یکی از کارهای مرکز رسیدگی به امور مساجد دبیری فعالیت‌‌های مسجدی نهادها است

حجت‌الاسلام نوری زاده در مورد همکاری با نهادهایی که دغدغه مسجدی دارند، گفت: در حال حاضر ۲۵ نهاد در رابطه با مساجد فعالیت انجام می دهند اگر این فعالیت ها با یکدیگر به صورت برنامه ریزی شده انجام شوند هم افزایی خوبی خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، برنامه زنده رصد شامگاه دیروز (۲۷ بهمن ۹۷) باموضوع مسجد و انقلاب‌اسلامی، با حضور رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد از شبکه‌ قرآن‌سیما به‌صورت‌زنده پخش‌شد.

 

در این برنامه حجت الاسلام نوری زاده در خصوص چشم انداز امور مساجد در سال‌های آینده گفتافق راهبردی و ماموریت هایی که این مرکز مرور می کند، فرصت‌های مسجد محور در برابر تهدیدها و آسیب های اجتماعی است. چند گام اساسی در مسیر تحقق آن ماموریت ها در نظر گرفته شده است که نمای اول آن اعمال نگاهِ برنامه محور مبتنی بر طراحی راهبردها، متناسب با بضاعت و مقدورات مرکز است.

 

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد در ادامه گفتنمای دومی که در نظر گرفته شده تدوین برنامه راهبردی دوم استراهبرد توانمندسازی ائمه جماعات و سایر کارگزاران مساجد، از برنامه هایی است که مرکز رسیدگی به امور مساجد به دنبال آن است. همچنین راهبرد فرهنگ سازی، توانمندسازی مساجد، راهبرد هماهنگ‌سازی دستگاه ها و تشکل های مردمی و راهبرد تعالی سازمانی دیگر برنامه هایی هستند که در مرکز رسیدگی به امور مساجد تدوین شده اند.

 

وی در پاسخ به سوال مجری «رصد» مبنی بر اینکه در سالهای اخیر رهبر انقلاب در انتصابات جوانگرایی را مد نظر خود قرار داده‌اند و شما به عنوان یک جوان چه اهدافی را در امور مساجد دنبال خواهد کرد؟، گفت: مساجد مهمترین پایگاه و کانون انسان سازی و فرهنگ سازی هستند، که بایستی بسیاری از معارف را در آن مرور کنیم. امروزه در بسیاری از نهادها، حوزه ها، سازمان ها وقتی بحث فرهنگ مطرح می‌شود، مهمترین کانون فرهنگی را مساجد تعریف می‌کنند. مساجد هم در پیروزی انقلاب و هم در ادامه فعالیت های فرهنگی که در حوزه فرهنگ سازی و فرهنگ جامعه به دنبال آن هستیم، مهمترین پایگاه هستند.

 

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد در برنامه تلویزیونی رصد افزود: در واقع می توان گفت: اگر آن افقی را که رهبر معظم انقلاب در بیانات خود برای مسجد ترسیم کرده‌اند، جامه عمل بپوشانیم به مسجد طراز اسلامی دست خواهیم یافتامروزه آن مسجدی را که با کارکردهای نوین به دنبالش هستیم، در مسجد طراز اسلامی خواهیم یافت. مسجد طراز اسلامی همان تعاریف مقام معظم رهبری درباره مسجد را در خود دارد.

 

وی در ادامه گفت:مساجد صدر اسلام به امورات سیاسی و اجتماعی پرداخته می‌شد و بسیاری از عزل و نصب ها در آن انجام می شد. در واقع مسجد مسند خلافت و قضاوت بود. حتی در روزگار صدر اسلام مسجد، محل اقامت مسافرین و مهاجرین بود. اگر خبر مهمی را می خواستند به مردم برسانند، اذان اعلامی می‌خواندند. حتی وقتی پیامبر اکرم(ص) با یاران و امت خود مشورتی داشتند آنها را به مسجد فرا می خواندند.

 

نوری زاده در ادامه توضیح داد: مهم‌ترین کاربردی که مسجد در صدر اسلام داشت، این بود که مسجد محل تجمع برای عبادت و بندگی و بودن در مسیر خداوند تبارک و تعالی بود. رهبر معظم انقلاب در پیام خود به نوزدهمین اجلاس سراسری نماز می فرمایند: مساجد باید مدرس تفسیر و حدیث و منبر معارف اجتماعی و سیاسی و کانون موعظه و پرورش اخلاق باشد.همچنین رهبر معظم انقلاب در این پیام می فرمایند: زمزمه محبت متولیان و مدیران و امناء مساجد باید دلهای پاک جوانان را مجذوب و مشتاق کند.

