به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «مجید فراهانی» در نشست خبری امروز با تشریح بودجه سال 98 گفت: بودجه 98 با دو هفته تاخیر به صحن علنی شورای شهر ارایه شد.
رییس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران با اشاره به بررسی بودجه 98 در کمیسیون ها و کمیته های تخصصی شورا گفت: بودجه 98 پس از تصویب در صحن شورا به هیئت تطبیق فرمانداری تهران ارسال می شود.
وی رقم کلی بودجه 98 را 18 هزار و 900 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: بودجه 98 نسبت به امسال هشت درصد رشد داشته است.
فراهانی با بیان اینکه اعضای شورا 10 روز فرصت داشتند تا بودجه را مطالعه کنند و نظرات خود را ارایه کنند، گفت: طبق زمان بندی بودجه 98 شهرداری تهران تا 16 اسفند تصویب می شود.
وی با بیان اینکه بررسی بودجه شهرداری تهران در پنج بخش انجام می شود، گفت: اولین جلسه مربوط به تبصره های بودجه 98 است.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه در 9 ماه گذشته 56.6 درصد بودجه مصوب 97 بالغ بر 9 هزار و 871 میلیارد تومان محقق شده است، افزود: پیش بینی می کنیم در خوش بینانه ترین حالت و تا پایان سال 15 هزار و 700 میلیارد تومان از بودجه 17 هزار و 400 میلیارد تومانی سال جاری محقق شود.
فراهانی با اشاره به کسری چهار هزار میلیارد تومانی بودجه 97 شهرداری تهران گفت: رشد بودجه در سال آینده با توجه به شرایط ناشی از تحریم ها، رکود و تورمی که وجود دارد شرایط سخت اقتصادی خواهیم داشت و در چنین شرایطی احتمالا 20 درصد کسری بودجه در سال 98 داشته باشیم.
فراهانی با اشاره به رشد 10 درصدی واگذاری دارایی ها و سرمایه های شهرداری تهران در بودجه 98 خاطرنشان کرد: کاهش 23 درصدی وام و استقراض از نکات مثبت لایحه بودجه سال 98 شهرداری تهران است.
وی با بیان اینکه بودجه سال آینده رشد هشت درصدی اعتبارات هزینه ای مانند حقوق، دستمزد و هزینه جاری شهرداری را شاهد خواهیم بود، گفت: در این بخش اعتبارات هشت هزار و 142 میلیارد تومان خواهد بود.
وی با اشاره به افزایش 3.2 درصدی اعتبارات عمرانی نسبت به سال جاری گفت: مبلغ اعتبارات عمرانی در سال آینده هفت هزار و 157 میلیارد تومان خواهد بود.
فراهانی خاطرنشان کرد: اعتبارات پرداخت بدهی ها و تملک دارایی شهرداری تهران در لایحه بودجه 98 به سه هزار و 652 میلیارد تومان رسیده است که در قالب آن بدهی اشخاص حقیقی و حقوقی و پیمانکاران پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه تمام شرکت ها و سازمان های شهرداری تهران در بودجه 98 بودجه مصوب خود را خواهند داشت، خاطرنشان کرد: منابع و مصارف سازمان ها در بودجه سال آینده شهرداری تهران 14 هزار و 846 میلیارد تومان است که نسبت به سال جاری 11 درصد افزایش داشته است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به کاهش 12 درصدی بودجه حوزه فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران گفت: میزان اعتبارات اختصاص یافته در این بخش به 9 هزار و 749 میلیارد تومان رسیده است.
وی سهم حمل و نقل و ترافیک در لایحه بودجه 98 را بیش از پنج هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: بودجه در بخش حمل و نقل و ترافیک یک درصد کاهش داشته است.
فراهانی با اشاره به افزایش چهار درصدی اعتبارات در حوزه محیط زیست و خدمات شهری گفت: میزان اعتبارات در این بخش به دو هزار و 513 میلیارد تومان رسیده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به افزایش 21 درصدی اعتبارات توسعه مدیریت و هوشمندسازی گفت: در لایحه بودجه برای این بخش هشت هزار و 135 میلیارد تومان پیش بینی شده است.
وی با اشاره به اینکه طبق ماده 68 قانون شهرداری ها باید 40 درصد اعتبار برای تملک سرمایه ای در نظر گرفته می شد، گفت: این در حالی است که در بودجه 98 میزان آن 37.7 درصد پیش بینی شده است؛ بنابراین باید این سهم را به بیش از 40 درصد افزایش دهیم.
فراهانی در ادامه با اشاره به چند نکته در حوزه مدیریت شهری گفت: شهرداری باید فهرست بهای خدمات در بودجه 98 را ارایه کند چرا که موکول کردن آن به زمان دیگری باعث تلف شدن وقت شورا و عدم یکپارچگی می شود.
وی در خصوص درآمدهای پایدار شهرداری تهران گفت: با توجه به اینکه از نظر اقتصادی سال آینده سال سختی خواهد بود تحول جدی در نظام درآمدهای پایدار شهری نمی بینیم بنابراین شهرداری باید برای تغییر نظام درآمدی پیشنهاد جدی داشته باشد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تهران گران اداره می شود، گفت: تاکید شورا بر کاهش هزینه ها بود و در بسیاری جاها معتقدیم که می توان هزینه های موجود در شهرداری را تا 30 درصد کاهش داد اما رویکرد کاهش هزینه ها را کمتر در بودجه دیدیم.
فراهانی در ادامه با اشاره به بهره برداری از خطوط 6 و 7 مترو و برخی ایستگاه های آن تا پایان سال جاری گفت: تلاش می کنیم تمام ایستگاه ها در سال 98 افتتاح شود و در لایحه بودجه 98 اعتباراتی برای آن در نظر خواهیم گرفت.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تا پایان سال 98 تمام پروژه های نیمه تمام به اتمام خواهد رسید، گفت: در آغاز پروژه های جدید اولویت با پروژه هایی است که هم راستا با مطالبات اصلی مردم باشد و در حل مشکلات ترافیک، آلودگی هوا و کم کردن فاصله شمال و جنوب موثر باشند.
نظر شما