به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «فریبرز درتاج» در پنجمین همایش ملی روانشناسی مدرسه که در کانون پرورش فکری برگزار شد، گفت: علی رغم چالش هایی که آموزش و پرورش در دنیا دارد ما تقریبا در بسیاری از شاخص ها زودتر از موعد مقرر رسیده ایم. همانند نرخ با سوادی، رتبه های المپیاد علمی.
رئیس انجمن روانشناسی تربیتی افزود: در شاخص کیفیت آموزش در رتبه بندی بین المللی وضعیت خوبی نداریم باید تلاش بیشتری انجام دهیم.
وی ادامه داد: یکی از پارامترهای کیفیت بودجه ای است که برای آموزش معلم ها تخصیص می دهند. صرف هزینه در آموزش و پرورش سرمایه گذاری است.
درتاج با بیان اینکه یکی از دلایل موفقیت کشورهای پیشرفته توجه به یافته های علمی است گفت: تحقیقات نشان می دهد، استعداد یعنی مواد خامی که در رده سنی پاینتر در اختیار کودک قرار می گیرد. تحقیقات در حوزه بهره هوشی نشان می دهد، میانگین بهره هوشی در هر نسل بهتر شده اما وضعیت ما بهتر نشده است.
وی تاکید کرد: تحقیقات نشان می دهد انسان های باهوش بیشتر استدلال های غلط، خودمحور و احساس همه چیز دانی دارند. دنیا به سمت تربیت انسان های خردمند تا باهوش رفته است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی یکی از شاخص های رتبه بندی مدارس در دنیا را مهارت آموزی نام برد.
وی ادامه داد: در مرحله اجرای فعالیت ها در مدارس مشکل داریم. باید تنوع مدارس وجود داشته باشد باشد. اما مدارس غیردولتی با حق آزمون یا ۵ درصد بالا دانش آموز جذب نکنند.
درتاج گفت: مدرسه غیردولتی باید در شیوه های آموزش و پرورش و تربیت معلم کیفیت را بالا برد. دانش آموزان قویی را ثبت نام می کنند که آسیب هایی به مدارس دولتی می زند.
نظر شما