدار گفت: با شرکت های ایرانی مشارکت در بازسازی و تقویت زیرساخت های عراقی را آغاز کرده اند و این روند به طور جدی ادامه خواهد یافت.
مسجدی به سفر اخیر وزیر برق عراق به تهران و توافقات بعمل آمده اشاره کرد و گفت: بر اساس این توافقات و با تلاش شرکت های ایرانی، بحران کمبود شدید برق عراق در یک بازه زمانی سه تا چهار ساله کاملا برطرف خواهد شد.
علاوه براین، مسجدی در این دیدار خواستار تسهیل روند ورود شرکتهای ایرانی به سامرا و سرمایه گذاری در آن شهر شد.
این در حالی است که «حسن داناییفر» دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق پیش از این در سخنانی اعلام کرد: پیشبینی میشود در سال جاری ایران 11.6 میلیارد دلار صادرات به عراق داشته باشد.
وی با بیان اینکه در 9 ماهه نخست سال جاری ایران رتبه اول را در صادرات به کشور عراق به دست آورده است و در این زمینه از کشورهای چین و امارات نیز پیشی گرفته است، افزود: پیشبینی این است که امسال در بخش انرژی 3.5 میلیارد دلار و در بخش کالا نیز به میزان حداقل 8.1 میلیارد دلار صادرات به عراق انجام گیرد، البته این امر بدین معنا نیست که ظرفیت صادراتی کشور به همین میزان است چراکه ایران توان جذب حداکثری بازار عراق و سوریه را دارد.
دانایی فر با تاکید بر اینکه در عراق سرمایههای بسیاری وجود دارد و اخیرا صادرات نفت عراق روزانه به 4 میلیون بشکه رسیده است، اظهار کرد: بودجه عراق در سال جدید میلادی 105 میلیارد دلار در نظر گرفته شده و این در حالی است که حداقل اعتباری که برای بازسازی در این کشور برآورد شده 300 میلیارد دلار است.
وی گفت: عراق در بسیاری از کالای مصرفی همچنان به ایران محتاج است و با توجه به پیچیدگیهایی که پرونده عراق از لحاظ سیاسی دارد، از این بابت سختیها و مشکلاتی پدید آمده است./
نظر شما