 

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد در برنامه تلویزیونی رصد گفترهبر معظم انقلاب در این پیام فرمودند: حضور جوانان و روحیه های بسیجی باید محیط مسجد را زنده و پرنشاط و آینده پو گل ریز از امید سازد. میان مسجد و مراکز آموزشی در هر محل، همکاری و پیوند تعریف شده و شایسته‌‌ای برقرار گردد. چه نیکوست که دانش آموزان برجسته و ممتاز در هر محل، در مسجد و در برابر چشم مردم و از سوی امام جماعت، تشویق شوند.

 

وی ادامه داد:وقتی می خواهیم طرح‌هایی مثل پیوند مسجد و مدرسه و یا پیوند مسجد خانواده و مدرسه را تحقق بخشیم یکی از بهترین راهها، همان چیزی است که مقام معظم رهبری در این پیام می‌فرمایند. ‌ به عنوان مثال دانشجویان و دانش آموزان نمونه را در مساجد تشویق، کاسبهای نمونه را به  مسجد دعوت و آنها را تقدیر و تشویق کنیم.

 

حجت الاسلام نوری زاده خاطر نشان کرد: مسجد باید پایگاه طراوت و نشاط و آموزش آموزه های دینی و محل انس الفت مردم با یکدیگر باشد.

 

وی افزود: پیام های مقام معظم رهبری در هر حوزه ای عمیق و ژرف اندیشانه است به خصوص در حوزه مسجدایشان می فرمایند:مسجد باید رابطه‌ی خود را با جوانانی که ازدواج می‌کنند، با کسانی که به موفقیتهای علمی و اجتماعی و هنری و ورزشی دست می‌یابند، با صاحب همّتانی که کمک به دیگران را وجهه‌ی همت می‌سازند، با غمدیدگانی که غمگساری می‌جویند، و حتی با نوزادانی که متولد می‌شوند، برقرار و مستحکم کند.

 

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد در برنامه تلویزیونی رصد گفتچقدر خوب است وقتی نوزادی متولد می شود اذان و اقامه ای که در گوش نوزاد خوانده می شود در مسجد اتفاق بیفتدیعنی در واقع کودکانمان را مسجدی بار بیاوریم. یکی از ویژگی های حضرت زهرا سلام الله علیها این بود که آن حضرت امام حسن(ع) و امام حسین(ع) را برای شنیدن خطبه های پیامبر اکرم(ص) و برای بازگو کردن آن به حضرت زهرا(س) به مسجد می فرستادند.

 

  وی گفت: این رفت و آمد به مسجد موضوعیت دارد در روایات آمده است که همین رفت و آمد به مساجد منشأ خیراتی استدر روایتی آمده که کسانی که به مسجد رفت و آمد می‌کنند هشت چیز نصیب آنان می‌شود. یکی برادر دینی که او را در مسیر خدا یاری می‌کند، یعنی همان دوستی های پایدار معنوی.دوم؛ علم و دانشی است که نو و تازه استفهم و درک آیه‌ای از آیات قرآن و یک کلمه و یا قولی که بر ایمان ما می افزاید. رحمتی که انتظار آن را از جانب خداوند تبارک و تعالی می کشیم، نصیب ما می‌شود یا سخنی که انسان را از ضلالت و گمراهی باز می‌دارد. انسان به برکت رفتن در مسجد گناهی را از ترس خدا و یا خلق خدا که در مسجد وجود دارند را ترک می‌کند.

 

نوری زاده در ادامه افزود: باید این نکته را عرض کنم که ۹۷ درصد شهدای ما در دفاع مقدس، مسجدی بودند و بسیج در درون مساجد شکل گرفت. این آمار کارکرد مسجد را در حوزه تربیت برای ما به یقین می رساند.رفت و آمد به مسجد موضوعیت دارد. حداقل آن چیزی که از رفت و آمد به مسجد نصیب ما می‌شود خواندن نماز اول وقت و به جماعت است.

 

حجت‌الاسلام نوری زاده در خصوص همکاری با نهاد هایی که دغدغه مسجدی دارند گفت: در حال حاضر ۲۵ نهاد در ربط با مساجد فعالیت انجام می‌کنند. اگر این فعالیت ها با همدیگر به صورت برنامه ریزی شده انجام شوند هم افزایی خوبی خواهد داشت. یکی از کارهای مرکز رسیدگی به امور مساجد دبیری اینگونه فعالیت‌ها است. یعنی اگر مرکز بتواند سهم هر نهاد را در حوزه فعالیت ها و ماموریت هایی که در مسجد دارند تبیین کند، اتفاق میمون و مبارکی رخ خواهد داد.

 

 

 

کد خبر 766544

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha