خانه سمن‌های خراسان جنوبی ایجاد شود

حسینی با تاکید بر اینکه ایجاد خانه سمن‌های خراسان جنوبی از ضرورت‌های سال ۹۸ به منظور پیگیری دقیق تر مطالبات و مسائل مرتبط با آن‌ها است، گفت: در استان تشکیل خانه سازمان‌های مردم نهاد در حد یک تابلو مانده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان  از بیرجند، «سید مصطفی حسینی» امروز (30 بهمن) در جلسه کمیته توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد اظهار کرد: خودجوشی و نیاز طبیعی، تعهد و هدف مشترک، قانون مندی، برنامه و فعالیت مشخص، جلب مشارکت و عضویت، هویت و شخصیت مستقل و مشارکت و مسئولیت پذیری از ویژگی ها و شاخصهای کلی سازمان های مردم نهاد است.

 

نماینده سازمان های مردم نهاد خراسان جنوبی با بیان اینکه پیوندهای قوی بین مردم و تخصص میدانی توسعه از نقاط قوت سازمانهای مردم نهاد است، افزود: همچنین رویکرد جهت دار در روند توسعه، روش شناسی و ابزار مشارکتی و  مسئولیت دراز مدت و تأکید بر پایداری از دیگر نقاط قوت سمن ها است.

 

حسینی همچنین نقاط ضعف سازمان های مردم نهاد را کارشناسی مالی و مدیریتی محدود، ظرفیت موسسهای محدود، سطح پایداری پایین، جدایی یا فقدان ارتباطات و یا هماهنگی میان سازمانی، مداخلات جزئی و عدم شناخت بافت های گسترده تر اجتماعی برشمرد.

 

وی با بیان اینکه رشد منفعت گرایی شخصی، رشد فردگرایی، اطلاعات ناکافی تاریخی و انقطاع فرهنگی، احساس بی فایده بودن فعالیت اجتماعی و نبودن ساختارفیزیکی مناسب جهت ارتباط و مشارکت از جمله مواردی است که سازمان های مردم نهاد را تهدید می‌کند، گفت: مشکلات مدیریتی، ارتباطات ناقص، عدم تجربه کافی در برنامه ریزی و  ضعف فرهنگ مشارکت از مشکلات درون سازمانی سمن ها است.

 

نماینده سازمان های مردم نهاد خراسان جنوبی در ادامه مشکلات برون سازمانی سمن ها را نیز مشکل ثبت، عدم اطلاع رسانی، مشکلات مالی، فقدان شبکه های تخصصی و نداشتن همکاری با دستگاهای دولتی با سازمانهای غیر دولتی بیان کرد.

 

حسینی با بیان اینکه باید هر خانواده ایرانی یک سازمان مردم نهاد باشد، گفت: به ازای هر 2 هزار نفر در خراسان جنوبی یک سازمان مردم نهاد در حوزه های مختلف فعالیت می‌کند.

 

وی با تاکید بر اینکه ایجاد خانه سمن‌های خراسان جنوبی از ضروریات سال 98 به منظور پیگیری دقیق تر مطالبات و مسائل مرتبط با آن‌ها است، افزود: در استان تشکیل خانه سازمان‌های مردم نهاد در حد یک تابلو مانده است.

 

نماینده سازمان های مردم نهاد خراسان جنوبی بر لزوم ایجاد اعتماد متقابل بین دولت و سمن‌ها تاکید کرد و افزود: سمن‌ها داوطلبانی از جنس اجتماعی هستند نه پیمانکاران دولت.

 

حسینی با بیان اینکه باید فرآیند آموزش و توانمندسازی متقابل دولت و سازمان های مردم نهاد مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: مطالبه گری شرط لازم در فلسفه وجودی سمن ها است اما بسیاری از آنان در اصل مطالبه گری ضعف دارند و در برخی سمن ها مطالبه گری در اولویت آخر است.

 

وی با تاکید بر اینکه توانمندی و دانش تخصصی شرط لازم در مطالبه گری است، عنوان کرد: توانمندی سمن ها با مطالبه گری رابطه مستقیم دارد و باید به این مهم توجه شود.

 

نماینده سازمان های مردم نهاد خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در حال حاضر سمن های پیشگیری از اعتیاد در بسیاری از کشورهای جهان مشغول به فعالیت و تاثیرگذاری بر جوامع خود، جهت آگاهی بخشی عمومی و ارتقاء سلامت مردم جامعه از مواد افیونی مخدر هستند، گفت: هم اکنون در ایران بیش از 2 هزار و 500 سازمان مردم نهاد در این عرصه فعالیت می کنند.

 

حسینی از فعالیت 75 سازمان مردم نهاد فعال در عرصه کاهش تقاضای مواد مخدر و روان گردان ها در خراسان جنوبی خبر داد و عنوان کرد: متأسفانه بعضی از سمن‌ها حاضر به تغییر و به‌روز کردن اصول خود نیستند در حالی‌ که این حوزه نیازمند تغییر و نوآوری دارد تا از این عرصه جا نمانند اما تعداد حضور سمن‌ها در کارگاه های توانمند سازی نگران کننده است و نیاز به ساختار جدی نظارتی هستیم.

 

به گفته وی برخی از سمن‌های فعال در عرصه پیشگیری و کاهش تقاضای مواد مخدر و روان گردان توانایی تخصصی حتی برای ارائه یک گزارش ندارند و این وضعیت مشارکت جویی سمن ها را در استان نسبت به سایر استان‌ها با مشکل جدی روبرو می کند و بسیاری از سمن ها حاضر به ارائه گزارش عملکردی ماهانه خود به شورای هماهنگی استان نیستند.

 

 

کد خبر 767132

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha